|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Niedzialajace Spryskiwacze
roverihno - Pon Gru 06, 2010 19:25 Temat postu: [R200] Niedzialajace Spryskiwacze Przyszły mrozy a ja zapomniałem zmienić płynu do spryskiwaczy z letniego na zimowy no i zamarzł biedaczek, wczoraj włożyłem go w garaż i działają tylko spryskiwacze tylnej szyby, wypsikałem cały płyn letni i wlałem zimowy ale nadal to samo, nawet pompki przednich spryskiwaczy nie słychać, co poradzicie ?
tronsek - Pon Gru 06, 2010 19:31
Sprawdzić pompkę przednich spryskiwaczy. Możliwe, że po zamarznięty płyn ją uszkodził.
roverihno - Pon Gru 06, 2010 19:35
Czyli muszę rozbierać nadkola ?
tronsek - Pon Gru 06, 2010 19:40
Na to wygląda, że tak
ArO - Pon Gru 06, 2010 20:35
Przepraszam orientuje sie ktos jak naprawic tylni spryskiwacz ? Kupilem auto w holandii , wiem ze mialo wymieniana tylnia klape , od kupna nie chodzi tylni spryskiwacz . Ktos kojazy gdzie ida wezyki do tylu ?
Rozan99 - Pon Gru 06, 2010 23:01
ArO napisał/a: | kupna nie chodzi tylni spryskiwacz |
Pierwsze co to sprawdź bezpieczniki czy są całe. Następnie sprawdź czy przy włączeniu spryskiwacza słychać buczący silniczek. Jeśli tak to sprawdź w tylnej klapie czy jest podłączony wężyk, możliwe że ktoś nie podlaczyl i leje sie w bagazniku. Jesli nie slychać silniczka to musisz zdjąć przedni zderzak i sprawdzić (przeczyścić) wtyczkę silniczka. Jeśli to nie pomoze to pewnie silniczek do wymiany. Ale żeby sie upewnić na 100% czy to wina pompki to lepiej sprawdzić czy w ogóle prąd tam daje. Sprawdzisz to zamieniająć wtyczkę od tylnej pompki na przednią i od przedniej na tylną pompkę. Wtedy włącz spryskiwacze i się upewnisz.
Yadziah - Pią Gru 10, 2010 07:42
hej wszystkim,
wychodzi na to ze mój zbiorniczek przecieka i chcialbym się jakoś do niego dostać (spróbować go zakleić, uszczelnić), jaki jest najbardziej przystępny sposób ?
sorry za pytanie ale jestem kompletnie zielony i otwierając klapę nie mam zupełnie pomysłu jak się do niego dostać.
a apropo dostania się do spryskiwaczy: jest tutaj gdzieś moze jakiś "manual"- istrukcja jak można dostać się do silniczków ?
tronsek - Pią Gru 10, 2010 08:20
Yadziah napisał/a: | mój zbiorniczek przecieka i chcialbym się jakoś do niego dostać (spróbować go zakleić, uszczelnić), jaki jest najbardziej przystępny sposób ? | Trzeba ściągnąć koło oraz nadkole
Yadziah napisał/a: | jest tutaj gdzieś moze jakiś "manual"- istrukcja jak można dostać się do silniczków ? | Ściągnij sobie RAVE ze strony klubowej. http://www.roverki.pl/por...o-roverkow.html
Rozan99 - Pią Gru 10, 2010 10:28
tronsek napisał/a: | Trzeba ściągnąć koło oraz nadkole |
lub przedni zderzak
|
|