|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] Czym się różni lusterko angielskie od kontynentalnego?
piotrekcrash - Pią Cze 25, 2010 12:11 Temat postu: [R25] Czym się różni lusterko angielskie od kontynentalnego? Witam!
Czym różni się boczne lusterko w wersji angielskiej i kontynetalnej?
Wklad (lustro) jest inne, czy cale lusterko ma jakis inny kont pochylenia?
Pytam bo wymienilem lusterko na takie z anglika i teraz nie widze w nim dobrze.
Nie da sie go ustawic tak zeby bylo dobrze widac.
Harry - Pią Cze 25, 2010 12:12
wkład, i całe lustro , nie odchylisz go tak jak u nas
piotrekcrash - Pią Cze 25, 2010 12:35
Aha, no to kiepsko a może da się jakoś zmodyfikować wnętrze, żeby dalo sie odchylić?
Mam wersję manualna tylko dodam.
Harry - Pią Cze 25, 2010 12:56
możesz sobie nakleić takie lusterko wypukłe
zobacz jak ina linki pewnie są 3, pewnie są krótkie, nie wiem dokładnie jak jest zbudowane to lusterko, może Ci sie uda przełożyć ze starego i będzie banglalo
Stacho - Pią Cze 25, 2010 13:05
Witam,
Trzeba przestawić na przegubie z pozycji RHD na LHD, czy odwrotnie - a widać to na obudowie od spodu. Samo przestawienie nie jest takie proste, bo tam jest mocna sprężyna, a trzeba ją ścisnąć aby obrócić na zatrzaskach z jednej pozycji na drugą. Ja to robiłem i pisałem w jednym z moich postów - poszukaj, pozdr...
piotrekcrash - Pią Cze 25, 2010 13:47
Stacho, poszedl punkt za pomoc.
Powiedz mi jeszcze czy muszę wymienic samo lustro? Bo podobno sie roznia a Ty jak widac masz juz doswiadczenie z tym...
sknerko - Sob Cze 26, 2010 15:16
nie trzeba lustra zmieniać, wystarczy przestawić, jest gdzieś temat i fotki jaki co z przestawieniem
[ Dodano: Sob Cze 26, 2010 16:16 ]
dorzuciłem tematy o lusterkach do workshopu do r200/r25
piotrekcrash - Nie Lip 04, 2010 20:19
Jakie to było proste... A ja jeździłem z przekonaniem, że lepiej nie będzie.
PS. teraz widzę , że lusterko od strony pasażera jest inaczej odchylone od drzwi niż to kierowcy:P
Dzieki za pomoc pozdrawiam.
michallo - Sob Paź 30, 2010 05:22
A czy może ktoś wie, czy w przypadku Rovera 600 jest podobnie? Czy też wystarczy coś przekręcić w lusterku?
flapjck1 - Sob Paź 30, 2010 11:49
szczerze to nie wiem ale spojrz na stopke lusterka od dolu, jak bedziesz mial napisy lhd - rhd - "strzalka" to zapewne tak
|
|