|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 / MG ZR] po włączeniu nawiewu coś czasem piszczy..
HuMaX - Wto Lis 03, 2009 21:33 Temat postu: [R25 / MG ZR] po włączeniu nawiewu coś czasem piszczy.. Witajcie,
Przez ostatnie kilka dni po wlaczeniu nawiewu, obojetnie jak czy na poziom 1 czy 2, czy cieple czy zimne, czasami zaczyna cos leciutko popiskiwac z okolicy schowka, lub nad dywanikiem pasazera.. czasami wcale nie piszczy, gdy nawiew jest wylaczony to nie wydobywaja sie zadne piski, takze na pewno o cos chodzi z nawiewem.. czasami zauwazam, ze przy wjezdzie na jakis dolek na naszych pieknych drogach zaczyna popiskiwac, po wjezdzie na kolejny dolek przestaje, ale nie ma na to reguly..
Czekam na Wasze odpowiedzi oraz pomoc.
Pozdrawiam!
Krzysi3k - Wto Lis 03, 2009 21:36
Wyjmij schowek i zobacz najlepiej. Tam jest filtr kabinowy i tam zasysa powietrze z kabiny.
Demontaż trwa dosłownie minutkę Klucz 8 albo 10 z tego co pamiętam.
kharry - Wto Lis 03, 2009 23:39
Racja, zazwyczaj jakieś liście się zbiorą, może jakieś insekty.. dobrze jest też wymienić taki filtr, bo wtedy lepiej dmucha, a i powietrze w aucie mniej śmierdzące powinno być. Warto też użyć jakiegoś odświeżacza do powietrza, który wtryskuje się do przewodów nadmuchowych lub innego który usunie grzyba z parownika, znajdującego się zaraz za filtrem, jeśli masz klimę.
darek_wp - Sro Lis 04, 2009 08:36
HuMaX objawy podane przez Ciebie najbardziej pasują do zacierającego się łożyska ślizgowego w silniczku wentylatora,czasem pomaga rozebranie i przedmuchanie wszystkich zanieczyszczeń w silniczku ale z doświadczenia wiem, że warto zacząć przymierzać się niestety do jego wymiany
Tomasz620 - Sro Lis 04, 2009 14:21
u ciebie jest popiskiwanie..
z kolei mam ten sam problem ale mi to nieprzeszkdza - włącze obieg wewnętrzny to zaczyna skrypiec jakie 2s.
tak jak pisze Darek " zacierające się łożysko ślizgowe w silniczku wentylatora.."
bedzie najprawdopodobniej do wymiany...
HuMaX - Sro Lis 04, 2009 14:48
Tomek620 napisał/a: | u ciebie jest popiskiwanie..
z kolei mam ten sam problem ale mi to nieprzeszkdza - włącze obieg wewnętrzny to zaczyna skrypiec jakie 2s.
tak jak pisze Darek " zacierające się łożysko ślizgowe w silniczku wentylatora.."
bedzie najprawdopodobniej do wymiany... |
Akurat moje pytania Ciebie nie dotyczą
TROLL!
Tomasz620 - Sro Lis 04, 2009 14:53
dziwnym trafem dotyczą..bo ten sam objaw..
bede obserwował co z tego wyniknie..
HuMaX - Sro Lis 04, 2009 14:56
Ale swoja wypowiedzią nic nie wniosłeś pożytecznego w tym temacie, także lepiej popisz sobie na HydePark'u niż w moim temacie
PLONK!
Tomasz620 - Sro Lis 04, 2009 14:58
u ciebie jest popiskiwanie..
bedzie najprawdopodobniej do wymiany...
napisałem to.więc wniosłem..
HuMaX napisał/a: | także lepiej popisz sobie na HydePark'u niż w moim temacie |
mam prawo wszędzie sie udzielac na forum
HuMaX - Sro Lis 04, 2009 15:00
Ale nie interesuje mnie to co piszesz
Nie wniosłeś nic ciekawego, ponieważ darek_wp napisał to samo co Ty
Krzysi3k - Sro Lis 04, 2009 17:02
Przedszkole?
HuMaX - Sro Lis 04, 2009 20:49
Żadne przedszkole, tylko wścibski kolega jaja se robi..
Jak mozna sprawdzic, ze jest cos nie tak z tym lozyskiem?
darek_wp - Sro Lis 04, 2009 22:05
wymontować wentylator, podłączyć na krótko do zasilania i posłuchać czy piszczy i czy ew. przestaje po jakimś czasie albo po potraktowaniu kroplą oleju
łożyska w silniczku są ślizgowe więc za bardzo nie nadają się do regeneracji choć kiedyś były podawane sposoby ich reanimowania ale osobiście nie testowałem
|
|