|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] wolna wtyczka?
kruszan - Pią Kwi 15, 2011 08:23 Temat postu: [R600] wolna wtyczka? hoi
1. małe pytanie, od czego może być taka wolna wtyczka? znajduje się przy zbiorniczku od płynu do spryskiwaczy ?!
2. planuje montaż halogenów, mam instalacje z lewej strony auta (od kierowcy) ale w prawej już nie mam, albo jeszcze nie wydobyłem kabli (choć już szukałem pobieżnie) czy mogę puścić bezpośrednio z lewego halogenu na prawy + i -
pozdrawiam
adamsky - Pią Kwi 15, 2011 08:57
kruszan napisał/a: | 1. małe pytanie, od czego może być taka wolna wtyczka? znajduje się przy zbiorniczku od płynu do spryskiwaczy ?! |
szczerze mówiąc też chciałbym wiedzieć, z tym że u mnie ona jest zjarana na maxa i tylko węgiel z niej został... miałem pytać o to na forum ale zapomniałem... poczekajmy
Deamian - Pią Kwi 15, 2011 12:34
A nie jest to właśnie przypadkiem wiązka do halogenów
kruszan - Pią Kwi 15, 2011 13:05
Deamian napisał/a: | A nie jest to właśnie przypadkiem wiązka do halogenów |
to ta na zdjęciu numer 2 była by od czego?
_papa_ - Pią Kwi 15, 2011 16:04
ta druga powinna być instalacja od przeciwmgłowych właśnie, a pierwsza prawdopodobnie od pompki spryskiwacza lamp przednich.
kruszan napisał/a: | czy mogę puścić bezpośrednio z lewego halogenu na prawy + i - |
pewnie że tak.
kruszan - Pią Kwi 15, 2011 18:24
_papa_ napisał/a: | ta druga powinna być instalacja od przeciwmgłowych właśnie, a pierwsza prawdopodobnie od pompki spryskiwacza lamp przednich. |
hoho to 600ki miały takie cuda? xenony? fabryczne?
Perez - Pią Kwi 15, 2011 19:48
Fabrycznie jest pociagnieta instalacja tylko na jeden halogen jezeli nie masz halogenow.
kruszan - Pią Kwi 15, 2011 22:16
Perez napisał/a: | Fabrycznie jest pociagnieta instalacja tylko na jeden halogen jezeli nie masz halogenow. |
czyli wszystko mam w normie, dorobię kable do 2giego i będzie
ale ta 1wsza wtyczka to mnie zastanawia, spryskiwacze leflektorów, fajna rzecz jak ktoś ma ksenki, ale nigdy jeszcze nie widziałem 600ki z jakimikolwiek spryskiwaczami
_papa_ - Sob Kwi 16, 2011 06:49
kruszan napisał/a: | to 600ki miały takie cuda? xenony? fabryczne? |
kruszan napisał/a: | pryskiwacze leflektorów, fajna rzecz jak ktoś ma ksenki, ale nigdy jeszcze nie widziałem 600ki z jakimikolwiek spryskiwaczami |
600 nie miały, ale jak wiadomo 600 to kopia HA (albo na odwrót jak kto woli) a tam było to montowane.
marthinez - Sob Kwi 16, 2011 09:48
kruszan napisał/a: | 1. małe pytanie, od czego może być taka wolna wtyczka? znajduje się przy zbiorniczku od płynu do spryskiwaczy ?! | Jedna wtyczka jest do pompki spryskiwaczy szyby, druga do pompki spryskiwaczy reflektorów.
Wszystko jest w manualu accorda:
kruszan napisał/a: | 2. planuje montaż halogenów, mam instalacje z lewej strony auta (od kierowcy) ale w prawej już nie mam, albo jeszcze nie wydobyłem kabli (choć już szukałem pobieżnie) czy mogę puścić bezpośrednio z lewego halogenu na prawy + i -
| Wiązka halogenów przeciwmgłowych. Na drugą stronę przeciągamy własne przewody lub jeśli mamy to oryginały, które powinny być razem z halogenami.
Do tego potrzebny jest jeszcze włącznik w kabinie (po lewej stronie nad włącznikiem przeciwmgielnych tylnych) oraz przekaźnik i bezpiecznik nr 33 pod maską.
tomason - Sob Kwi 16, 2011 13:38
No tez zauwazylem u siebie taka wtyczke podobna ale byla za lewym reflektorem wrzuce pozniej fote i pokaze
|
|