|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45/MG ZS 1.8 16v] Rozjeżdżanie sie LPG
BoloSr - Pon Lut 08, 2010 19:02 Temat postu: [R45/MG ZS 1.8 16v] Rozjeżdżanie sie LPG Witam i sie zapytam bo troche dziwnie zachowuje mi sie instalacja LPG
A mianowicie chodiz o to ze co 6 miechow rozjeżdża sie tak ze musze jechac do gazownika i poprawiac ustawienia bo na wolnych obrotach wychodiz ubogo
Co moze byc przyczyna takiego stanu ? wtryski za wolne do tego auta mam czy moze poprostu ten samochod musi iec jakies specyficzne ustawienia ?
Gazownika mam takiego ze poprawi jak mu podpowiem co bym chcial wiec moze ktos ma jakies sugestie co i jak posprawdzac i co podpowiedziec bo ostatnio trza bylo poprawic czasy wtryskow teraz podejrzewam ze znowu cos z tym bedzie bo na wolnych fura chodzi jakby nierowno ale to slychac tylko z wydechu bo tak to wszystko cacy
Macie jakies pomysly co z tym pokombinowac ?
a co do instalki to mam tak jak tu sie chwalilem :)
piter34 - Pon Lut 08, 2010 20:00
BoloSr napisał/a: | A mianowicie chodiz o to ze co 6 miechow rozjeżdża sie tak ze musze jechac do gazownika i poprawiac ustawienia bo na wolnych obrotach wychodiz ubogo |
Sonda lambda jest sprawna?
W dobrze ustawione instalacji czasy wtrysku benzyny przy zasilaniu gazowym i czasy wtrysku benzyny przy zasilaniu benzynowym powinny być takie same. Aby to osiągnąć trzeba dobrać odpowiedni reduktor oraz wtryskiwacze i średnicę dyszy.
BoloSr - Pon Lut 08, 2010 20:04
piter34 napisał/a: | BoloSr napisał/a: | A mianowicie chodiz o to ze co 6 miechow rozjeżdża sie tak ze musze jechac do gazownika i poprawiac ustawienia bo na wolnych obrotach wychodiz ubogo |
Sonda lambda jest sprawna?
W dobrze ustawione instalacji czasy wtrysku benzyny przy zasilaniu gazowym i czasy wtrysku benzyny przy zasilaniu benzynowym powinny być takie same. Aby to osiągnąć trzeba dobrać odpowiedni reduktor oraz wtryskiwacze i średnicę dyszy. |
ostatnio byla oki i po korekcji wczasow wtryskow bylo ok a teraz znowu sie krzaczy
listwa to OMVL a reduktor to Reduktor MAGIC3 chyab trza bedzie te wtryskiwacze chyba wymienic na jakies szybsze bo troche dziwne zeby to sie tylko rozjezdzalo
piter34 - Pon Lut 08, 2010 20:06
BoloSr napisał/a: | a co do instalki to mam tak jak tu sie chwalilem |
Z OMVL mam same złe wspomnienia
[ Dodano: Pon Lut 08, 2010 20:06 ]
BoloSr napisał/a: | ostatnio byla oki i po korekcji wczasow wtryskow bylo ok a teraz znowu sie krzaczy |
Co się krzaczy, bo ja do końca nie rozumiem?
Nagle Ci się na gazie robi za ubogo?
BoloSr - Pon Lut 08, 2010 20:07
piter34 napisał/a: | BoloSr napisał/a: | a co do instalki to mam tak jak tu sie chwalilem |
Z OMVL mam same złe wspomnienia
[ Dodano: Pon Lut 08, 2010 20:06 ]
BoloSr napisał/a: | ostatnio byla oki i po korekcji wczasow wtryskow bylo ok a teraz znowu sie krzaczy |
Co się krzaczy, bo ja do końca nie rozumiem?
