|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Webasto
dorotamax1 - Wto Lis 03, 2009 22:13 Temat postu: [R75] Webasto wszystko jest ok z moim weba sto dziś sprawdzałem,na krótko, tylko jest mały problem ja przeciełem kabelek szaro zielony , i podałem prąd z aku to odpaliło , i odrazu musiałem podać ropke przez wężyk do weba sto bezpośrednio strzykawka i dymiło jak czort ,aż wypaliło się , podłączyłem s powrotem i nic nie chciało odpalić ,powtórzyłem czynność i było ok co jest ,morze jakieś sugestie dziennik z góry.pozdro gdanisk.sorry za ortografie.
wieslaw_b. - Sro Lis 04, 2009 10:41
Faktycznie, troszkę trudno zrozumieć co wyprawiałeś z tym urządzeniem.
Generalnie jeśli webasto odpala a po włożeniu do samochodu nie dymi a jedynie pracuje wentylator to sprawdź czy pracuje pompka paliwa.
Pompka znajdujące sie w okolicach zbiornika paliwa przed prawym przednim kołem.
W trakcie pracy webasto, pompka powinna pracować pulsacyjne (dość wyraźnie słychać kolejne cyknięcia), pompka pulsacyjne pompuje paliwko do webasto.
Jesli nie pracuje, to podłącz ja na krótko pod 12V - będziesz wiedział czy jest sprawna. Przy okazji sprawdź przewody paliwowe.
SeniorA - Sro Lis 04, 2009 11:03
wieslaw_b. napisał/a: | Pompka znajdujące sie w okolicach zbiornika paliwa przed prawym przednim kołem. |
jest szeregowo wpięta w przewód ,po prawej stronie na dole, z przodu zbiornika paliwa, w uchwycie przykręconym 2 śrubami ,przy prawym tylnym kole.
http://moto.allegro.pl/it...0_cdt_inne.html
http://forum.roverki.eu/v...der=asc&start=0
wieslaw_b. - Sro Lis 04, 2009 12:57
Racja SeniorA, miałem na myśli tylne koło a wyszło przednie
kasjopea - Sro Lis 04, 2009 17:07
dorotamax1, jesteś Polakiem ? Pomijam ortografię, ale całe Twoje pisarstwo jest trudne do rozszyfrowania. Może warto podzielić wypowiedź na kilka zdań prostych?
dorotamax1 - Czw Lis 05, 2009 09:04 Temat postu: [R75 2.0 cdt 01] czujnik webasto. witam mam pytanko jak czytałem to czujnik, weba sto temperatury, jest za zderzakiem ja mam na dole za kratką pod zderzakiem 2 czujniki jeden, mały a drugi duży morze jest jeden z nich czy jest jeszcze jeden . bo nie wiem gdzie go szukać ,jak ktoś ma fote niech wstawi .dzięki.
kris-tofer - Czw Lis 05, 2009 11:11
Ten większy okrągły, metalowy jest czujnikiem temperatury webasto.
kasjopea - Czw Lis 05, 2009 19:33
dorotamax1, scaliłam Twoje tematy. Następna próba zakładania na nowo takiego samego tematu zamiast kontynuacji w starym skończy się jego zamknięciem
dorotamax1 - Czw Lis 05, 2009 21:04
ano ok ssory.poprawie sie
|
|