|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220 SD 2.0D 96r.] Uszkodzona pompa olejowa - pęknięcie
mikris - Wto Kwi 20, 2010 20:12 Temat postu: [R220 SD 2.0D 96r.] Uszkodzona pompa olejowa - pęknięcie Witam, uszkodziłem podstawę filtra oleju podczas wkręcania czujnika. Czy ktoś odkręcał w/w część i mógłby poradzić od czego w pierwszej kolejności rozpocząć?
Czy trzeba odkręcić koło pasowe, bo odkręciłem kilka śrub mocujących podstawę i niestety nawet nie drgnie. Czy ma ktoś do sprzedania tą podstawę.
Proszę o pomoc.
Remigiusz - Wto Kwi 20, 2010 22:30
Trzeba cala pompę oleju wykręcić bo jest to jeden element
mikris - Sro Kwi 21, 2010 09:19 Temat postu: Spawanie Czy istnieje mozliwośc pospawania tego elementu - zbyt głeboko wkręciłem czujnik i pękła obudowa - nie jest to wielkie pęknięcie ale olej cieknie jak odpaliłem. Czy jest to aluminium czy jakiś stop aluminium i jaka była by ewentualna trwałość tej naprawy? Najlepiej żeby pospawać to bez wyjmowania dostęp jest dobry jest to pęknięcie na zewnątrz - zaznaczyłem na zdjęciu czerwoną kreską.
kfrankiewicz - Sro Kwi 21, 2010 12:12
Witam.Mam taką pompę do sprzedania.Kontakt 660102400, PW lub mkj.frankiewicz@gmail.com.Pozdrawiam Kfrankiewicz.
pili98 - Wto Wrz 07, 2010 21:12
mi się stało dziś identycznie chciałem wymienić czujnik oleju. Wkręciłem nowy(nie dociągałem przecież na chama) jak odpaliłem silnik to zaczął olej cieknąć. odkręciłem i wkręciłem jeszcze raz ale już się nie dało dociągnąć bardziej, a olej nadal leciał, gdy odkręciłem okazało się że ten element jest pęknięty i się wykruszył w dwóch kawałkach. tymczasowo wkręciłem tam dłuższą śrubę bo gwint jest też głębiej ale boję się tak jeździć. Jak to naprawić? co zrobić żeby ją wyjąć. Proszę o POMOC !
mikris - Sro Wrz 22, 2010 19:58
Skleiłem klejem do metalu kupionym za około 20zł w Brico i jeżdżę do tej pory bez żadnego wycieku, jak znajdę ten klej to dam znać jak się nazywał.
|
|