|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214] Światła mijania/długie
214_SI - Czw Sie 05, 2010 20:41 Temat postu: [R214] Światła mijania/długie Dziś wracając wieczorem z Wrocławia pojawiła się usterka, chciałem włączyć - włączyłem długie (światła) i wszystko zgasło w sęsie że zgasły postojówki, mijania a długie tylko przy kliknięciu pstryknęły i koniec, wyłączyłem je z powrotem i działają światła mijania popstrykałem trochę po powrocie i załapało. Prwnie wina przełącznika,
Jaki to przełącznik jeśli to przełącznik i jak to wymienić.
tronsek - Czw Sie 05, 2010 20:47
Jeżli to przełącznik (a najprawdopodobniej) to będzie przełąćznik zespolony świateł i wycieraczek.
Wymienić można wg tej instrukcji:
http://www.roverki.pl/ind...serii-400-95-99
Co prawda artykuł dotyczy R400, ale w R200 zapewne będzie brdzo podobnie.
214_SI - Czw Sie 05, 2010 20:52
Kurczę, a jak to jest z SRS nic się nie z chrzani?
tronsek - Czw Sie 05, 2010 20:59
A co się ma zchrzanić Jak przy każdej robocie, trzeba byc dokładnym i ostrożnym. Jeżeli nic nie urwiesz lub nie połamiesz to nic się nie stanie.
Podstawowa zasada, to robić na odpiętym aku.
sTERYD - Pią Sie 06, 2010 08:33
tronsek, ale całego zespolonego nie trzeba wymieniać. Wystarczy ta połowa od świateł, wtedy nie trzeba odpinać airbaga, tylko wystarczy zdjąć osłonę kolumny
tronsek - Pią Sie 06, 2010 08:37
O tym nie wiedziałem. Dzięki.
214_SI - Czw Wrz 16, 2010 16:35
A gdzie można to kupić!?
Dzwonię po sklepach i nigdzie nie ma, na allegro widziałem używkę całego zespolonego.
Nie działają mi światła żadne po przełączeniu się na długie.
Może ktoś coś doradzi...
Żona jak słyszy coś trzeba wymienić ... to...
Kierowca z pracy jeszcze ją podnerwił i powiedział jak on wymieniał w Golfie3 lub 4 to zapłacił 1000zł
[ Dodano: Czw Wrz 16, 2010 17:35 ]
Podpowie może ktoś?!
Paul - Pią Wrz 17, 2010 10:02
214_SI napisał/a: | A gdzie można to kupić!? | SZukaj też do Hondy Civic. Jak nie będzie samej 'połowy' od świateł, to zostają jeszcze szroty, Allegro, OtoMoto ...
214_SI - Pią Kwi 29, 2011 09:29
sTERYD napisał/a: | tronsek, ale całego zespolonego nie trzeba wymieniać. Wystarczy ta połowa od świateł, wtedy nie trzeba odpinać airbaga, tylko wystarczy zdjąć osłonę kolumny |
Trochę odgrzebałem bo znów ten sam problem... Przez jakis czas załapało i teraz znów się rozsypało. Może mi kolega powiedzeć jak ów "połowa" od świateł się nazywa i co tam dokładnie trzeba wymienić bym mógł to zamówic kupic... etc?
Paul - Nie Maj 01, 2011 10:42
214_SI napisał/a: | jak ów "połowa" od świateł się nazywa i | "Przełącznik zespolony" , lewa strona/ od świateł i kierunkowskazów.
Wymienić trzeba cały element (tzn. POŁÓWKĘ), włącznie z wajchą kierunków.
|
|