Zobacz temat - [Forum] Link do postu

Forum Klubu ROVERki.pl

Forum i WWW - [Forum] Link do postu

apples - Pią Kwi 09, 2010 10:36
Temat postu: [Forum] Link do postu
Witam,
Dlaczego nie mogę umieszczać w postach linku np. do jednego konkretnego postu tylko kopiuje się link do całej strony na której jest dany post. Czy coś źle robię?

MaReK - Pią Kwi 09, 2010 10:45

Tak. Coś źle robisz.
apples - Pią Kwi 09, 2010 10:53

Hym. Znajduje dany post. Kopiuje adres i wklejam do innego postu. Nie działa :/

[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 11:53 ]
Zrobiłem np. tu http://forum.roverki.eu/v...8c38d4a6#486198 i link jest do całej strony.

MaReK - Pią Kwi 09, 2010 10:57

Nie. Jest do postu kolegi WOJZEL'a. Ustawia dany post na górze strony. Czyli działa prawidłowo.

[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 11:57 ]
Możesz pominąć w linku session id - czyli wyrzucić wszystko od &sid....
Wystarczy ?p=id_postu

apples - Pią Kwi 09, 2010 10:57

Tak robię i nie działa z linkiem do tego posta http://forum.roverki.eu/v...p=486030#486030 Chodziło mi o mój post z rezystorem. Chyba że nie mogę tego zrobić bo to mój post?
MaReK - Pią Kwi 09, 2010 11:01

Działa u mnie. Może być to wina przeglądarki.

[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 12:01 ]
Nie ma znaczenia. Wyloguj się z forum i w tak spreparowany link kliknij lub wklej bezpośrednio w okno dialogowe URL. Jeśli nie działa spróbuj w innej przeglądarce.

apples - Pią Kwi 09, 2010 11:06

http://forum.roverki.eu/v...=51272&start=20

[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 12:04 ]
To samo w IE. Nie mogę tego zrobić.

[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 12:04 ]
Próba do wypowiedzi kris-tofer http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=54056

[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 12:06 ]
teraz link do Twojego posta ze zdjęciem http://forum.roverki.eu/v...p=486231#486231

Przy wszystkich próbach postem podjeżdżam pod samą górę przeglądarki. :/

piter34 - Pią Kwi 09, 2010 11:34

apples napisał/a:
Tak robię i nie działa z linkiem do tego posta http://forum.roverki.eu/v...p=486030#486030

Hmm. U mnie działa.

apples napisał/a:
Próba do wypowiedzi kris-tofer http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=54056

To jest link do tematu moim zdaniem.

apples napisał/a:
teraz link do Twojego posta ze zdjęciem http://forum.roverki.eu/v...p=486231#486231

Wskazuje post, który teraz cytuję.

apples - Pią Kwi 09, 2010 11:44

Działa. Teraz już wiem. :oops:
Musze naciskać na znaczek przed "Wysłany: Dzisiaj 12:34"

[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 12:44 ]
Ustawianie, przewijanie, itp nic nie dawało. :wink:

MaReK - Pią Kwi 09, 2010 14:06

apples napisał/a:
Musze naciskać na znaczek przed "Wysłany:

No dokładnie, a skąd brałeś wcześniejsze linki? Jak je uzyskiwałeś do wklejenia?

?p=xxxx - dotyczy posta o ID xxxx
?t=xxxxx - dotyczy tematu o ID xxxxxx

Pozdrawiam,

apples - Pią Kwi 09, 2010 14:11

:oops:
Brałem z paska w przeglądarce.
Kiedyś mi tak weszło. :oops:

[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 15:11 ]
1. Możesz powiedzieć mi jeszcze dlaczego wyskakuje mi że mam wiadomości a skrzynka pusta.
2. I odnośnie komentarzy tez jakaś nieścisłość bo chyba same przybywają. Wyświetla się przy moim zdjęciu więcej niż w profilu mam.

MaReK - Pią Kwi 09, 2010 14:17

1. Wyczyść cache przeglądarek.
2. Nie rozumiem, o co chodzi...

apples - Pią Kwi 09, 2010 14:21

2. pokazuje pomógł 306, a wejdziesz w profil i znalezionych wyników 303.

Spoko. Nie przeszkadza mi to. Dzięki za pomoc i zamieszanie. Najważniejsze że wiem jak linki kopiować. :grin:

Pozdrawiam

MaReK - Pią Kwi 09, 2010 14:30

1. Musiałbym sprawdzić Twój profil logując się na niego.
2. Może to wynikać z tego, że usunięte zostały posty w których ktoś kliknął pomógł.
Po wieczornej synchronizacji może się okazać, że jest okej.

apples - Pią Kwi 09, 2010 14:31

MaReK jeszcze raz Dziękuje :ok: Mi to nie przeszkadza. :grin:
kasjopea - Pią Kwi 09, 2010 14:55

Te pomógł są na pewno z tematów, które zostały wywalone. Ja też tak mam :wink:
apples - Pią Kwi 09, 2010 14:56

kasjopea dzięki. Tez "pomógł" powinny wtedy zniknąć, bo dowodów na pomoc nie ma :grin:
kasjopea - Pią Kwi 09, 2010 15:01

