Zobacz temat - [R45 2.0 iDT 2005r] Kontrolka poziomu płynu chłodzącego

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45 2.0 iDT 2005r] Kontrolka poziomu płynu chłodzącego

Jordan87 - Czw Paź 01, 2009 21:10
Temat postu: [R45 2.0 iDT 2005r] Kontrolka poziomu płynu chłodzącego
Pytanie, na desce rozdzielczej jest kontrolka poziomu płynu chłodniczego (taka jak gdyby chłodnica z narysowaną linią płynu wewnątrz) ale chyba coś u mnie nie działa tak jak powinna bo jak zmieniałem płyn na zimowy i zapaliłem go na chwile przy spuszczaniu płynu to w ogóle się nie świeciła (kontrolka działa bo przy włączaniu zapłonu zapala się na chwilę). Szukając czujnika znalazłem go zamocowanego od spodu zbiorniczka wyrównawczego. Czy jeśli jest uszkodzony może się tak objawiać że zapala się przy włączaniu zapłonu a jednak pozniej gaśnie? Może mieliście podobny problem.
keczu - Czw Paź 01, 2009 22:33

Mysle ze nie ma problemu, zawsze zapala sie na chwile i potem gasnie. Wypnij wtyczke z czujnika i zobacz czy sie swieci kontrolka (wlacz i wylacz zaplon z wypieta wtyczka). Niestety jeszcze mam 45-tke przed liftem i nie mam kontrolki wiec nie sprawdze tego u siebie.
DANTE79R - Pią Paź 02, 2009 15:28

Jak dla mnie wszystko masz ok, kontrolka zawsze przy przekręceniu kluczyków zapala się i po chwili gaśnie.
Jordan87 - Pon Paź 05, 2009 08:54

W takim razie dlaczego nie świeciła jak spuściłem płyn? Odpięcie czujnika sprawdze dopiero w poniedziałek bo pożyczyłem auto bratu.

edit

Dziś próbowałem odłączyć czujnik i jest dokładnie tak samo jak z podłączonym, zapala się na chwile po włączeniu zapłonu i gaśnie po chwili. :/