|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Prawo i ubezpieczenia - [Inne] Opłata recyklingowa
Remigiusz - Nie Mar 28, 2010 19:12 Temat postu: [Inne] Opłata recyklingowa Witam mam takie pytanie
Jak wiadomo skasowali mi autko i teraz ma pytanie jak wykręcę wszystko przydatne z niego to jak mogę wykorzystać Opłata recyklingową Kiedyś to wpłaciłem i chciał bym to jakoś wykorzystać
witgut - Nie Mar 28, 2010 19:59
Ta opłata, to tylko rodzaj haraczu dla państwa. Nic z tego nie wyciągniesz
magneto - Nie Mar 28, 2010 20:14
witgut napisał/a: | Ta opłata, to tylko rodzaj haraczu dla państwa. Nic z tego nie wyciągniesz |
Dokładnie tak jest.Opłata jest naliczana nielegalnie i mam nadzieję że nadejdą takie czasy że państwo mi zwroci te pieniądze tak samo jak zwróciło mi za książkę pojazdu
Remigiusz - Nie Mar 28, 2010 20:47
Ze jest nielegalnie to ja wiem, czytałem trochę w gogle i mieli to znieść ale od 3 lat cisza , ale bez przesady to jest chore jak nazwa mówi to jest po to ze jak się auto rzuci do fosy to ktoś je zabierze i po to to jest
magneto - Nie Mar 28, 2010 21:02
Remi55 napisał/a: | jak nazwa mówi to jest po to ze jak się auto rzuci do fosy to ktoś je zabierze i po to to jest |
Może w innych krajach(jeśli mają taką opłatę) na tym to polega ale nie tutaj.
Remigiusz - Nie Mar 28, 2010 21:22
magneto, Bylem święto przekonany ze po to to jest Kradzież w biały dzień
Perez - Pon Mar 29, 2010 12:24
A placi sie teraz za zlomowanie pojazdu? Bo moze po to wlasnie jest ta oplata?
Remigiusz - Pon Mar 29, 2010 12:48
Perez, Nie wiem, jak złomowałem Opla Asconę to mi zapłacili jeszcze 300zl za niego na sztorcie I dostałem kartę ze auto zostało złomowane.
Perez - Pon Mar 29, 2010 13:00
Ja nigdy nie zlomowalem zadnego auta, a slyszalem, ze zanim wprowadzono oplate recyclongowa trzeba bylo doplacac do zlomowania.
Mombrey - Pon Mar 29, 2010 20:20
Perez napisał/a: | Ja nigdy nie zlomowalem zadnego auta, a slyszalem, ze zanim wprowadzono oplate recyclongowa trzeba bylo doplacac do zlomowania. |
A to dranstwo. Przeciez stal (zlom) jest droga, sporo aluminium i miedzi jeszcze tam jest. W UK jak oddaje auto na zlom (nie szrot) to mi wyplacaja 50 Funtow a jak zabiore kola to 70 Funtow. Kolega zlomowal autko, zabral kola ktore zaraz sprzedal z 5 Funtow to dostal 70 + 5 Funtow. Ja to bym jeszcze wykrecil turbine, pompe wtryskowa i sprzedal na e-Bay hi,hi.
|
|