|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] Pęknięta obudowa pompy oleju
cys90 - Wto Gru 14, 2010 16:58 Temat postu: [R25] Pęknięta obudowa pompy oleju Witam... mam pewien problem dotyczący pompy oleju w moim roverku a mianowicie przy wkręcaniu czujnika pękła mi jego obudowa i cieknie olej, klej do metalu nic nie pomógł, szkoda ze tak późno dowiedziałem się ze trzeba bardzo ostrożnie go wkręcać bo ścianki gdzie się wkręca czujnik są bardzo cienkie ale wracając do problemu... moje pytanie brzmi czy pompa oleju w silnikach sdi i idt jest taka sama na 99% wiem ze tak ale chce się upewnić bo mało ona nie kosztuje;/
pozdrawiam
Fargo80 - Wto Gru 14, 2010 17:19
ja sprobowalbym jeszcze loktite (czy jak to sie tam pisze) pare zl to kosztuje a warto sprobowac co to pompy to nie wiem
Nilbul - Wto Gru 14, 2010 20:28
W moim SDI przy zmianie wyszła różnica z czujnikiem od klimy - nie było gdzie wkręcić czujnika w nowym. Ale niestety reszcie się nie przyglądałem.
pawlikwn - Czw Gru 16, 2010 09:20
Miałem podobny problem. Jeśli chcesz możesz rozwiązać go po kosztach. Mianowicie ja zdjąłem pompę paliwa i udałem się na spawanie aluminium. W małej wiosce znalazłem gościa który zrobił to bardzo tanio. Niestety precyzja nie ta sama, więc nowy czujnik ciśnienia oleju musiałem uszczelnić pastą do aluminium. Efekt był taki, że udało się uszczelnić wszystko kosztem możliwości wykręcenia czujnika (jest na stałe). Całość wyszła dosłownie grosze...
Z przykrością muszę stwierdzić, że niewielki wyciek powrócił, ale nie jestem pewny czy to z pompy, czy z jakiegoś innego elementu.
Co do dokładnie pytania to nie wiem, albo umów się ze sprzedawcą, że skoro zapewnia, że będzie pasować (bo pewnie tak robi) to jak nie będzie pasować to odeślesz - chyba najprostsza metoda.
Pozdrawiam.
netoperek - Sob Sty 14, 2012 11:23
u mnie zdazylo sie to samo znalazlem goscia z TIGIEM zgodzil sie na spawanie bez demontarzu pompy robota zajela mu 90 minut z pszerwami na ostygniecie aluminium koszt 150 zl jest ok juz 6 msc :
|
|