|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45 2.0iTD '00]
Kasa313 - Pon Wrz 28, 2009 16:53 Temat postu: [R45 2.0iTD '00] Witam. Mam taki problem, miałem zamały akumulator i slaby w moim roverku kupiłem Bannera 75. Wszystko wporządku kręci jak szalony
Ale ostatnio pojawiła mi się usterka. Czasem jak przekręcam kluczyk robi takie CYK i nie kręci rozrusznikiem następnym razem jak przekręcam normalnie pali, chodzi bez problemu itp. Tylko czasem jest taki CYK, Piknięcie..
2.
Spaliła mi się żarówka i myślę założyć coś ala Xenony. Wiem, że np. Laguna II bo miałem ma Xenony na żarówkach nie na soczewkach. Chciałbym sobie takie coś w roverku zafundować tylko nie jakieś gówno z Biedronki za 7zł tylko coś konkretnego. Pomożecie mi ? Jaki typ żarówek może jakieś aukcje znajdziecie?
azer - Pon Wrz 28, 2009 17:04
co do odpalania to wydaje mi się, że możesz mieć końcówkę baterii w piloie i raz rozbraja immo raz nie.
Remigiusz - Pon Wrz 28, 2009 17:42
Cytat: | Ale ostatnio pojawiła mi się usterka. Czasem jak przekręcam kluczyk robi takie CYK i nie kręci rozrusznikiem następnym razem jak przekręcam normalnie pali, chodzi bez problemu itp. Tylko czasem jest taki CYK, Piknięcie.. |
To cykanie to jest oznak kończenia sie cewki zapłonowej. Mialem to u sibie tez. Na początku cykoalo czasem az w koncu za kazdym razem i potem sie tak pogorszyło ze musiałem parę razy krecic kluczyk a przestało cykać i sie auto zapaliło.
Cytat: | 2.
Spaliła mi się żarówka i myślę założyć coś ala Xenony. Wiem, że np. Laguna II bo miałem ma Xenony na żarówkach nie na soczewkach. Chciałbym sobie takie coś w roverku zafundować tylko nie jakieś gówno z Biedronki za 7zł tylko coś konkretnego. Pomożecie mi ? Jaki typ żarówek może jakieś aukcje znajdziecie? |
Nie ma żadnych Xenonow ktore by byly legalne dla R45 i jak mam byc szczery kup sobie lepiej zarowki nowe np Philipsa Blue vision lub cos takie markowego i bedzie dobrze.
Kasa313 - Pon Wrz 28, 2009 17:43
Dzięki AZER Popatrze w Baterię i odpisze. A co do tych LAMP PROSZE O POMOC
PopaY - Pon Wrz 28, 2009 17:44
No przecież masz o lampach napisane: daj sobie spokój z ksenonem
Remigiusz - Pon Wrz 28, 2009 17:48
Ja kocham takich kierowco co maja np kupione takie kity Xenon za np 200zl i jara to jak coś. I jak się go wyprzedzi to ma się dzień w aucie
Fajne to dla tego co jedzie ale jak sobie myślę ze mam czymś takim kogoś oślepiać to dziękuje.
sTERYD - Pon Wrz 28, 2009 18:02
Remi55 napisał/a: | To cykanie to jest oznak kończenia sie cewki zapłonowej |
jakiej cewki zapłonowej? toć to diesel
chyba chodzi o elektromagnes rozrusznika
Jugol - Pon Wrz 28, 2009 20:04
...co do żarówek , to polecam te, założyłem je jakiś miesiąc temu i jestem zadowolony :
http://www.allegro.pl/ite...ion_h7_w5w.html
szoso - Pon Wrz 28, 2009 20:15
Kasa313 po pierwsze popraw temat zgodnie z zasadami kącika bo nie może być tylko "pomoc" http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15017
a po drugie jestem byłym Xenonowcem Hidowcem(poprzedni właściciel mi to zafundował) i powiem tylko tyle że nie warto a dlaczego? odpowiedzi szukaj na forum bo o tym już było pisane nie raz
jak ci to świeci? jaka barwa? szybko się palą?
Jugol - Pon Wrz 28, 2009 20:26
...świeci, barwa troszkę jaśniejsza od zwykłych- nie bije niebieskim po oczach i jeszcze się nie spaliły
thef - Pon Wrz 28, 2009 20:35
Proszę skonkretyzować temat wątku zgodnie z zasadami kącika.
marcinZG - Pon Wrz 28, 2009 22:35
Ja polece to samo, tyle ze od Osrama.
Nazywa sie to Cool Blue. Wychodzi 20-30zl taniej niz Philips
Efekt bardzo pozytywny, bialutkie swiatlo i bdb widocznosc.
szoso - Wto Wrz 29, 2009 07:41
marcinZG napisał/a: | Ja polece to samo, tyle ze od Osrama. |
sprzedawałem Osrama i klienci się skarżyli że się szybko palą
zamiast HID-ów mam teraz Nightbreaker ale widzę że to żadna rewelacja,fakt że jest więcej światła ale barwa taka żółtawa
te chinole dają bialutko niebieskawe światło ale też się szybko palą
Evil3k - Wto Wrz 29, 2009 07:50
Hejka,
Ad. 1 Może ten temat Ci coś pomoże jeżeli chodzi o "cykanie" może warto sprawdzić jakość połączenia przewodów do rozrusznika..
-> KLIK! <-
Kasa313 - Wto Wrz 29, 2009 09:35
To co mi doradzacie? W Dieslu jest Cewka? Czy nie ma bo sam zgłupiałem
Odpuszczam sobie Xenony bo to WIEJSKI Tuning
Brt - Wto Wrz 29, 2009 09:42
Cytat: | To co mi doradzacie? |
Sprawdzić rozrusznik po prostu
Kasa313 napisał/a: | W Dieslu jest Cewka? |
Zapłonowej nie ma, bo to diesel Jest kilka innych ale nie o tym temat
Cytat: | Odpuszczam sobie Xenony bo to WIEJSKI Tuning |
kasjopea - Wto Wrz 29, 2009 09:58
Kasa313, jak nie poprawisz tematu, to nikt Ci nie będzie miał szans doradzić, bo zostanie on zamknięty.
|
|