|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Kody błędów 29 i 64. Pomóżcie szybko!
karino - Sob Kwi 10, 2010 08:38 Temat postu: [R600] Kody błędów 29 i 64. Pomóżcie szybko! cześć. słuchajcie wczoraj gdy wracałem do domu z pracy szarpneło mi autem i zapaliła sie na chwile kontrolka silnika. pozniej jadac po ok 10km auto nie reagowało na gaz. jechałem ok100km pedał w podłoge a auto nic zero reakcji. predkosc zeszła do ok 50km i nagle aczał przyspieszac. kontrolka wtedy zgasła. auto od jakiegos czasu czasem szarpie gdy sie przyspiesza i faluja obroty. dzisiaj gdy zczytałem błedy okazało sie ze sa dwa 29 i 64. gdzie moge szukac usterki? po kodzie błedu ciezko jest mi stwierdzic co to sie stało. dodam ze kod 29 przepływomierz wydaje mi sie ze pali sie dlatego ze niecały tydzien temu odpinałem go aby sprawdzic czy beda falowac obroty. Prosze pomózcie. nie mam zbytnio czasu siedziec na forum i szukac co sie mogło stac. naprrawde pomózcie bedę wdzieczny.
thef - Sob Kwi 10, 2010 09:47
Najprawdopodobniej przyczyną tych błędów jest główna wiązka elektryczna silnika. Proszę ją przejrzeć, naprawić ewentualne uszkodzenia, wyczyścić kostki i poprawić styki szczególnie w okolicach pompy wtryskowej. Temat wałkowany na forum milion razy, wystarczyło poszukać.
|
|