|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Uaha Rovery 2, uaha Rovery - odjechane!
Markzo - Wto Lis 10, 2009 21:02 Temat postu: Uaha Rovery 2, uaha Rovery - odjechane! Wtam!
Pisze śmiejąc sie przez łzy, moje marzenia wreszcie sie spełniły...Coupetka ma siostre 75'tka nie wiem co wiecej moge napisac, emocje powoli opadają, zakup właśnie tatuś oblewa, jest mega zadowlony Taki szczęśliwy! starsznie tego chciałem! fotki jutro, bo obie ślicznotki uwalone po dach ide sie napatrzeć
krzychu.b - Wto Lis 10, 2009 21:06
Warto marzyć dla takich chwil
Remigiusz - Wto Lis 10, 2009 21:20
Markzo, No ja czekam na zdjęcia hehe.. fajnie tak rodzinka Roverkow
walkie - Wto Lis 10, 2009 21:26
Gratuluje Markzo Szerokości
pajda - Wto Lis 10, 2009 21:39
Szerokosci w nowym aucie !
Brt - Wto Lis 10, 2009 22:11
Gratki czekamy na foty i oczywiście szerokości i bezawaryjności
Markzo - Wto Lis 10, 2009 22:31
Dziękuje Wszystkim w imieniu Taty i swoim własny Szczególnie Żukowatemu, za mega ogromną dawke wiedzy i pomocy przy zakupi, Llygasowi i MAriuszowi418 za uratowanie tyłka przed uwaloną skrzynią i Brtowi za lekkie oświecenie jesteście wielcy! Fotki tak jak mówie jutro, bo brudnego nie pokaże gdzie moge dostać naklepke klubową na klape??
Brt - Wto Lis 10, 2009 22:39
Markzo, skrobnij do Tomaszi'ego ... chyba on ma
MaReK - Sro Lis 11, 2009 00:19
To sie ladnia kapuste przytula z tych komunii i wesel
Ale teraz jak ojciec zajedzie na impreze, to beda mysleli, ze panne mloda przywiozl
Gratuluje! Oby jak najmniej awarii... ale juz teraz kup sobie:
- zamek do drzwi pasazera
- nowe wtryski (jak to diesel)
- nowe visy (jak nie diesel)
- wentylator chlodnicy
- pompke sprzegla, wysprzeglik (jak nie automat)
Pozdrawiam,
maniaq - Sro Lis 11, 2009 01:02
mareczku --- podpis kolegi markzo sugreuje co to
a ja gratulejszyn sle oby sluzyl jak najdluzej
kruszon - Sro Lis 11, 2009 01:42
O! Markzo, bedzie co ogladac jak bedziemy w Biesy nastepnym razem jechac
Gratulacje!
Markzo - Sro Lis 11, 2009 09:04
dzięki, dzięki co do stanu i wyposażenia autka
Są czarne skórki, grzane fotele, kontrola trakcji, samościemniające się lusterko, spryski lamp, komputerek, parktronik no i aftomat do autka dostałem książke serwisową i komplet innych dokumentów 6tyś temu był zmieniony olej, zalany jest 0W40 nie 10 tylko 0....auto stało bardzo długo, do tego ktoś umył komor silnika i jej nie wysuszył do końca - efekt to ciężko chodzące linki od otweirania maski wentylator działa jak sie masz, VIS wydaje się, że też, zacina sie klamka w tylnych lewych drzwiach pasażera
Teraz małe porównanie V6 Rovera i V6 Opla (nasza była vectra 2.5). Więc tak, silnik jest cichszy i nawet w automacie, elastyczniejszy. vectra jechała od 3200obr/min, bo wtedy działał multiram, tutaj od 2tyś już autko płynnie przyśpiesza. DO tego nie ma głupich patentów inżynierów opla - czyli do wymiany świec nie musze rozebrać całego dolotu wraz z kolektorem... Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni najważniejsze, że wszystko w autku działa
Fotki jakieś cykne, tylko musze się obudzić
EDIT: kilka fotków
MaReK - Sro Lis 11, 2009 10:09
maniaq napisał/a: | mareczku --- podpis kolegi markzo sugreuje co to |
Albo nei zwrocilem dobrze uwagi, albo Markzo po moim poscie uzupelnil profil
Wracajac do tematu. Fotki sa tragiczne
Obudz sie i wyjedz limuzyna na zewnatrz i zrob jakies wyrazniejsze Moze zrob tez szybki filmik, pare ujec boku, przodu, grilla, moze kilka ujec w jezdzie - przyspieszanie z wewnatrz, zakrety z zewnatrz. Masz ladana okolice, zajoba na punkcie foto/video, samochodow i ojca, ktory ma gust i rozumie Twoje pasje
Aha! Umyj go koniecznie
Ps.
