|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Drgania podczas jazdy
szczurr - Wto Sty 04, 2011 22:41 Temat postu: [R200] Drgania podczas jazdy Witam wszystkich. Posiadam R200 2.0 Td r 97 moj problem polega na tym ze przy predkosci 90 km/h samochod dostaje wibracji(trzesie sie cały)lecz po zmniejszeniu predkosci lub zwiekszeniu do ponad100 ustaje wszystko no moze są wyczuwalne minimalne wibracje. Prosze o pomoc.
Rozan99 - Wto Sty 04, 2011 22:45
Koła musisz wyważyć
szczurr - Wto Sty 04, 2011 22:50
kola byly wywazane przy zmianie opon i nawet sprawdzalem dzis czy nie jest gdzies wybulona opona ale tez nie...
A moze kolega wie która poduszke trzebaby było wymienic bo jak nadle zdejme noge z gazu to szarpnie lewarkiem
Rozan99 - Wto Sty 04, 2011 23:32
Jesli kola masz wyważone to racja może to być tez wina poduszki silnika. Przypatrz się tej głównej w kształcie gruszki na której lezy łapa silnika. Ja u siebie wymieniałem ją już kilka razy bo siada.
Dokładnie tak to wygląda: poduszka silnika rover
Chester - Sro Sty 05, 2011 08:33
szczurr, ja bym jeszcze sprawdził łożyska na tylej piaście... miałem tak dwukrotnie tyle że przy ok 80km/h trzęsło całym autem, po wymianie piast problem znikł
szczurr - Sro Sty 05, 2011 21:15
Ta poduszke mam wymieniona na nowa bo jak mechanik robil rozrzad to mowil ze ona jest do wymiany bo miała calkowicie utracony ten gwint.Ale zostalo jeszcze kilka i nie wiem ktora to moze byc
lozyska sprawdze w Pt, dzieki za rady
|
|