Zobacz temat - Rover 75 2.0 CDT Prosze o opinie

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - Rover 75 2.0 CDT Prosze o opinie

Persil - Sro Lis 03, 2010 17:44
Temat postu: Rover 75 2.0 CDT Prosze o opinie
Witam bd to mój I rower jak i samochód .
Chciałem o poradę czy w wszystko w nich jest jak wypisane
Pierwszy to

Pierwszy rover
Rdzewieje dach w tylnym rogu przy szybie , czy to normalne ??

Drugi rover

Jeszcze nie oglądałem ale bd pod koniec tygodnia

Czy wyposażenie zgadza sei w nich , na co zwrócić szczególna uwagę przy zakupie

kamil652 - Sro Lis 03, 2010 18:59

nie ! rdza nie jest normalna , cos bylo robione ! u mnie jest samochod z 2000 r i o rdzy
Persil - Sro Lis 03, 2010 19:18

A delikatnie odstająca tapicerka na drzwiach każdych to standard bo tamten pan tak twierdzi , i zaskoczył mnie w tym pierwszym autku delikatnie łuszczący sie lakier bezbarwny przy tylnej szybie i z przodu na błotniku
Piotrass - Pią Lis 05, 2010 00:18

W pierwszym kilka elementów było lakierowane (brak emblematu na jednych drzwiach, na klapie brak 75) Ogólnie słaba wersja wyposażeniowa. Szukając R75 warto rozejrzeć się za czymś lepiej wyposażonym :ok:

Egzemplarz drugi: Też lakierowany przez jakiegoś magika - porównaj położenie znaczków na drzwiach z lewej i prawej. Oczywiście dyskusyjna jest kwestia przebiegu, rzadko spotyka się diesla którym ktoś jeździ 14000km rocznie :roll:

yaro38 - Pią Lis 05, 2010 19:02

Oba samochody wyposażone jak na Rovera średnio lub nawet poniżej średniej,przebiegi jak na auto 10 i 11-letnie w dieslu po prostu śmieszne.Co do lakierowanych elementów to na podstawie fotografii trudno to ocenić.
Persil - Sob Lis 06, 2010 16:12

Piotrass napisał/a:
Egzemplarz drugi: Też lakierowany przez jakiegoś magika

Ponoć zderzaki lakierowane z powodu udrapań ( wersja Właściciela )

Piotrass - Sob Lis 06, 2010 19:55

Chodzi mi o umiejscowienie emblematów na drzwiach. Jeśli lakiernik który dokonuje naprawy jest na tyle nieprofesjonalny/niechlujny/niedokładny, że nie zada sobie trudu aby porównać z innymi drzwiami w którym miejscu powinien być znaczek, tylko umieszcza go tak jak by spadł z kosmosu, świadczyć to może, że z podobną solidnością wykonał resztę pracy. Jestem pewny, że drzwi były lakierowane, bo te znaczki raczej same nie odpadają, a jeśli już to zostaje po nich ślad kleju i brudu, więc wiadomo w którym miejscu powinny się znajdować.
Persil - Nie Lis 07, 2010 14:11

Drugi rover okazał sie szrotem , zdjęcia nie maja nic wspólnego z stanem aktualnym auta :(
Temat zamknięty

yaro38 - Nie Lis 07, 2010 20:21

Może wrzuć te szrotwageny do tematu "uważajcie na te samochody" po co ktoś inny ma marnować na nie swój czas i pieniądze na dojazd na ewentualne oględziny.