Zobacz temat - [R 400] nie wlacza sie wiatrak chlodnicy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 400] nie wlacza sie wiatrak chlodnicy

mlodyolek - Sro Lis 24, 2010 22:44
Temat postu: [R 400] nie wlacza sie wiatrak chlodnicy
Witam. Mam problem poniewaz nie wlacza mi sie wiatrak chlodnicy w roverze 400 sedan z klimatyzacja. Czy jest jakis czujnik odpowiedzialny za wlaczanie sie wiatraka czy moze brak skraplacza i wiatrakow od chlodnicy klimatyzacji jest powodem nie wlaczania sie wentylatora chlodnicy plynu??
bartek-mrc - Sro Lis 24, 2010 22:47

wiatrak się włączy po przekroczeniu odpowiedniej temperatury silnika. Sprawdź czy jak włączysz klime to czy się wiatrak włączy... Jeżeli tak to wszystko jest ok
mlodyolek - Czw Lis 25, 2010 22:58

wskazowka na czerwonym polu a wiatrak chlodnicy sie nie wlacza. jak wlaczam klime to wiatrak chlodnicy tez sie nie zalacza. Nie mam chlodnicy klimy ani wiatrakow od tej chlodnicy. Mam tylko i wylacznie chlodnice od plynu chlodzacego i wiatrak od tej wlasnie chlodnicy sie nie zalacza... Nie wiem dlaczego. Podlaczajac wiatrak na krotko dziala. Ewidentnie wina tak jakby czujnika... ale nigdzie nie ma takiego czujnika a nie wiem co jest odpowiedzialne za uruchomienie wiatraka. Czy komputer czy ktorys zespol przekaznikow. Czekam na porady
Adrian - Pią Lis 26, 2010 09:47

Poszukaj dobrze na forum. Wszystko znajdziesz. :wink: Jeśli chcesz to napisz mi na PW, to możemy się umówić na mieście (jestem z Wołomina) i pokażę Ci, co i jak. Mam też zapasowy czujnik, więc możemy go podmienić i sprawdzić, czy to jego wina.