|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [r200] prosze ocencie
GrzesiekGD - Nie Maj 09, 2010 19:07 Temat postu: [r200] prosze ocencie Witam co sadzicie?
Sprzedajacy mowi ze jedyna rzecza jaka trzeba zrobic to huczace lozysko altka, ale to chyba nie duzy problem ani wydatek, czy te wersje mialy tarcze z tylu czy bebny? a i jeszcze jedno jak pojade tam prosze powiedzcie mi jak rozroznie silnik SD od SDI? (tak na 1szy rzut oka)http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C13050122
leszczu - Nie Maj 09, 2010 19:19
Roverek wydaje się być Trochę w oczy rzuca się przyklejone nie w te miejsca co powinny być znaczki na bocznych słupkach i na tylnej klapie. Może to świadczyć o jakiejś przygodzie z tyłu, ale niekoniecznie
GrzesiekGD - Pon Maj 10, 2010 12:42
Prosze o opinie od innych, chcialbym pojechac po auto a nie wiem czy warto jechac 150 km zeby trafic na jakies padlo, w ktorym miejscu powinny byc te znaczki? Jestem nowym uzytkownikiem tego forum i dopiero poznaje te auto
Rafael - Pon Maj 10, 2010 12:53 Temat postu: Re: [r200] prosze ocencie
GrzesiekGD napisał/a: | a i jeszcze jedno jak pojade tam prosze powiedzcie mi jak rozroznie silnik SD od SDI? |
bierz SDI, SDI ma intercoolera wieksza moc (105)a SD (86) jest dieslem bez IC
z wyglądu może być, ciekawe jak jezdzi, a jeśli chodzi o znaczki to są one z tyły koło pasażera na samochodzie takie malutkie troche sa za wysoko i za bardzo po środku no i tył to samo za wysoko.A jeśli chodzi o hamulce to na stronie pisze "Jeśli egzemplarz jest wyposażony w ABS to w początkowym okresie produkcji zarówno z przodu jak i z tyłu występowały hamulce tarczowe, później (od połowy 98 roku) bębnowe"
GrzesiekGD - Pon Maj 10, 2010 13:11
Rafael napisał/a: | bierz SDI, SDI ma intercoolera wieksza moc (105)a SD (86) jest dieslem bez IC |
to wlasnie poodobno jest SDI ale chodzi mi o to zebym byl pewny czy to jest sdi rozni sie bryla silnika czy czym zeby od razu zobaczyc i stwierdzic czy to sd czy sdi?
Rafael napisał/a: | z wyglądu może być, ciekawe jak jezdzi, a jeśli chodzi o znaczki to są one z tyły koło pasażera na samochodzie takie malutkie troche sa za wysoko i za bardzo po środku. |
to moze znaczyc ze byl walniety z tylu?
czy to mi sie wydaje czy klapa bagaznika ma duza przerwe po prawej stronie, czy tak rovery maja?
Rafael - Pon Maj 10, 2010 13:27
GrzesiekGD napisał/a: | to wlasnie poodobno jest SDI ale chodzi mi o to zebym byl pewny czy to jest sdi rozni sie bryla silnika czy czym zeby od razu zobaczyc i stwierdzic czy to sd czy sdi?? |
http://img24.imageshack.us/img24/7852/76493608.jpg
GrzesiekGD napisał/a: | to moze znaczyc ze byl walniety z tylu? |
Tego ja nie wiem nie jestem aż takim specem zeby Ci to powiedzieć zapytaleś gdzie są te znaczki więc Ci wytłumaczyłem
ploomy - Pon Maj 10, 2010 13:42 Temat postu: Re: [r200] prosze ocencie
GrzesiekGD napisał/a: |
Sprzedajacy mowi ze jedyna rzecza jaka trzeba zrobic to huczace lozysko altka, ale to chyba nie duzy problem ani wydatek |
A to zależy czy przednie czy tylne. Z tyłu wymieniasz razem z piastą, co podraża sporo całą zabawę.
GrzesiekGD - Pon Maj 10, 2010 14:30
Rafael napisał/a: | http://img24.imageshack.us/img24/7852/76493608.jpg |
i wszystko jasne, dziekuje
Czy w swoim roverze tez masz taka przerwe miedzy klapa, a lampa?
i czy masz hamulce tarczowe z tylu czy bebny ?
ploomy napisał/a: | Sprzedajacy mowi ze jedyna rzecza jaka trzeba zrobic to huczace lozysko altka, ale to chyba nie duzy problem ani wydatek |
Lozysko alternatora.
ploomy - Pon Maj 10, 2010 14:41
GrzesiekGD napisał/a: |
Lozysko alternatora. |
Heh, a mnie jakoś wyszło autka
leszczu - Wto Maj 11, 2010 13:22
GrzesiekGD napisał/a: | czy to mi sie wydaje czy klapa bagaznika ma duza przerwe po prawej stronie, czy tak rovery maja? |
Oj chyba za duża ta szczelina moim zdaniem. Ja bym na twoim miejscu poprosił sprzedawcy o więcej dokładniejszych fotek fotek
Cr0c0p - Czw Maj 27, 2010 16:06
witam, chciałem się dowiedzieć czy ktoś już oglądał tego roverka ? A i jak ktoś miałby blisko czy mógłby na niego zerknąć bo jestem chętny go wziąć, tyle że mam ponad 200 km i nie chciałbym jechać na darmo.
|
|