|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R600] Boczki dwukolorowe ??
Firq - Czw Lis 12, 2009 11:33 Temat postu: [R600] Boczki dwukolorowe ?? Witam mam takie pytanie bo w r 620 mam tak ze boczki mam beżowe ale są dwa odcienie ... Dolna cześc boczka jest beżowa jak wnetrze auta czyli oryginalnie a górna cześc boczka ma juz inny odcień beżowego taki wyblaknięty i każdy boczek taki jest i tu moje pytanie:
1. Czy wszytkie boczki w r600 takie są oryginalnie czy tylko ja mam takiego szmelca?
2. czy mozna coś z tym zrobić żeby wszystkie boczki miały taki sam jednolity kolor jak dolna cześć boczka??
Mayson - Czw Lis 12, 2009 12:35
W każdym tak jest. Ale to inny odcień beżu, a nie wyblakłe.
Firq - Czw Lis 12, 2009 12:49
łeeeeee dlaczego tak.... Całość w jednym beżu była by dużo ładniejsza....
Mayson - Czw Lis 12, 2009 13:37
Rzecz gustu... ja szczerze powiem, że dopiero po Twoim poście zwróciłem na to uwagę
Firq - Czw Lis 12, 2009 13:53
Jak jak kupiłem r 620 jakoś 3 tygodnie temu odrazu na to zwróciłem uwage i zamówiłem boczki na allegro ale z drewnem i na foto widac było jednolity kolor i dzis mi przyszły są ładne ale mają tak samo dwa odcienie i dlatego zapytałem Ale teraz juz wiem ze tak ma być i przynajmniej mam teraz z drewnem dzieki za odp
zuber84cool - Czw Lis 12, 2009 14:02
Firq, No ja mam boczki z drewnem i tez zauważyłem że są dwa odcienie i to na każdym boczku,chyba dlatego że ta dolna część jest z innego materiału tzn też plastik ale o innej strukturze,najwyraźniej tak mają i tak musi być.
Firq - Czw Lis 12, 2009 14:09
dokładnie Ale chyba je troche zmodernizuje
zuber84cool - Czw Lis 12, 2009 14:23
Tzn. skóra na boczki?
Firq - Czw Lis 12, 2009 14:28
skóra na boczki owszem ale cały czas mysle co zrobić zeby były one jednolitego koloru tak jak dół boczka
zuber84cool - Czw Lis 12, 2009 14:37
To chyba ciężko będzie ja tam kiedyś myłem i pucowałem boczki do czystości fabrycznej i po takim zabiegu jeszcze bardziej widać ten odcień ale chociaż mam czyste ,ja bym tą dolną część skórą obszył na wszystkich boczkach
Firq - Czw Lis 12, 2009 14:42
A Może by je odtłuścić i polakierować pod kolor
zuber84cool - Czw Lis 12, 2009 14:52
EE czy ja wiem... mnie się nie widzi lakierować czegokolwiek w środku w RH600,może niech się jeszcze Mayson wypowie,ja bym dobrze je wypucował i zostawił tak jak jest,nawet nie wiem czy takie malowanie było by praktyczne musiałbyś dobrze przygotować podłoże do malowania z racji struktury boczków,nie wiem jak by to wyglądało po malowaniu poza tym przy wysiadaniu i otwieraniu drzwi łatwo jest uszkodzić taki pomalowany boczek,możesz spróbować wykorzystać jakieś kosmetyki czy mleczka do kokpitu itp.
Firq - Czw Lis 12, 2009 15:04
No sam nie wiem i dlatego tak mysle i kombinuje
zuber84cool - Czw Lis 12, 2009 15:12
Moim zdaniem nie masz się czym przejmować
Mayson - Czw Lis 12, 2009 15:13
Ja nie ruszam rzeczy, które mnie nie irytują lub nie zwracają mojej uwagi in minus Plastik jest plastyczny, więc później może się łuszczyć jak kopniesz butem albo włożysz butlę w boczną kieszeń; osobiście pomyślałbym nad czymś konstruktywniejszym; np. wygłuszenie drzwi
|
|