Czyli na letni zlot przyjedziecie na dwie fury ?
SeevS - Sro Lis 11, 2009 10:21
Gratuluję, tylko pozazdrościć
emes - Sro Lis 11, 2009 11:05
Gratulacje
Mayson - Sro Lis 11, 2009 11:18
Gratulacje
Wojtek88 - Sro Lis 11, 2009 11:19
Gratulacje Marek Ja coraz częściej myślę nad Coupe, chociaż mój 4G też jest zacny.. Biję się z myślami, ale jak jechałem na spot 4th gen. to widziałem Zieloną Coupe i.. się rozmarzyłem.
Jeszcze raz gratulacje
Warlike - Sro Lis 11, 2009 11:24
Markzo napisał/a: | zacina sie klamka w tylnych lewych drzwiach pasażera |
mam taki sam kolor i taki sam problem
Markzo - Sro Lis 11, 2009 12:57
MaReK nie umyje go dziś, bo cały czas leje także narazie musicie się tym zadowolić filmik będzie i foty też tata powiedział wyraźnie, na zlot jedziemy 75 i Coupe
Wojtek, wczoraj wracałem R75 140km a tata prowadził coupe (troche sie aftomata bał) i powiem CI, że mimo upływu lat Coupetka ślicznie się prezentuje, zwłaszcza w czasie jazdy
Dzięki jeszcze raz, za pomoc w wyborze i dobre słowo
aaa i właśnie poczytałem troche dokumenty, które dostaliśmy z Roverkiem. Mam dokumenty zakupu w salonie w Austrii itp, i troche zaskoczony jestem...Samochodem po Wiedniu jeździła pewna pani, była ona pierwszą i jedyną poza nami właścicelką Roverka także jednak da się kupić auto od kobiety z zagranicy
sruba77 - Sro Lis 11, 2009 14:23
Markzo napisał/a: | także jednak da się kupić auto od kobiety z zagranicy |
Żadna sztuka - 90% ogłoszeń to auta, którymi za granicą jeździły niepalące kobiety rocznik 1915, które są albo prawnikami albo lekarzami albo obie profesje na raz wykonują i w dodatku wychodzi, że robiły max 2500 km rocznie.
A poważnie mówiąc gratulacje bo piękny, będę go wypatrywał w Rzeszowie i okolicach
Jugol - Sro Lis 11, 2009 14:42
Gratki łode mnie, dla Was, bezawaryjności, szerokości i samych przyjemności z nowego nabytku
To życzyłem ja : Jugol
witgut - Sro Lis 11, 2009 14:50
Gratulacje!!! Ładny kolor- Taki jak u mnie
A MaReK to chyba z zazdrości- bo sam ma muła w manualu
Wojtek88 - Sro Lis 11, 2009 17:14
Markzo napisał/a: | MaReK nie umyje go dziś, bo cały czas leje także narazie musicie się tym zadowolić filmik będzie i foty też tata powiedział wyraźnie, na zlot jedziemy 75 i Coupe
Wojtek, wczoraj wracałem R75 140km a tata prowadził coupe (troche sie aftomata bał) i powiem CI, że mimo upływu lat Coupetka ślicznie się prezentuje, zwłaszcza w czasie jazdy
Dzięki jeszcze raz, za pomoc w wyborze i dobre słowo
aaa i właśnie poczytałem troche dokumenty, które dostaliśmy z Roverkiem. Mam dokumenty zakupu w salonie w Austrii itp, i troche zaskoczony jestem...Samochodem po Wiedniu jeździła pewna pani, była ona pierwszą i jedyną poza nami właścicelką Roverka także jednak da się kupić auto od kobiety z zagranicy |
Wiem, ponadczasowa sylwetka Na razie mam żelazko
Remigiusz - Sro Lis 11, 2009 17:27
Markzo napisał/a: | aaa i właśnie poczytałem troche dokumenty, które dostaliśmy z Roverkiem. Mam dokumenty zakupu w salonie w Austrii itp, i troche zaskoczony jestem...Samochodem po Wiedniu jeździła pewna pani, była ona pierwszą i jedyną poza nami właścicelką Roverka także jednak da się kupić auto od kobiety z zagranicy |
Mnie ciekawi czy to nie był przypadkiem ten Rover 75 co stal u BENDER Mercedes kolo mojej starej szkoły bo już go tam nie ma. Oglądałem go kiedyś z ciekawości
[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 17:27 ]
Jak ktos by chcial jeszcze:
http://forum.mg-rover-fre.../topicseen.html
krzych - Sro Lis 11, 2009 17:31
Gratulacje i bezawaryjnosci zycze
MaReK - Sro Lis 11, 2009 19:10
witgut napisał/a: | A MaReK to chyba z zazdrości |
Nie... zdecydowanie wole MG od 75
siemion_ - Czw Lis 12, 2009 07:41
gratki gratki, miodzio auto, miodzio kolor, miodzio stan
maciej - Czw Lis 12, 2009 11:09
Gratulacje!!!
