Zobacz temat - Rover na części do rozebrania, anglik, za cene zakupu.

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Rover na części do rozebrania, anglik, za cene zakupu.

hvil - Czw Gru 30, 2010 15:19
Temat postu: Rover na części do rozebrania, anglik, za cene zakupu.
Witam,

Musze nabyć silnik KV6 2.5L, dlatego też na tygodniach przywioze do polski anglika z tym silnikiem, i tu moje pytanko do osób zainteresowanych:

1. Kto chętny na części z tego pojazdu:
2002 MG ZS 2.5 180
91,000 mil, Manual, 2.5L, benzyna, drugi właściciel, pełna dokumentacja.

Fotki:

P.s. Markzo jak się dopatrzysz to ten czarny i ma to oc chciałeś:) postarałem się i dla Cię o kolorek.

2. Kto chętny na części z tego:

1999 ROVER 75 2.5 V6 sedan
145,658 miles, Automat, 2.5L, benzyna czywiście, pełna opcja, TV , taka niebieskawo czarna skóra.

Fotki:

Proszę o wasze opinie czy jesteście zainteresowani częściami z pojazdu 1 czy z pojazdu 2 i jaką, od tego zależy, który przyciągnę.

Bo mi tylko silnik jest potrzebny. I to nawet bez układów dolotowego i wydechowego, także wszystko do sprzedania poza silnikiem na części, nawet dolot i wydech z kolektorami włącznie.

[ Dodano: Czw Gru 30, 2010 15:19 ]
P.s. Do administratorów, to nie jest ogłoszenie, proszę nie przenosić bo wóz ściągnę jeden albo ten albo ten bo mi tylko silnik trzeba , temat ma za zadanie określić co kolegom jest potrzebne bym wiedział który mi się łatwiej rozprzeda.

przemolka1 - Czw Gru 30, 2010 15:53

Ja również przymierzam się do zakupu anglika ale potrzebuje silnik skrzynie przednie zawieszenie
greg-si - Czw Gru 30, 2010 16:19

Z ZS`a bym wziął raczej na bank zaciski tylne z jarzmami i tarcze.
Jeśli cena by była przyzwoita to również przednie tarcze z zaciskami i alu z oponami.

Choć ZS kilka groszy drożej to myślę że zapotrzebowanie na graty z niego będzie większe niż na te z 75.

Markzo - Czw Gru 30, 2010 16:45

ja tak jak mówiłem, tylna duża lotka i pare drobiazgów ;)
hvil - Czw Gru 30, 2010 17:50

widzę, że na części dość duże zainteresowanie jest zs'em, a w przekładkach właśnie 75 króluje.

Ja nigdy jeszcze nie ściągałem na części angoli ale czas zacząć:)

Raptile - Czw Gru 30, 2010 18:34

hvil napisał/a:

Ja nigdy jeszcze nie ściągałem na części angoli ale czas zacząć:)

Pomyśl o mnie ;)

greg-si - Czw Gru 30, 2010 18:52

hvil, też nie ściągałem. Cały układ napędowy kv6 też by mi się przydał choć na razie studencki żywot ogranicza możliwości finansowe.
W każdym razie ja coś tam bym od Ciebie wziął. Gdyby skórki w niebieski wchodziłby to też na nie bym ostrzył zęby a tak klops.
A jakby coś było trzeba pomóc rozebrać to strasznie daleko nie mam do Ciebie ;)

hvil - Pią Gru 31, 2010 00:57

Dostałem wiele PW,

Panowie widzę że jednak większe zainteresowanie ZS'em jest niz 75,

Tak jak pisze ja chce zwrocic sobie koszty silnika przywiezienia wiec ceny najniżesze na allegro kup teraz z zalożenia moje będą niższe.

Ok, dam znać kiedy się po niego wybiore:) celuję w okolice 17 stycznia:)

leszczu - Pią Gru 31, 2010 13:11

hvil napisał/a:
Panowie widzę że jednak większe zainteresowanie ZS'em jest niz 75,

Na ZR maj byś jeszcze większe zainteresowanie. :grin: Tylko tak jak piszesz potrzebujesz silnik KV6, a w ZR niestety takich nie montowano. :cry:

Raptile - Pią Gru 31, 2010 18:15

leszczu19901, hvil jest uparty jak osioł :D to samo mu mówie ;)
hvil - Pią Gru 31, 2010 18:52

Raptile, jak tak namawiasz to spróbuj sam ściągać a dowiesz się dlaczego ja tak to skrupulatnie liczę i planuje. To wcale nie jest takie latwe i super ekstra oplacalne, trzeba to planować, że o tylu wycieczkach z anglii do polski na kolach nie wspomne, a to też pewne ryzyko wypadku, zmeczenia. :wink:
Markzo - Pią Gru 31, 2010 19:42

Hvil jak coś, to ja moge sie kopsnąć z Tobą do UK do pomocy, pogadamy jutro na gg jak cos ;)
hvil - Wto Sty 25, 2011 10:38

Wróciłem,

Sorki że dop się odzywam ale w niedziele późnym wieczorem dop opony zatrzymały się pod domem celem ostygnięcia po 28 h nieprzerwanej jazdy.

Na zs'a musicie poczekać trochę, niestety ten miał HGF'a a z tym czymś w KV6 to 2300km raczej by nie doczołgał się. Wrócił ze mną wiśniowy 75 2.0 v6 w celach wywrócenia na drugą stronę:P

Odezwę się bo zasięgnąłem trochę opinii tam, i poszperałem, na części w sumie chyba jest sens. Będę kombinował może frachcik w jakiej ciężarowce. Odezwę się jak będzie coś w Polsce już.

Adminów proszę o zamknięcie tematu, miał on na celu zbadanie zapotrzebowanie rover czy MG i jednogłośnie widzę że MG jest bardziej potrzebny kolegom do rozdrapania.

Pozdrawiam,
Hvil.

Oskar - Wto Sty 25, 2011 17:44

Ja w Anglii jestem średnio co miesiąc a Ty hvil gdzie jeździsz? Ja głównie do Londynu i okolice.
hvil - Sro Sty 26, 2011 08:32

w mniej uczęszczane i przebierane rejony:)