|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R-216] Wymiana końcówek drążków kierowniczych
Emems - Pią Kwi 01, 2011 20:56 Temat postu: [R-216] Wymiana końcówek drążków kierowniczych Witajcie,
Tydzień temu zmieniając koła z zimowych na letnie zauważyłem, że gumy od końcówek drążków kierowniczych są bardzo popękane, wręcz rozerwane
Teraz nurtuje mnie pytanie czy wymaga to pilnej wymiany? Przejeździłem tak cały tydzień i przyznam, że nie widzę aby były jakieś problemy z jazdą...
Zastanawiam się ile może kosztować owa wymiana u mechanika i czy takie końcówki w obecnym stanie stwarzają niebezpieczeństwo podczas jazdy?
Pozdrawiam serdecznie
Marek
colin1983 - Pią Kwi 01, 2011 21:03
Emems napisał/a: | Zastanawiam się ile może kosztować owa wymiana u mechanika i czy takie końcówki w obecnym stanie stwarzają niebezpieczeństwo podczas jazdy? | na bezpieczeństwie lepiej nie oszczędzać
Emems napisał/a: |
Teraz nurtuje mnie pytanie czy wymaga to pilnej wymiany? Przejeździłem tak cały tydzień i przyznam, że nie widzę aby były jakieś problemy z jazdą... | lepiej tak teraz może nic się nie dzieje ale poczekaj jeszcze troche to zaczną się robić delikatne luzy
leszczu - Sob Kwi 02, 2011 17:18
Ja wiem wymiana nie drogo tak z 50 zł może mniej, ale będziesz jeszcze musiał ustawiać zbieżność a to też z 50 zł w górę.
|
|