Zobacz temat - [R 216] Rover 200 a 25 lub MG

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 216] Rover 200 a 25 lub MG

rusex - Nie Lis 29, 2009 23:37
Temat postu: [R 216] Rover 200 a 25 lub MG
witam chcialbym sie zapytac czym sie roznia auta rover 216 a 25 czy MG? Poniewaz mam Roverka 216 SI i chcialbym sobie kypic anglika 25 lub MG z tym albo lepszym silnikiem i teraz mam pytanie czy czy silnik podejdzie do mojego jak bym chcial wymienic? i czy jest jakas mozliwosc zalozenia pszodu auta z np. 25 z tymi okraglymi lampami do mojego??? jakie inne rzeczy staja na przeszkodzie??
bociannielot - Wto Gru 01, 2009 11:10
Temat postu: Re: [R 216] Rover 200 a 25 lub MG
rusex napisał/a:
witam chcialbym sie zapytac czym sie roznia auta rover 216 a 25 czy MG? Poniewaz mam Roverka 216 SI i chcialbym sobie kypic anglika 25 lub MG z tym albo lepszym silnikiem i teraz mam pytanie czy czy silnik podejdzie do mojego jak bym chcial wymienic? i czy jest jakas mozliwosc zalozenia pszodu auta z np. 25 z tymi okraglymi lampami do mojego??? jakie inne rzeczy staja na przeszkodzie??

Nie wiem jak z silnikiem, ale przód da się przełożyć. Niedawno jedna z Pań z forumowego grona sprzedawała dwusetkę z przodem od 25-ki :wink: . Kwestia tylko czy to się opłaca - dużo mniejsza dostępność lamp do tego modelu u nas (tym samym pewnie większe ceny) :neutral:

Pozdrawiam

zouza - Wto Gru 01, 2009 13:02

W jakimś temacie niedawno pisało co trzeba zmieniać. Poszukaj pewnie znajdziesz. Nowsze silniki mają cewki, stare palec i kopułkę i w ogóle tych różnic było trochę.
Poza tym zalezy co masz na mysli mówiąc lepszy silnik, jesli vvc to jeszcze więcej rzeczy trzeba wymianiać, np. wypadało by skrzynie zmienić.

:hmm: z dostępnością części ja akurat nie zauważyłam problemu, ale może po prostu nie było potrzeby ;)

Krzysi3k - Wto Gru 01, 2009 13:08

Trzeba zderzak kompletny, maske, oba błotniki żeby przód zmienić. No i lampy oczywiscie.
Silniki też się da tylko trzeba razem z osprzętem i skrzynią.

bociannielot - Wto Gru 01, 2009 13:21

zouza napisał/a:
z dostępnością części ja akurat nie zauważyłam problemu, ale może po prostu nie było potrzeby

zouza, ja po stłuczce z miesiąc czekałem na europejskie lampy, z giełdy mi koleś przez tyle czasu przywoził(a jeździ regularnie - z tego żyje że przywozi części dla mechaników), i co z tego wyszło :?: - jedna jest anglikiem :sad: . Dobrze że na przeglądzie to przeszło :mrgreen: .

Matius - Wto Gru 01, 2009 13:24

czy czasem maska nie jest prawie że identyczna tylko że rover 25 ma rant na środku i przód bardziej ścięty? Jakby przerobić troszkę grill w 200 to chyba by pasowała nie?

taki ot :)

rusex - Sro Gru 02, 2009 16:25

a doszly do mnie sluchy ze swiatla np. soczewkowe (tuningowe) od rovera 200 nie zabardzo pasuja do hatchback 5 dzwiowego tylko pasuja do 3 dzwiowego czy to prawda??
Matius - Sro Gru 02, 2009 16:27

rusex napisał/a:
a doszly do mnie sluchy ze swiatla np. soczewkowe (tuningowe) od rovera 200 nie zabardzo pasuja do hatchback 5 dzwiowego tylko pasuja do 3 dzwiowego czy to prawda??

bzdury pasuje i do 3D jak i do 5D

Krzysi3k - Sro Gru 02, 2009 17:43

A czym to się różni 3D od 5D oprócz drzwi i siedzeń? :shock:
Głupot ktoś Ci nagadał