Zobacz temat - [R820] Nie zawsze dziala elektr. opuszczanie szyb

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 800 - [R820] Nie zawsze dziala elektr. opuszczanie szyb

teges30 - Wto Mar 09, 2010 11:34
Temat postu: [R820] Nie zawsze dziala elektr. opuszczanie szyb
witam wsumie mam to odkad kupilem mojego rowerka mianowicie po odpaleniu silnika mie moge oposcic szyb, szyberdachu,opuznianie wycieraczek nie dziala nie moge przesunac fotela czy ustawic lusterek wszystko jest elektryczne wiec moze jakis przekaznik nawala tylko ze czasem w czasie jazdy dziala no i zazwyczaj jak gasze silnik choc nie zawsze i musze wlaczac i wylaczac stacyjke kilkakrotnie
Tomek1212 - Wto Mar 09, 2010 14:39

Typowa przypadłość modelu. Proponuje na początek przelutować skrzynkę bezpieczników. Na forum jest gdzieś temat o tym, Blue827 dokładnie to opisywał.
UniculTLX - Wto Mar 09, 2010 18:55

O to to, u mnie akurat wystarczyło psiknąć na jedną kostkę elektrosolem, ale dzisiaj znowu przestały działać - czas najwyższy przelutować wsio :grin:
saib_78 - Wto Mar 09, 2010 21:04

Najprawdopodobniej zimne luty na skrzynce bezpieczników, jeżeli to nie pomoże to spróbuj poprawić luty w CCU.
Ja miałem to samo, polutowałem skrzynkę i CCU, a mimo to czasami i tak przestawało działać. W lewym dolnym rogu skrzynki jest podłużne gniazdo, do którego podłączona jest wiązka kabli i jak się nimi poruszało to wszystko działało. Spiąłem tą wiązkę opaską zaciskową i odciągnąłem w bok. Gniazdo złapało styk i od tego momentu nie mam już z tym problemu.

blue827 - Sro Mar 10, 2010 07:32

jeszcze można poprawić luty na płytkach drukowanych pod przyciskami szyb:
http://forum.roverki.eu/v...ghlight=#158262

ale jest bardzo trudny dostęp, szczególnie tam gdzie jest wtyczka.