|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420D]Tajemniczy przycisk strona kierowcy przy prawej nodze
Fredziu89 - Sro Lut 10, 2010 00:18 Temat postu: [R420D]Tajemniczy przycisk strona kierowcy przy prawej nodze Mianowicie chodzi mi o przycisk który niewiem nawet do czego służy a jest w moim rowerku po stronie kierowcy przy prawej nodze, posiadam ksiązkę do tego auta lecz po niemiecku a z braku znajomości języka niewiem oco chodzi. może ktoś wie co to??
filo - Sro Lut 10, 2010 00:28
Gdzieś widziałem w jakimś wątku na forum i wciska się ten przycisk po zadziałaniu zaworu odcinającego paliwo, żeby go "otworzyć" ale ręki nie dam sobie uciąć...
Perez - Sro Lut 10, 2010 00:43
a ja na poczatku przeczytalem katastrofen lagen
Tomek1212 - Sro Lut 10, 2010 00:59
To jest tzw wstrząsówka, czyli jak słusznie zauważył filo, przycisk który odcina zasilanie pompy paliwa. Działa on na takiej zasadzie, że podczas wypadku, dachowaniu itp czyli podczas dużego wstrząsu odcina zasilanie pompy paliwa aby zapobiec ewentualnemu pożarowi czy wybuchowi. Czasami może się zdarzyć, że ów włącznik może zadziałać przy wjechaniu w konkretną dziurę lub krawężnik. Żeby ponownie przywrócić prace pompy paliwa wystarczy przycisnąć umieszczony u góry przycisk i pompka pracuję jak dawniej.
sTERYD - Sro Lut 10, 2010 01:00
to się nazywa bezwładnościowy wyłącznik paliwa. Ma za zadanie odciąć dopływ paliwa do silnika gdy dojdzie wypadku. Żeby przywrócić pracę pompki po wypadku trzeba wcisnąć ten guzik
[ Dodano: Sro Lut 10, 2010 01:00 ]
czyli w skrócie tak jak napisał Tomek1212,
|
|