|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400 1.6 98]Po włączeniu zimnego obiegu gotuje wodę :|
Palkerson - Pią Lip 16, 2010 11:25 Temat postu: [R400 1.6 98]Po włączeniu zimnego obiegu gotuje wodę :| Witam .... przeczytałem już wszystkie tematy dotyczące przegrzewania się Roverków, zrobiłem wszystko co zalecacie a dalej nie uporałem się z tym co dolega mojemu roverkowi ... a mianowicie ........ u mnie wszystko jest ok jak nawiew ustawiony jest na ciepłe powietrze .... można robić i 1000 km dziennie i jest ok a jak tylko przerzucę na zimne powietrze to po 100 metrach wskazówka idzie na czerwone pole i gotuje wodę........ wymieniłem czujnik załączający chłodnice, termostat i dalej nic ... ... z nagrzewnicą mam wszystko raczej OK bo czy na ciepłym powietrzu ustawionym czy na zimnym jest tak jak książka pisze czyli na ciepłym ciepły a na zimnym zimny ... układ odpowietrzałem wielokrotnie, płynu nie ubywa w nim nie ma rosołu a w oleju ani grama wody i co toi może być bo już wymiękam z tym samochodem :/:/
Adrian - Pią Lip 16, 2010 15:35
Sprawdź drożność elementu nr 12 z rysunku. Ten temat Ci pomoże:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=55926
Pozdrawiam,
Adrian
Palkerson - Sob Lip 17, 2010 17:17
wielkie dzięki już się z tym zapoznaje
[ Dodano: Sob Lip 17, 2010 17:17 ]
ten przewód bez kitu jest jakiś zapchany dokładnie na tym gumowym łączniku ..... nie mogę przepchać więc szukam nowego przewodu jak uda mi naprawić usterkę to dam znać
usterka naprawiona...... kupiłem przewód od anglika....... mimo że wyglądał trochę inaczej to po zamontowaniu wreszcie roverek przestał gotować wodę !! wielkie dzięki za radę
|
|