|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45 iDT 02'] Woda w lampce podsufitki :(
PopaY - Sro Wrz 30, 2009 07:15 Temat postu: [R45 iDT 02'] Woda w lampce podsufitki :( Witam.
Po przeżyciu tego ustrojstwa w peugeocie myślałem, że już w żadnym aucie nie będę miał tego problemu, a jednak... Noc w Radomiu była deszczowa, rano okazało się, że w lampce podsufitki uzbierała się woda i nie mało Co chwila gdy skręcałem to woda kapała raz to z jednej strony lampki, raz z drugiej. Oczywiście woda dostaje się do środka przy antenie na dachu. Pytanie: jak to cholerstwo uszczelnić by woda się nie zbierała? Jak dostać się do anteny od środka auta czyli jak rozmontować lampkę?
Z góry dziękuję za pomoc.
szoso - Sro Wrz 30, 2009 07:45
PopaY napisał/a: | Pytanie: jak to cholerstwo uszczelnić by woda się nie zbierała? |
masa uszczelniająca APP
darek_wp - Sro Wrz 30, 2009 07:48
lampkę wyciągniesz bez problemu - jest mocowana na wcisk w podsufitkę
jak wyciągniesz lampkę masz bez problemu dostęp do anteny a jeśli chodzi o uszczelnienie ja mam najlepsze doświadczenia z bezbarwnym silikonem szklarskim - trzyma bez problemów
PopaY - Sro Wrz 30, 2009 07:50
Silikonem właśnie uszczelniałem w peugeocie, ale po kilku m-cach silikon odpadł o dziwo A z której strony są te "wciski"? Pytam żeby czegoś nie ułamać...
szoso - Sro Wrz 30, 2009 08:08
silikon jest na bazie octu i to raczej zły pomysł by stosować go na blachy auta
jak już pisałem masa APP która właśnie jest do takich rzeczy stosowana
Lechos - Sro Wrz 30, 2009 10:10
PopaY napisał/a: | z której strony są te "wciski"? |
PopaY - Sro Wrz 30, 2009 10:18
Uuu, z tego co widać na obrazku to po zdjęciu samego plastiku nie dostanę się do anteny Oki, dzięki. Może jutro znajdę czas by na to spojrzeć...
sTERYD - Sro Wrz 30, 2009 10:19
PopaY napisał/a: | po zdjęciu samego plastiku nie dostanę się do anteny |
trzeba jeszcze odkręcić aż dwie śrubki na torx (chyba 15)
PopaY - Sro Wrz 30, 2009 10:20
A już myślałem, że chociaż w "R" będę miał normalne śrubki Francuzy całe są w torxach Trzeba będzie znów klucze pożyczać
darek_wp - Sro Wrz 30, 2009 11:32
szosownik napisał/a: | silikon jest na bazie octu i to raczej zły pomysł by stosować go na blachy auta
jak już pisałem masa APP która właśnie jest do takich rzeczy stosowana |
są silikony neutralne właśnie do szkła - montażu luster itp
Brt - Sro Wrz 30, 2009 11:33
PopaY napisał/a: | Trzeba będzie znów klucze pożyczać |
Trzeba sobie kupić
PopaY - Sob Paź 24, 2009 11:37
Dziś wreszcie miałem wolny dzień by coś porobić w aucie... Odkręciłem wszystko i się okazało, że nakrętka na śrubie mocującej antenę była dosyć luźna i to chyba przez to woda dostawała się do środka. Dokręciłem więc mocowanie anteny i teraz czekam na deszcz by zobaczyć czy to coś dało, jeśli się okaże, że jednak nie, to wówczas zastosuję jakiś materiał uszczelniający centralnie pod anteną na dachu.
szoso - Sob Paź 24, 2009 12:52
PopaY napisał/a: | Dziś wreszcie miałem wolny dzień by coś porobić w aucie... |
no prawie po miesiącu od umieszczenia tematu
PopaY napisał/a: | i teraz czekam na deszcz by zobaczyć czy to coś dało |
a po kiego czekać na deszcz, jedź na myjnię i będziesz wiedział bo tak znowu ci się miesiąc zejdzie zanim to uszczelnisz
marcin888 - Sob Paź 24, 2009 13:00
mialem ten sam problem i dokrecenie srobki od anteny rozwiazalo problem a zajelo to całe piec minut.
PopaY - Sob Paź 24, 2009 17:00
szosownik napisał/a: | PopaY napisał/a: | Dziś wreszcie miałem wolny dzień by coś porobić w aucie... |
no prawie po miesiącu od umieszczenia tematu
PopaY napisał/a: | i teraz czekam na deszcz by zobaczyć czy to coś dało |
a po kiego czekać na deszcz, jedź na myjnię i będziesz wiedział bo tak znowu ci się miesiąc zejdzie zanim to uszczelnisz |
Jeśli pracuje się 4 weekendy pod rząd to tak niestety jest... Czepianie jest nie na miejscu. Po co mam jechać na myjnię skoro deszcz jest bezpłatny, a pada już od dwóch godzin? Ma padać całą noc, więc rano sprawdzę czy woda jest czy jej nie ma.
|
|