|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] klimatyzacja
aga_arturM - Pon Lis 29, 2010 17:16 Temat postu: [R400] klimatyzacja Witam mam pytanie czy mogę używać klimatyzacji w zimę podczas mrozu i czy jak ustawię pokrętło od temperatury na gorące podczas działania klimy to nic się nie stanie?
Chris83 - Pon Lis 29, 2010 21:08
W ten sposób szybciej usuwa się parę z szyb
gregor13 - Wto Lis 30, 2010 08:38
Chris83 napisał/a: | W ten sposób szybciej usuwa się parę z szyb |
Hmmm, a według instrukcji obsługi klima w temperaturach bliskich zeru nie działa
Chris83 - Wto Lis 30, 2010 13:22
gregor13, Cytat: | Hmmm, a według instrukcji obsługi klima w temperaturach bliskich zeru nie działa |
Muszę to dziś sprawdzić .
Jeśli czujnik znajduje się w komorze silnika to po ogrzaniu klima powinna ruszyć.
ruskie - Pią Mar 04, 2011 00:21
to jak to sie ma cieply nawiew i wlaczona klima ... czy latem jak macie w aucie wlaczona klime i robi sie za zimno to wylaczacie klime przyciskiem na chwile czy popostu przekrecacie delikatnie na cieply nawiew razem z wlaczona klima >>??
tronsek - Pią Mar 04, 2011 06:32
ruskie napisał/a: | czy latem jak macie w aucie wlaczona klime i robi sie za zimno to wylaczacie klime przyciskiem na chwile czy popostu przekrecacie delikatnie na cieply nawiew razem z wlaczona klima >>?? | Przekręcam na ciepły nawiew na tyle, aby uzyskać żądaną temperaturę we wnętrzu auta. Bez sensu jest włącznie i wyłączanie klimy.
falar - Pią Mar 04, 2011 20:26
tronsek napisał/a: | Bez sensu jest włącznie i wyłączanie klimy. |
Jest jak najbardziej z sensem jeżeli chcemy zaoszczędzić trochę paliwa
Tomek1212 - Pią Mar 04, 2011 20:43
Po to właśnie wymyślono klimatyzację automatyczną, aby nie trzeba było ciągle coś regulować.
ruskie - Pią Mar 04, 2011 23:51
właśnie automatyczna klima świetna sprawa ... ale dzięki za odpowiedź bo to moje pierwsze autko z klima i zastanawiałem się właśnie czy nic sie nie stanie jak nawiew bedzie cieply i klima
pozdrowionka
|
|