|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Rozrząd, czy wytrzyma?
GiE - Czw Sie 12, 2010 15:33 Temat postu: [R620] Rozrząd, czy wytrzyma? Witam, kupiłem nie dawno Rovera 620 SDI, a jutro mam wyjazd, około 400 km. Boję się trochę o rozrząd, co by pasek nie strzelił. Właściciel powiedział, że koło 60 tys km temu był wymieniany. Nie wiem czy mogę pozwolić sobie na takie ryzyko i pojechać tyle km?
tronsek - Czw Sie 12, 2010 15:39
Jeżeli rozrząd był wymieniany 60tys. km temu, to wytrzyma, gdyż wymiana rozrządu jest zalecana co 100tys.km. Kwestia jest taka, czy ten gostek rzeczywiście wymienił rozrząd.
Możesz jeszcze ewentualnie podjechać do jakiegoś mechanika, aby spojrzał na paski rozrządu i pompy, czy czasem nie sa już umęczone.
Aragorn - Czw Sie 12, 2010 15:58
tronsek napisał/a: |
Możesz jeszcze ewentualnie podjechać do jakiegoś mechanika, aby spojrzał na paski rozrządu i pompy, czy czasem nie sa już umęczone. |
to najlepsze rozwiązanie pamiętam że kiedyś ja wymieniałem w 620di rozrząd po przejechaniu 50tys bo pasek wyglądał tragicznie, dużo zależy od eksploatacji, stylu jazdy i od użytych materiałów jeśli na oko jest ok to powinno być dobrze, zwłaszcza że jedziesz w trasę a w jeździe pozamiejskiej silnik się tak nie męczy.
filo - Czw Sie 12, 2010 22:07
Jak będziesz robił rozrząd to obowiązkowo uszczelniacze wałka rozrządu i wału niech wymienią...
szoso - Pią Sie 13, 2010 06:57
tronsek napisał/a: | gdyż wymiana rozrządu jest zalecana co 100tys.km |
może i jest zalecana ale na częściach oryginalnych, wszystko zależy od tego jakie części wsadzimy
|
|