Zobacz temat - [R214 si] Dziwny dzwięk

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 si] Dziwny dzwięk

koper - Wto Sty 25, 2011 14:17
Temat postu: [R214 si] Dziwny dzwięk
Witam
od pewnego czasu borykam sie z problemem dziwnego jakby metalicznego dzwięku gdzieś w okolicy zegarka, który jest słyszalny przy 2100-2500 obrotów
czy ktos miał cos podobnego????
jest to wkurzające na maxa :???:

leszczu - Wto Sty 25, 2011 14:27

Pewnie chodzi o pochłaniacz oparów paliwa. Jest to normalne zimą w naszych roverkach. Więc się nie przejmuj i wyczekuj wiosny. :wink:
koper - Wto Sty 25, 2011 15:47

myślisz ze to tylko to???
hmmm
no to nic nie kombinuje narazie, chyba ze bede sie dalej denerwowal bo jest to dosc głośne

leszczu - Wto Sty 25, 2011 15:50

Cytat:
myślisz ze to tylko to???

Myślę, że tak. :wink:

ADI-mistrzu - Wto Sty 25, 2011 19:54

Mi tam nic nie hałasuje po za kratką wentylacyjną (jak ją przycisnę to wszystko ucicha).
Tobi_lbn - Sro Sty 26, 2011 23:15

Kolego a możesz dokładniej opisać ten dźwięk? Bo u mnie jest tak jak by brzęczała jakaś śrubka przy tych samych obrotach co pisałeś. I tak się zastanawiam teraz czy to ten pochłaniacz czy czegoś nie dokręciłem jak wymieniałem żarówke od podświetlenia zegarka.
koper - Pon Sty 31, 2011 12:22

Tobi_lbn napisał/a:
Kolego a możesz dokładniej opisać ten dźwięk? Bo u mnie jest tak jak by brzęczała jakaś śrubka przy tych samych obrotach co pisałeś. I tak się zastanawiam teraz czy to ten pochłaniacz czy czegoś nie dokręciłem jak wymieniałem żarówke od podświetlenia zegarka.

to jest taki metaliczny dzwiek, tak jakby cos sie poluzowało jest to teraz dosc głosne i uciążliwe:(

Tobi_lbn - Czw Lut 03, 2011 08:18

Z tego co sobie przypomniałem to w lecie chyba nie brzęczało więc pozostaje poczekać aż się zima skończy i wtedy zobaczymy.
koper - Nie Lut 06, 2011 18:12

odłączyłem wtyczke od pochłaniacza i nadal ten dzwiek jest :neutral: to pewnie nie to musze szukac dalej