Nagle Ci się na gazie robi za ubogo? |
no to mow co ma mi zalozyc w takim razie bo gaziarza mam takiego ze zalozy to co ja bede chcial
tak na gazie robi sie ubogo i trza korekcje czasuw tryskow LPG robic i potem znowu jest OK
piter34 - Pon Lut 08, 2010 20:23
BoloSr napisał/a: | no to mow co ma mi zalozyc w takim razie bo gaziarza mam takiego ze zalozy to co ja bede chcial |
Ja nie wiem, co on Ci ma założyć. To ON powinien wiedzieć, a skoro nie wie, to niech się nie bawi w zakładanie instalacji gazowych.
W sprawach gazu najlepiej pytaj na profesjonalnych forach, np. http://lpg-forum.pl/
BoloSr napisał/a: | tak na gazie robi sie ubogo i trza korekcje czasuw tryskow LPG robic i potem znowu jest OK |
Tak to można w nieskończoność...
Tomek1212 - Pon Lut 08, 2010 20:25
Skoro może ci założyć co zechcesz to ja na twoim miejscu zażyczyłbym sobie wtryskiwacze KEIHIN.
BoloSr - Pon Lut 08, 2010 20:28
piter34 napisał/a: | BoloSr napisał/a: | no to mow co ma mi zalozyc w takim razie bo gaziarza mam takiego ze zalozy to co ja bede chcial |
Ja nie wiem, co on Ci ma założyć. To ON powinien wiedzieć, a skoro nie wie, to niech się nie bawi w zakładanie instalacji gazowych.
W sprawach gazu najlepiej pytaj na profesjonalnych forach, np. http://lpg-forum.pl/
BoloSr napisał/a: | tak na gazie robi sie ubogo i trza korekcje czasuw tryskow LPG robic i potem znowu jest OK |
Tak to można w nieskończoność... |
powiem tak gaziarza jest OK bo juz u niego 3 auto gazuje i nigdy nie bylo problemu a jak cos sie dzialo to robil albo szukal przyczyny i bylo ok a teraz sa sie dziwi ze tak sie dzieje
no chyab ze to wina wtryskiwaczy bo troche sobie o nich poczytalem i sie okazuje ze sa takie sobie
[ Dodano: Pon Lut 08, 2010 20:28 ]
Tomek1212 napisał/a: | Skoro może ci założyć co zechcesz to ja na twoim miejscu zażyczyłbym sobie wtryskiwacze KEIHIN. |
to mu zapodam temat :)
maciej - Wto Lut 09, 2010 10:47
A nie odpinałeś akumulatora?
Bo może pamięć kompa "ucieka"?
BoloSr - Wto Lut 09, 2010 12:19
maciej napisał/a: | A nie odpinałeś akumulatora?
Bo może pamięć kompa "ucieka"? |
nieeeeee a zreszta z tego co wiem to nie wplywa na kompa od LPG no chyab ze cos sie zmienilo ale to sie topytam gazownika
Tomek1212 - Wto Lut 09, 2010 13:11
Komp od gazu ma nieulotną pamięć.
maciej - Wto Lut 09, 2010 16:42
Powinien mieć, tak jak bios w kompie stacjonarnym, ale nie zawsze to dobrze działa, dlatego spytałem.
Tomek1212 - Wto Lut 09, 2010 18:21
Bios w kompie stacjonarnym ma bateryjke do podtrzymania pamięci, a w kompie od gazu najczęsciej stosuje się nieulotną pamięć typu EEPROM.
[ Dodano: Wto Lut 09, 2010 18:21 ]
Ale generalnie chodzi o to samo.
maciej - Sro Lut 10, 2010 10:10
Tomek1212 napisał/a: | Bios w kompie stacjonarnym ma bateryjke do podtrzymania pamięci |
Ale spotkałem się z płytami mającymi podtrzymanie kondensatorem - wszystko było ok dopóki komp nie był odłączony dłużej niż kilka dni, dlatego pomyślałem, że tu może być podobnie i może są kompy gazowe, które też tak mają.
|
|