Zobacz temat - [R 416si] Spryskiwacze

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 416si] Spryskiwacze

Dr.Stein - Nie Sty 09, 2011 22:40
Temat postu: [R 416si] Spryskiwacze
Mam problem, i zaczyna mnie strasznie to irytować a mianowicie coś, no właśnie to coś bo tego nie mam i nie wiem jak i gdzie tego szukać. (fotka)
Nie wiem jak to sie nazywa, może to nie ma szczególnej nazwy bo wpisywałem i kolanko, rozgałęźnik .... i zonk :/ Ale przyjmijmy że to "rozgałęźnik". Więc tego elementu nie mam na rurkach, którymi płynie sobie płyn spryskiwaczy pod maską. Dokładnie w prawym dolnym rogu pod podniesioną maską gdzie są przymocowane wspomniane rurki.
Wiecie jak to sie nazywa, czy dostane to coś w sklepie z częściami? Może ma ktoś do odsprzedania. Póki co improwizacyjnie rurki mam zalepione poxiliną przez co oczywiście zmniejszyło mi się cisnienie i dlatego mnie to irytuje
Pomocy :(

keczu - Nie Sty 09, 2011 23:14

http://www.autospinki.skl...egoria_id=11999
Troche inny ksztalt, ale bedzie oki. Pewnie do kupienia tez w sklepie akwarystycznym. I moja rada , wywal te kolanka wpinane bezposrednio w spryskiwacze ,podlacz wezyk bezposrednio, jest na nich duza strata cisnienia.Pozdr.

shilus82 - Nie Sty 09, 2011 23:19

podjedź sobie do motoryzacyjnego i poproś o trójnik do wężyków do spryskiwacza, tylko dobrze byłoby gdybyś wziął swój na wzór, bo są różne średnice. ja sobie kupiłem na lwowskiej w sklepie koło spożywczaka
Dr.Stein - Nie Sty 09, 2011 23:41

Dziękuję Panowie :)
faecd - Pon Sty 10, 2011 00:58

Dr.Stein, wez trojnik z zaworkiem zwrotnym. Bedzie sikalo od razu po dotknieciu manetka a nie po tym jak wycieraczki juz zdarza wystartowac na sucho :D

[ Dodano: Pon Sty 10, 2011 00:58 ]
ja pamietam placilem 12 zl :D

shilus82 - Pon Sty 10, 2011 09:03

12 zeta za zaworek z trójnikiem? ale zdziercy, mnie co prawda osobno ale kosztowało to jakieś 5 złotych i to jeszcze na wyrost
BoloSr - Pon Sty 10, 2011 09:50

shilus82 napisał/a:
12 zeta za zaworek z trójnikiem? ale zdziercy, mnie co prawda osobno ale kosztowało to jakieś 5 złotych i to jeszcze na wyrost

a co w tym dziwnego :)
podam ci przyklad taki ze padniesz :)
przekaxnikt typ 561 kosztuje umnie na zamowienie 20 zeta a na necie mozna go kupic za 2 zeta cos wiecej potrzeba :)