Zobacz temat - Nie działa hibernacja w laptopie...

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Nie działa hibernacja w laptopie...

Prezes89 - Wto Sty 12, 2010 16:51
Temat postu: Nie działa hibernacja w laptopie...
Od jakiegoś czasu mam problem z hibernacją systemu. Otóż gdy chcę za hibernować laptopa to nic się nie dzieje... Opcje hibernacji mam zaznaczoną w panelu sterowania, a miejsca na dysku mam ponad 5 GB wolnego. System Win XP. Może ktoś jakoś pomóc??
MaReK - Wto Sty 12, 2010 17:05

A jaki to lap? I jak wywolujesz proces hibernacji? Przez zamkniecie pokrywy, nacisniecie przycisku?

[ Dodano: Wto Sty 12, 2010 17:05 ]
Poza tym, przestal dzialac sam z siebie? Wczesniej dzialal? Moze robiles reinstalacje systemu i recznie wgrywales sterowniki...? Napsiz cos wiecej.

Prezes89 - Wto Sty 12, 2010 17:44

Wcześniej było tak, że raz zadziałał a raz nie. Ostatnio nie robiłem formata. A hibernuje go przez zamknięcie pokrywy, ale nawet jak go za hibernuje na przycisku to tak samo nic się nie dzieje. Może to poprostu jakiś wirus??
faecd - Wto Sty 12, 2010 17:55

poszukaj w google jest taka instrukacja do rejestru ktora wprowadza odpowiednie dane. Mimo ze w panelu zaznaczales nie koniecznie musi dzialac przez wprowadzenie wartosci dorejestru bedzie dizlalao.

tez tak kiedys mialem prosta sprawa

sTERYD - Wto Sty 12, 2010 19:36

sprawdź, czy na dysku C w ukrytych plikach masz plik hiberfil.sys. jeśli go nie masz, to wyłącz i włącz możliwość hibernacji w panelu sterowania.

[ Dodano: Wto Sty 12, 2010 19:36 ]
ewentualnie w wierszu poleceń wpisz:
powercfg /h off (enter)
powercfg /h on (enter)

drlubicz - Czw Sty 14, 2010 20:42

start -> wyłącz komputer i jak się pokaże okienko naciśnij [Shift] i stan wstrzymania zmieni się na hibernacje
MaReK - Czw Sty 14, 2010 21:15

drlubicz napisał/a:
start -> wyłącz komputer i jak się pokaże okienko naciśnij [Shift] i stan wstrzymania zmieni się na hibernacje

Tylko upewnij sie, ze po tych wyzej wymieionych zabiegach wlaczona jest w panelu hibernacja. Trzymajac shift najedziesz na hibernacje. Ale dlaczego mialoby to dzialac tak, a nie dziala po trzasnieciu klapa?

Prezes89 - Czw Sty 14, 2010 23:27

MaReK napisał/a:
drlubicz napisał/a:

Tylko upewnij sie, ze po tych wyzej wymieionych zabiegach wlaczona jest w panelu hibernacja. Trzymajac shift najedziesz na hibernacje. Ale dlaczego mialoby to dzialac tak, a nie dziala po trzasnieciu klapa?

Sprawa załatwiona. Nic z tych rzeczy. Usunąłem Deamon tools i wszystko wróciło do normy :ok:

MaReK - Pią Sty 15, 2010 09:18

Prezes89 napisał/a:
Sprawa załatwiona. Nic z tych rzeczy. Usunąłem Deamon tools i wszystko wróciło do normy :ok:

No to gitara :) A czy on wczesniej nie darl sie jakims komunikatem w stylu, ze nie moze sie odwolac do pliku, procesu, czy cos w tym stylu, bo uzywany jest przez inne cos tam :D ?

truten23 - Pią Sty 15, 2010 10:13

Tak marginesem, spotkałem się też, że niekiedy może być to wina samego sprzętu, mianowicie w niektórych lapkach trzeba mocniej docisnąc pokrywę :cool:
MaReK - Pią Sty 15, 2010 10:38

Ja sie spotkalem z innymi anomaliami przy zainstalowanym programie Deamon Tools.
truten23 - Pią Sty 15, 2010 11:06

Ja też, jak kiedyś go zainstalowałem, to po jakimś czasie Pociął mi dyski na kilka partycji i pomieszał litery dysków. Od tego czasu nie używam tego. :/
Brt - Pon Sty 18, 2010 11:03

dołącvę się ... W Vista, lapek HP .... była hibernacja i zniknęła :roll: .... nie mam zadnego "demona" zainstalowanego ... nigdzie nie mogę znaleźć włączania hibernacji ... wcześniekj było ustawione, że po naciśnięciu przycisku przechodzi komp w hibernację ... teraz w ogóle w liście wyboru nie ma takiej opcji ... jest "nic nie rób", "wstrzymaj", "zamknij" .... kto mi zahibernował hibernacjię :hmm:
MaReK - Pon Sty 18, 2010 11:52

Brt sprobuj zrobic to co wczesniej napisal Steryd:

sTERYD napisał/a:
ewentualnie w wierszu poleceń wpisz:
powercfg /h off (enter)
powercfg /h on (enter)

Moze sie wlaczy swinia ;)

Brt - Pon Sty 18, 2010 12:15

ok ... jak sie dostać do tego wiersza poleceń ?? czy to jest cmd i czarne okienko ?? ok już wiem i .... działa :jupi: ;)

podziękował, a autora tematu proszę o przydzielenie punktów "pomógł" ;)