TIGER - Czw Lis 12, 2009 21:35
No to wreszcie Emdżik będzie miał braciszka do towarzystwa i do wspólnej jazdy
Markzo - Czw Lis 12, 2009 22:26
No to ba
z kolejnych nowin... dziś zrobiłem mały przegląd pod maską i mam zonka filterki niedawno wymnienione, jak mówiłem wcześniej olej też... rozrząd wg tego co pisze wymieniony ok 30tyś km temu...
TIGER - Czw Lis 12, 2009 22:32
No to dobrze, nic tylko siadać i cieszyć się z jazdy
Markzo - Pią Lis 13, 2009 17:38
Roverek otrzymał właśnie polskie tablice oraz klubowe naklejeczki całkowity koszt rejestracji (akcyza, opłaty, recykling, tablice): 2200zł.
Remigiusz - Pią Lis 13, 2009 17:55
Markzo, Jak wy te naklejki na tablice naklejacie Bo moje od tamtego zlotu leżą i nie mogę je przykleić bo są za duże jak na tablice A nie chce tego przycinać
Markzo - Pią Lis 13, 2009 17:59
ja nic nie przycinalem i z przodu i z tyłu pasują perfekt, tak samo w coupe
maciej - Pią Lis 13, 2009 18:00
Remi55 napisał/a: | Markzo, Jak wy te naklejki na tablice naklejacie Bo moje od tamtego zlotu leżą i nie mogę je przykleić bo są za duże jak na tablice |
Bo to się nie przykleja na tablice, tylko na ramkę.
Remigiusz - Pią Lis 13, 2009 18:01
To ja mam jakieś za małe plastiki na tablice bo moje są za duże naklejki
[ Dodano: Pią Lis 13, 2009 18:01 ]
maciej, Wiem ze na ramke o to mi tez chodzi
maciej - Pią Lis 13, 2009 18:02
Ja swoje ramki dostałem w gratisie u gazowników, a poprzednie to raz w salonie Saab'a, a raz w salonie Toyoty - zawsze pasowały do naklejek.
staf - Pią Lis 13, 2009 18:05
A ja swoje kupiłem w sklepie motoryzacyjnym za pare grosz. Też pasują do naklejek.
Remigiusz - Pią Lis 13, 2009 18:06
Cos z tymi naklejkami moimi jest nie tak
Markzo - Sob Lis 14, 2009 14:14
jak to mówią u nas na wsi - sobota! trza by sie łokompać! zatem umyłem moje maleństwa
kruszon - Sob Lis 14, 2009 18:14
Markzo, ostatnia foteczka miodzio.
Marrkus - Sob Lis 14, 2009 18:30
Ale felunek w R75 to chyba do wymiany? Stalówki rozumiem na zimę z zimówkami.
Markzo - Sob Lis 14, 2009 22:10
Dzięki Kruszon
tak, to stalówki z zimówkami na lato będą aluski siakieś
Wojtek88 - Pon Lis 16, 2009 18:36
kruszon napisał/a: | Markzo, ostatnia foteczka miodzio. |
Zgadzam się w 100% Bardzo dobre zdjęcie
hertz25 - Pon Lis 16, 2009 20:03
ladny ten roverek a jak moge zdobyc takie naklejki ,tez bym takie chcial
Viniu - Wto Lis 17, 2009 08:43
No ładne cacko(a)
|
|