|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Zawór nagrzewnicy - może się rozszczelnić??
Mazak - Pon Lis 22, 2010 19:03 Temat postu: [R620] Zawór nagrzewnicy - może się rozszczelnić?? Witam
Wpiąłem podgrzewacz cieczy przed zawór od nagrzewnicy więc musiałem zdjąć wąż, dzisiaj zauważyłem jest tam mokro patrzyłem na węże i są suche ,wydaje mi się że to cieknie z zaworu (dokładnie nie widać)... jest to możliwe aby zawór się rozszczelnił i czy jest rozbieralny??
pozdrawiam
Skiba - Sro Lis 24, 2010 20:40
Witaj,
W poprzednim sezonie założyłem podgrzewacz, wszystko było ok do czasu, bo ok miesiąc temu, także zauważyłem lekki wyciek z okolic zaworka nagrzewnicy (zaworek mokry od dołu). Opaski i łączenia przewodów wyglądają na ok, więc stawiam na rozszczelnienie samego zaworka, który nie wygląda na rozbieralny. Kupiłem używkę za 30 pln (nowy ok 200) i jutro zamierzam wymienić. Dam znać czy pomogło
Mazak - Sob Lis 27, 2010 14:02
ja wezmę się dopiero w sobote i zastanawiam się właśnie czy kupować czy może da się rozebrać i uszczelnić więc czekam na wynik twojej operacji z niecierpliwością
pozdrawiam
[ Dodano: Sob Lis 27, 2010 14:02 ]
Skiba napisał/a: | (zaworek mokry od dołu) |
u mnie jest dokładnie to samo wydłubałem go i cieknie po dzwigience i faktycznie jest to nie rozbieralne więc pozostaje kupno jakiejś używki
Skiba - Pon Lis 29, 2010 10:31
u mnie się okazało, że wystarczyło dokręcić opaskę
|
|