Cóż, dla mnie funkcja "pomógł" jest na forum nadużywana i stosowana często w zupełnie nieodpowiednich sytuacjach. Nie odzwierciedla w ogóle rzeczywistości i może być złudna dla osób, które kierując się ilością punktów mogą żywić złudne wrażenie, że dana osoba jest jakimś guru Roverkowym. Tymczasem ludzie często dają punkt za totalne pierdoły. Nie wspomnę nawet o wymuszaniu punktów, chociażby poprzez podpisy na ten temat w stopce.
Korzystając z uprawnień moderatora kilka punktów sobie skasowałam :razz: :wink:

apples - Pią Kwi 09, 2010 15:05

kasjopea napisał/a:
Cóż, dla mnie funkcja "pomógł" jest na forum nadużywana i stosowana często w zupełnie nieodpowiednich sytuacjach. Nie odzwierciedla w ogóle rzeczywistości i może być złudna dla osób, które kierując się ilością punktów mogą żywić złudne wrażenie, że dana osoba jest jakimś guru Roverkowym.
To jest prawda

kasjopea napisał/a:
Nie wspomnę nawet o wymuszaniu punktów, chociażby poprzez podpisy na ten temat w stopce.
administratorzy też tak mają. :/

kasjopea napisał/a:
skasuj mi też. Nie zależy mi na nich :smile:
kasjopea - Pią Kwi 09, 2010 15:07

apples napisał/a:
kasjopea napisał/a:
skasuj mi też. Nie zależy mi na nich :smile:
Nie będę grzebać w czyichś postach, tylko dlatego, że mogę. Pomijam sytuacje, gdy poprawiam temat lub wywalam bardzo rażące błędy ortograficzne :wink:
Po prostu chciałam sprawdzić czy się da tak zrobić :wink: . A były to punkty pomógł, które ktoś dał mi za to, że go zrypałam o zły temat. Nie sądzisz, że bez sensu?

apples - Pią Kwi 09, 2010 15:09

kasjopea napisał/a:
punkty pomógł, które ktoś dał mi za to, że go zrypałam o zły temat. Nie sądzisz, że bez sensu?
Dobre :mrgreen:

Dżentelmen :razz:

MaReK - Pią Kwi 09, 2010 16:09

To ja się przyznam, że kilku "błagaczom" czy "wymuszaczom" punktów wyzerowałem liczniki ;)
apples - Pią Kwi 09, 2010 16:17

MaReK
Sam miałem podobne info w podpisie :oops: Nie wymuszałem "Jeżeli pomogłem nie dziękuj :grin: Wystarczy kliknąć "pomógł" :razz:
Plus tego był taki że często temat był przejrzysty bo pod odpowiedzią w której faktycznie pomogłem nie pojawiało się 10 dziękuje. Nie mam i podziękowania zaczynają się od nowa. Jestem skromny :oops: i nie lubię jak ktoś mi oficjalnie dziękuje za jakąś błahostkę która osobiście nic mnie nie kosztowała poza podzieleniem się nią. :grin:

Kurcze może żeby być OK to usuń mi moje :wink:

MaReK - Pią Kwi 09, 2010 17:26

Z tą różnicą, że ty miałeś to w podpisie, a niektórzy wręcz oczekują tego jak zapłaty pisząc, że dlaczego mieliby za darmo pomagać? Należy się kliknąć w pomógł i już. Dlatego jak takie coś będę widział, to usunę pkt. takiemu delikwentowi do 0.
apples - Pią Kwi 09, 2010 17:34

To faktycznie przegięcie. :shock: Dobrze że numeru konta nie podawali :grin:
kasjopea - Pią Kwi 09, 2010 18:05

apples, wiele razy zdarzało się, że ktoś wprost pisał, że chce punkt. I pomyśleć, że z dorosłymi ludźmi mamy tu do czynienia. Czasem naprawdę żenujące to jest.
Tak jak pisałam już gdzieś kiedyś, wolę zwykłe ludzkie dziękuję, niż jakiś punkt. Tym bardziej, że tak jak mówię niektórzy dają mi je ze strachu chyba :lol:

szoso - Pią Kwi 09, 2010 18:25

niektórym bardziej zależy na tym by ktoś kliknął "pomógł" niż na tym że faktycznie komuś pomógł i samo "dziękuję" powinno wystarczyć :wink:
na innych forach wymuszenia kliknięcia "pomógł" w jakiejkolwiek postaci (bywa że i na pw jest taka wiadomość by kliknąć) jest po prostu karane warnem :wink:
dlatego Ja takim wymuszaczom mówię kategorycznie "nie"

apples - Pią Kwi 09, 2010 18:30

Czasami ktoś może napisać coś nieświadomie i można przymknąć oko :wink: Gorzej jak ktoś robi to nagminnie. :nono:
kasjopea - Pią Kwi 09, 2010 18:32

Niestety są tacy na forum :sad: .
apples - Pią Kwi 09, 2010 18:39

Z drugiej strony dobrze że są i pomogą. Nie ważne co za to chcą. Czasami nie ma innej opcji. Bo są tez tacy którzy tylko zadają pytania i tyle. Nawet jak coś wiedzą to nie napiszą. :/

Osobiście zapłaciłbym komuś kto by mi powiedział że dany interfejs + oryginalne oprogramowanie T4 połączy się z Roverem. :razz:

kasjopea - Pią Kwi 09, 2010 18:39

Uwierz mi, że z tą pomocą jest czasem różnie. Nie będę przytaczać nicków, ale zdarzało się, że ktoś pisał totalne bzdury i dopominał się kliknięcia.

Zdarzył się też jeden pan, który się na mnie bardzo obraził, bo zgromiłam go za zakładanie po raz kolejny tematu o czymś, co wielokrotnie było poruszane na forum. Jego argumentacja była taka, że raz "nie chce mu się szukać", dwa "on chce dać komuś pomógł". Tym bardziej smutne to było, że była to osoba starsza sporo od nas, więc nie jeden z naszych młodych gniewnych.

apples - Pią Kwi 09, 2010 18:44

Jest tylu użytkowników na forum że nie ma co się dziwić że zdążają się czarne owce.

Oby tylko jak najmniej. :wink: