|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R45/MG ZS 1.8 16v] Dodatkowe zegary
BoloSr - Czw Kwi 01, 2010 19:54 Temat postu: [R45/MG ZS 1.8 16v] Dodatkowe zegary Siem
Jak wam sie widza takie zegary w R
bo sa do kupienia za 100 i sie zastanawiam czy ich sobie nie zapodac do auta tylko gdzie je zapodac ?
kasjopea - Czw Kwi 01, 2010 20:15
Jak są z czujnikami to niedrogo, ale tak po prawdzie to wiejskim tuningiem zalatują
BoloSr - Czw Kwi 01, 2010 20:26
kasjopea napisał/a: | Jak są z czujnikami to niedrogo, ale tak po prawdzie to wiejskim tuningiem zalatują |
wiocha to by byla jakby to swiecilo na rozowo
a to jest caly kpl i sie zastanawiam wlasnie
greg-si - Czw Kwi 01, 2010 21:23
według mnie ni w ząb nie będą pasowały do wnętrza
chyba że je jakoś przerobisz
Mazak - Czw Kwi 01, 2010 22:46
jak dla mnie wygladają spoko tak klasycznie ,a gdzie je zamontujesz to już zależy od twojej inwencji twórczej
Markzo - Czw Kwi 01, 2010 23:00
nie do tego auta, to jakiegos klasyka jak najbardziej.
camaro17 - Pią Kwi 02, 2010 15:23
BoloSr, jeżeli są razem z czujnikami to bierz śmiało, jeżeli nie to się trochę zastanów, gdyż koszt samych czujników może przewyższyć znacznie koszt całego kompletu, a znalezienie i dopasowanie to już inna bajka.
Dla przypomnienia w ubiegłym sezonie temat który jest w kręgu twego zainteresowania był w znacznym stopniu poruszony na forum, zapraszam do zapoznania się z nim.
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=46042
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=41277
drooid - Nie Kwi 11, 2010 16:29
Właśnie jestem na etapie konstruowania stuningowanego zegarka w R45. Mam już opracowaną część wyświetlacza, dwa czujniki temperatury i zegar.
Podstawowy zegar
Ustawienia zegara
Temperatury
Chciałbym jeszcze dodać takie bajery jak np. spalanie /100km spalanie chwilowe. Wymaga to jednak podpięcia się pod instalację samochodu. I tu pytanie: pod co się podpiąć? Pod wtryski i "coś" co poda mi impulsy drogi. Nie mam pojęcia jak to dalej ugryźć. Może mi ktoś co nieco podpowiedzieć?
camaro17 - Nie Kwi 11, 2010 20:53
drooid, bardzo ciekawa konstrukcja z twojej strony, a czy czasem to nie będzie za małe i słabo widoczne w dzień?? Powiedz jakiś wyświetlacz LCD tam zastosowałeś???
Wydaje mi się że twoje pytane i zapędy konstrukcyjne bardziej można przypiąć do tematu jak podłączyć komputer poglądowy niż zegary, poszukaj temat komputera z wyświetlaczem LCD jest nawet na głównej stronie roverki.pl w artach.
drooid - Pon Kwi 12, 2010 09:38
Faktycznie post może ciut nie w temacie, przepraszam za offtopic.
Co do wyświetlacza, to jest on z Nokii 6100. Graficzny z podświetleniem. Niestety tylko jego część "mieści się" w oryginalnym rozmiarze okienka zegarka, ale nie chcę niczgo szlifować, rozwiercać by nie przedobrzyć. LCD powinien być czytelny w dzień nie gorzej niż oryginalny zegarek. Kwestia koloru liter, kontrastu i podświetlenia pozostaje do poeksperymentowania na żywo po skleceniu tego do jakiejś zwartej kupy.
camaro17 - Pon Kwi 19, 2010 21:56
BoloSr, i co z tematem, zamontowałeś już te dodatkowe zegary czy sobie odpuściłeś temat czekam na jakieś fotki z relacji prac
BoloSr - Wto Kwi 20, 2010 18:09
camaro17 napisał/a: | BoloSr, i co z tematem, zamontowałeś już te dodatkowe zegary czy sobie odpuściłeś temat czekam na jakieś fotki z relacji prac |
odposcilem sobie te zegary bo zabralem sie za cos innego co musialem zrobic
camaro17 - Wto Kwi 20, 2010 18:34
BoloSr,
BoloSr - Wto Kwi 20, 2010 18:42
camaro17 napisał/a: | BoloSr, |
ale jak chcesz to ci je moge zaltwic za jeszcze nizsza cene niz wczesniej mowilem
camaro17 - Wto Kwi 20, 2010 19:37
BoloSr, nie dzięki, nie będę już przerabiał dotychczasowych, po za tym jestem z nich bardzo, bardzo zadowolony
|
|