Zobacz temat - [R420Di] Pytanie odnośnie kostek roverowskich do radia

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [R420Di] Pytanie odnośnie kostek roverowskich do radia

Groszek89 - Sob Lut 26, 2011 16:21
Temat postu: [R420Di] Pytanie odnośnie kostek roverowskich do radia
Witam forumowicze mam pytanko odnośnie kostek do radia. Który przewód z ktorym trzeba spiąć zeby radio trzymało pamięć bo próbowałem tak jak w innych samochodach czerwony z zółtym ale to nic nie dało. Z góry dzieki za pomoc
zimek-1985 - Sob Mar 05, 2011 10:18

To musi być czerwony z żółtym. Łączysz je razem i dajesz do czerwonego w samochodzie. Jakie masz radio? powinno być napisane na odwrocie radia na naklejce który jest od pamięci.
Groszek89 - Sob Mar 05, 2011 15:41

radio mam JVC a kostki mam iso te co idą do radia. No i na tych kostce zrobilem czerwony z zółtym i nie działa a z radia mi zadne kable nie wychodzą tylko mam wejscia na kostki iso jedna od glośników a druga napięciowa itd.[/i]
Wizard_gp - Nie Mar 06, 2011 14:56

Nie bardzo rozumiem co zawarłeś w poście, bo piszesz jakoś mało spójnie. Ale zacznijmy od tego: kabel żółty powinien być zasilany cały czas, bo idzie prosto z akumulatora, kabel czerwony zasilany jest dopiero po przekręceniu kluczyka. Weź miernik i sprawdź czy to co napisałem się zgadza.
zimek-1985 - Nie Mar 06, 2011 23:47

Kolego masz tu skan z instrukcji JVC jak powinno być podłączone radio żeby nie traciło pamięci.
Groszek89 - Pon Mar 07, 2011 16:38

dzeki roverkowicze za pomoc