|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 si] Dziwny dzwięk
koper - Wto Sty 25, 2011 14:17 Temat postu: [R214 si] Dziwny dzwięk Witam
od pewnego czasu borykam sie z problemem dziwnego jakby metalicznego dzwięku gdzieś w okolicy zegarka, który jest słyszalny przy 2100-2500 obrotów
czy ktos miał cos podobnego????
jest to wkurzające na maxa
leszczu - Wto Sty 25, 2011 14:27
Pewnie chodzi o pochłaniacz oparów paliwa. Jest to normalne zimą w naszych roverkach. Więc się nie przejmuj i wyczekuj wiosny.
koper - Wto Sty 25, 2011 15:47
myślisz ze to tylko to???
hmmm
no to nic nie kombinuje narazie, chyba ze bede sie dalej denerwowal bo jest to dosc głośne
leszczu - Wto Sty 25, 2011 15:50
Cytat: | myślisz ze to tylko to??? |
Myślę, że tak.
ADI-mistrzu - Wto Sty 25, 2011 19:54
Mi tam nic nie hałasuje po za kratką wentylacyjną (jak ją przycisnę to wszystko ucicha).
Tobi_lbn - Sro Sty 26, 2011 23:15
Kolego a możesz dokładniej opisać ten dźwięk? Bo u mnie jest tak jak by brzęczała jakaś śrubka przy tych samych obrotach co pisałeś. I tak się zastanawiam teraz czy to ten pochłaniacz czy czegoś nie dokręciłem jak wymieniałem żarówke od podświetlenia zegarka.
koper - Pon Sty 31, 2011 12:22
Tobi_lbn napisał/a: | Kolego a możesz dokładniej opisać ten dźwięk? Bo u mnie jest tak jak by brzęczała jakaś śrubka przy tych samych obrotach co pisałeś. I tak się zastanawiam teraz czy to ten pochłaniacz czy czegoś nie dokręciłem jak wymieniałem żarówke od podświetlenia zegarka. |
to jest taki metaliczny dzwiek, tak jakby cos sie poluzowało jest to teraz dosc głosne i uciążliwe:(
Tobi_lbn - Czw Lut 03, 2011 08:18
Z tego co sobie przypomniałem to w lecie chyba nie brzęczało więc pozostaje poczekać aż się zima skończy i wtedy zobaczymy.
koper - Nie Lut 06, 2011 18:12
odłączyłem wtyczke od pochłaniacza i nadal ten dzwiek jest to pewnie nie to musze szukac dalej
|
|