Zobacz temat - [R800] Łożysko przedniego koła

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 800 - [R800] Łożysko przedniego koła

saib_78 - Pon Lip 12, 2010 00:50
Temat postu: [R800] Łożysko przedniego koła
No i stało się. Pomimo wymiany oleju (DEXRON II D) nie było poprawy pracy skrzyni. Co gorsza od kilku dni na zimnym silniku blokuje się i nie przełącza biegu, muszę troszkę kombinować, przełączać pomiędzy D,S i 2, i zdjąć nogę z pedału gazu. Jak tylko olej się trochę podgrzeje to zaczyna się ślizgać sprzęgło do tego stopnia, że pod górkę wjeżdżam na poz. 2 (która o dziwo działa bez zarzutu). Co jakiś czas słychać krótki dźwięk podobny do ślizgającego się paska. Czuję, że czeka mnie niezły wydatek. Czy to jest wina sprzęgiełka Lock-up clutch, o którym pisałem wyżej? Może taniej wyjdzie kupić drugą skrzynię? Pomóżcie!!!

[ Dodano: Pon Lip 12, 2010 01:49 ]
Acha, przypomniało mi się. Czy zna ktoś nr katalogowy łożyska na przednią oś do 827-ki? Może być zamiennik, od innej marki, byle by pasował. Jeżeli potrzebne są szczegóły to rocznik 1994, 169 KM, 827Si (automat :???: )

[ Dodano: Pon Lip 12, 2010 01:50 ]
Może jakiś link do postu na forum bo nie za bardzo mam kiedy szukać.

Marrkus - Pon Lip 12, 2010 16:38

http://www.allegro.pl/ite..._i_wroclaw.html
AndrewS - Pon Lip 12, 2010 21:17

w zwiazku ze zmiana tematu podzielilem watki

saib, edytuj prosze swojego pierwszego posta w tym temacie i przekopiuj pierwsza czesc odpowiedzi jeszcze raz do tamtego watku

wracajac do tematu

ja kupilem takie lozysko w naszej hurtowni lozysk w puławach marki koyo made in japan :-) za 120 zl
moje prawe huczy szczegolnie przy skrecaniu w prawo
a co dzieje sie z Twoim ??

aha numer katalogowy udalo mi sie wynaleźć w katalogu intercars lub fota

tez dotarlem do legenda :-)