Zobacz temat - [R-216] Wymiana końcówek drążków kierowniczych

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R-216] Wymiana końcówek drążków kierowniczych

Emems - Pią Kwi 01, 2011 20:56
Temat postu: [R-216] Wymiana końcówek drążków kierowniczych
Witajcie,

Tydzień temu zmieniając koła z zimowych na letnie zauważyłem, że gumy od końcówek drążków kierowniczych są bardzo popękane, wręcz rozerwane :neutral:

Teraz nurtuje mnie pytanie czy wymaga to pilnej wymiany? Przejeździłem tak cały tydzień i przyznam, że nie widzę aby były jakieś problemy z jazdą...

Zastanawiam się ile może kosztować owa wymiana u mechanika i czy takie końcówki w obecnym stanie stwarzają niebezpieczeństwo podczas jazdy? :roll:

Pozdrawiam serdecznie
Marek

colin1983 - Pią Kwi 01, 2011 21:03

Emems napisał/a:
Zastanawiam się ile może kosztować owa wymiana u mechanika i czy takie końcówki w obecnym stanie stwarzają niebezpieczeństwo podczas jazdy? :roll:
na bezpieczeństwie lepiej nie oszczędzać
Emems napisał/a:

Teraz nurtuje mnie pytanie czy wymaga to pilnej wymiany? Przejeździłem tak cały tydzień i przyznam, że nie widzę aby były jakieś problemy z jazdą...
lepiej tak teraz może nic się nie dzieje ale poczekaj jeszcze troche to zaczną się robić delikatne luzy
leszczu - Sob Kwi 02, 2011 17:18

Ja wiem :hmm: wymiana nie drogo tak z 50 zł może mniej, ale będziesz jeszcze musiał ustawiać zbieżność a to też z 50 zł w górę. :/