|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR / R25] Dziwne zjawisko - proszę o poradę
HuMaX - Sro Paź 28, 2009 20:59 Temat postu: [MG ZR / R25] Dziwne zjawisko - proszę o poradę Witam,
Dzis przyszly mi alufelgi i oczywiscie od razu chcialem zmienic oponki na zimowe i musialem to jakos zmiescic, wiec rozlozylem tylna kanape i nagle jadac nie slysze zadnego trzeszczenia z okolic tylnych szyb, polki, siedzenia itd po prostu bloga cisza! jade zadowolony, ze jest cisza w srodku - ale jednak to powrocilo, gdy juz zalozylem cala kanape i trzeszczenia po boku dalej wystepuja jak wczesniej wiecie w ktorym miejscu i jak moge temu zapobiec? nie mam pojecia dokladnie skad te trzeszczenia sie wydobywaja, ale to dzieje sie, gdy tylna kanapa jest w stanie gotowosci..
Czekam na Wasza pomoc i serdecznie Was pozdrawiam!
Krzysi3k - Sro Paź 28, 2009 21:26
Ten "zamek" trzymający tylną kanapę trzeszczy. Dokładniej te blaszki w kanapach.
Chociaż sam powinieneś poszperać w tym zamku to znajdziesz winowajcę
HuMaX - Sro Paź 28, 2009 22:04
Dzieki za nakierowanie, jak zrobic zeby to nie trzeszczalo? cos podlozyc?
Krzysi3k - Sro Paź 28, 2009 22:19
Ktoś kiedyś mówił coś o podkładaniu gąbki, a raczej o opatulaniu tego metalu (tylko tak, żeby zamek działał ).
PTE - Czw Paź 29, 2009 09:20
Nie wiem jak w R200/25/MG ZR, ale np. w Peugeocie 306 pomogło owinięcie "uszu" zatrzasków plastrem.
HuMaX - Czw Paź 29, 2009 22:03
Jeszcze ktos moze mi podpowiedziec jak to zrobic zeby nie trzeszczalo?
kharry - Czw Paź 29, 2009 23:28
Nie wiem za bardzo jak tam się dostać, ale ja bym kombinował z gąbką, kawałkiem filcu lub coś w tym rodzaju.
Gonia - Pią Paź 30, 2009 08:24
PTE napisał/a: | Nie wiem jak w R200/25/MG ZR, ale np. w Peugeocie 306 pomogło owinięcie "uszu" zatrzasków plastrem. |
Tak samo mięliśmy w R200. Metalowe ucho było owinięte czerwoną izolacją (taka była pod ręką).
HuMaX - Nie Lis 01, 2009 14:51
Dzieki za pomoc!
Jeszcze jedno mam do Was pytanko jak zabezpieczyc szybe boczna uchylna, dokladnie prawa od strony pasazera bo po dluzszej jezdzie po "dziurach" zaczyna mi skrzypiec co jest bardzo denerwujace..
Prosze Was o pomoc.
|
|