|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Prawo i ubezpieczenia - Ubezpieczenie, a uszkodzenie auta na parkingu przy CH
PopaY - Nie Gru 19, 2010 17:30 Temat postu: Ubezpieczenie, a uszkodzenie auta na parkingu przy CH Witam.
Byłem na zakupach z żoną i dzieckiem w jednym z dużych centrów handlowych. Zaparkowałem na parkingu... Po skończonych zakupach idziemy z rodziną na parking, a moja żona zauważyła wgniecenie karoserii całych niemal drzwi tylnych prawych. Parking niestety nie jest monitorowany więc nie wiem jakie auto (lub coś innego, ale raczej auto) mi je uszkodziło Drzwi wyglądają źle. Cała dolna ich część jest wgnieciona i jest ubytek na lakierze Czy w takim przypadku można się domagać odszkodowania od firmy ubezpieczeniowej?
greg-si - Nie Gru 19, 2010 17:37
jak masz AC to pewnie że tak
PopaY - Nie Gru 19, 2010 17:38
Mam wszystko... A co z policją - powiadamiać czy jest to zbędne? Wszak sprawca nieznany...
magneto - Nie Gru 19, 2010 18:26
Poczytaj w warunkach ogólnych które dostałeś z ubezpieczalni lub zadzwoń na infolinię i dowiedz się co jest wymagane do wypłaty odszkodowania z AC. Każda firma ma inne warunki i trudno powiedzieć.U mnie wystarczy przesłać zdjęcie mailem i krótki opis jak doszło do uszkodzenia.
PopaY - Pią Lut 25, 2011 11:21
Już zadzwoniłem... Niestety w Avivie dział likwidacji szkód jest w niedziele nieczynny. Pani z działu Assistance przyjęła zgłoszenie i ktoś z działu likwidacji szkód ma się ze mną skontaktować w dzień powszedni. Jak jutro nie dostanę telefonu to sam zadzwonię raz jeszcze.
[ Dodano: Pon Lut 07, 2011 15:21 ]
Muszę Wam napisać, że albo warsztaty są tak beznadziejne, albo faktycznie dostępność nowych części jest kiepska, a nawet zła... 20 grudnia zgłosiłem tą sprawę do ubezpieczalni i dopiero dziś oddałem auto do warsztatu, bo nowe drzwi (nowe) przyjechały dopiero w piątek. Czekałem półtora miesiąca (choć wszystko powinno zamknąć się w ciągu 30 dni kalendarzowych). Do końca tygodnia autko ma być zrobione, a tymczasem jako zastępczaka dostałem Hyundai'a Atosa z megaśnym silnikiem 1.0L Ale muszę przyznać, że rozpędza się zadziwiająco szybko, szybciej do 80km/h niż moje SDi i iDT
[ Dodano: Pią Lut 25, 2011 11:21 ]
Czy to możliwe by nowe, tylne drzwi do R45 z wymianą i lakierowaniem kosztowały 4283,87zł?
|
|