|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200]Dziwny objaw silnika:/
RedDevilxx - Pon Sty 10, 2011 09:18 Temat postu: [R200]Dziwny objaw silnika:/ Jak w temacie chodzi o silnik...otoz dzis jechalem autem i podczas jazdy auto zaczelo sie dziwnie zachowywac.Przy dodadniu gazu czuje jak szarpie autem.Gdy podjechalem do domu zostawilem go na chodzie by sprawdzic co moze byc nie tak zauwazylem ze z ruły bardziej kopci niz zazwyczaj.Gdy weszlem do auta i naluzie dociskam gazu,czuje takie drgania...Przypomne ze uszczelka pod glowica i pasek byl wymieniany 3 miesiace temu.Miesiac temu byly wymieniane wszystkie flitry.Mial ktos cos podobnego lub wie co to moze byc?Czy czeka mnie znowi wizyta u mechanika:(??
borsi - Pon Sty 10, 2011 09:27
palec kopułka kable.sprawdz. kopułkę wyczyść. i cewka zapłonowa ciekawe czy nie zawilgociała.
RedDevilxx - Pon Sty 10, 2011 10:35
Ma ktos moze schemat gdzie si eto dokladnie znajduje:(??lub napisac kolo czego zebym znalazl to wmiare szybko.Nie znam sie zabardzo na silnikach:/
borsi - Pon Sty 10, 2011 10:41
jak patrzysz na silnik to w bloku po prawej. ida kable zapłonowe do kopułki i palca.
kopułka przykręcona na 2 śruby krzyżakowe.
cewka - od kopułki idzie kabel z tyłu bloku silnika do -cewki,
RedDevilxx - Pon Sty 10, 2011 10:44
Dzieki borsi ide posprawdzac do autka.A powiedz mi kilka linijek nizej mam problem ze switlami ze mi swieca przy przekreceniu kluczyka ale tylko strona pasazera przod i tyl...nie wiesz co moze byc przyczyna??Tam napisalem to jasniej
|
|