|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 216 SI] [Wentylator nie włącza się + wyciek wody]
linka113 - Wto Wrz 14, 2010 16:39 Temat postu: [Rover 216 SI] [Wentylator nie włącza się + wyciek wody] Witam Problem polega na tym że na początku walczyłem z grzaniem się wody wymieniłem termostat było ok do jakiegoś czasu później ciekło mi z termostatu wyciek został załatany teraz cieknie gdzieś w okolicach pasków pod spodem nie mogę tego zlokalizować muszę na kanał ale widać kapanie ale wentylator od początku nic się nie ruszał wymieniłem czujnik ale nic z tego bez zmian czujnik temperatury pokazuje stałą temperaturę gdzie może leżeć przyczyna nie mam pojęcia chyba po prostu trzeba odwiedzić "mechanika"
Adrian - Wto Wrz 14, 2010 16:44
Pompa wody się pewnie poddała. Jeśli nie robiłeś, to zrób od razu rozrząd. Po odpięciu wtyczki od czujnika temperatury włącza się wentylator?
linka113 - Pią Wrz 17, 2010 13:56
Tak zrobiłem uszkodzona była pompa wodna wymieniłem od razu rozrząd i teraz wszystko chodzi jak tralala choć nie powiem kosztowało mnie to 520zł ale warto było wydać tą kasę
Adrian - Pią Wrz 17, 2010 16:39
No to pozostało dalej cieszyć się autkiem.
|
|