Zobacz temat - [Naprawa] Jaki dokument potwierdzający naprawę ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Prawo i ubezpieczenia - [Naprawa] Jaki dokument potwierdzający naprawę ?

lybra - Sro Wrz 29, 2010 10:49
Temat postu: [Naprawa] Jaki dokument potwierdzający naprawę ?
Czy ktoś wie jaki dokument (i najlepiej gdzie jest jego wzór ) powinien wystawić warsztat samochodowy po naprawie ?
Chodzi o to żeby mieć podstawę do ewentualnej reklamacji czyli żeby nie dać zrobić się w balona no i żeby mieć dokument potwierdzający sprawność naprawianych podzespołów.

verbat - Sro Wrz 29, 2010 18:51

Paragon (odradzam, mało precyzyjny) lub na życzenie faktura. Nic więcej nie musi.
tronsek - Sro Wrz 29, 2010 19:05

Ja mam książkę serwisową i tam warsztat mi wpisuje co zrobił, kiedy i jakich części użył do naprawy auta. Do tego jeszcze zawsze biorę fakturę.
gustav.pl - Sro Wrz 29, 2010 20:41

Faktura - ale to parę groszy będzie więcej.
tronsek - Sro Wrz 29, 2010 20:43

gustav.pl napisał/a:

Na jakiej podstawie ??

verbat - Sro Wrz 29, 2010 20:50

Taniej to może tylko być usługa bez kwitów, ale wtedy zapomnij o gwarancji, rękojmi itp.
gustav.pl - Czw Wrz 30, 2010 06:23

tronsek napisał/a:
gustav.pl napisał/a:

Na jakiej podstawie ??

Na podstawie własnych doświadczeń :wink: .... Nie wiem jak to powinno być, ale w dwóch przypadkach gdy była mowa o fakturze za naprawę samochodu(lakiernicy), owszem dostałbym takową, ale cena usługi będzie powiększona o 22%(chyba). Tak samo robi i mój szef(branża nie samochodowa); podaje klientom ceny, tylko nie zaznacza, że są one bez VAT-u :/ Później klient jest niemile zaskoczony, gdy chce dostać fakturę :neutral:

lybra - Czw Wrz 30, 2010 09:33

Ok , po wpadce pierwszego dnia założyli mi książkę serwisową na drugi dzień tylko że naprawa niewiele dała póki co . Miałem słaby ręczny na lewym kole , proponowałem wymianę linki - stwierdzili że linka jest ok bo ją przeczyścili i naciągali więc trzeba wymienić bębny i szczęki . Wymienili i jest niewiele lepiej no ale ma się dotrzeć dopiero . Na diagnostyce wyszło mi chyba 25% w lewym kole i 75% w prawym więc na moje oko to z tym lewym nadal jest coś nie halo .