Zobacz temat - Rover 75 z forum

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - Rover 75 z forum

parasite - Pon Lut 21, 2011 15:28
Temat postu: Rover 75 z forum
Witam
Zwiększył mi się troszkę budżet i strasznie spodobał mi się roverek z ogłosznie na forum:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=65367

Jak zawsze proszę o opinie. :)

Troszkę obawiam się o koszty naprawy turbo, dwumasu i wtrysków. Ile ten silnik jest wstanie przejechać bez remontu? Pociągnie jeszcze z 3 lata przy założeniu ok. 30 tyś km rocznie? Pod uwagę biorę tylko diesel.
Jest gdzieś w okoli Poznania jakiś warsztat, który mi go prześwietli?

bociannielot - Pon Lut 21, 2011 15:39

w Posen mają aso land rovera - może tam zadzwoń i spytaj się czy Ci 75-kę prześwietlą?

[ Dodano: Pon Lut 21, 2011 15:39 ]
Generalnie jak kupujesz diesel'a to bądz pewien najpierw że Cię stać na ew. wymiany tych rzeczy o których piszesz :wink: .

parasite - Pon Lut 21, 2011 15:47

bociannielot napisał/a:
w Posen mają aso land rovera - może tam zadzwoń i spytaj się czy Ci 75-kę prześwietlą?

[ Dodano: Pon Lut 21, 2011 15:39 ]
Generalnie jak kupujesz diesel'a to bądz pewien najpierw że Cię stać na ew. wymiany tych rzeczy o których piszesz :wink: .
No właśnie ile mniej więcej koszt wymiany wszystkiego? Na allegro sprawdzałem to nówka dwumas 1700zł ale po wymianie to chyba ze 100 tys powinno wytrzymać? Wtryski duża rozpiętość cenowa od 100 zł do kilkuset. Turbo ok. 1 tyś. zł. Jak ze rdzą w tym samochodzie? Przez rok może 2 lata będzie stał pod chmurką.