Zobacz temat - [All]Killswitch zapłonu

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [All]Killswitch zapłonu

practicator - Sro Kwi 27, 2011 04:43
Temat postu: [All]Killswitch zapłonu
Planuję zamontować u siebie skrytobójcę zapłonu - jako dodatkowe zabezpieczenie przed kradzieżą samochodu - na bank czasem będę zostawiał na jakiś czas bez dachu, a nasi polscy specjaliści - jeśli tylko dadzą radę sobie jakoś z immo, to nie chcę im ułatwiać roboty z odpaleniem na krótko - czyli w wygodnym miejscu zamontować jakiś nieduży włącznik z elektrycznego - propozycji miejsca mam już kilka.

kabel od zapłonu planuję przeciąć gdzieś na wysokości przegrody silnika (w środku MGFa) i dosztukować trochę kabla żeby w połowie zrobić wyłącznik
problem taki - czy wystarczy fest włącznik na 230 V czy lepiej zwykły przełącznik i do tego przekaźnik (jaki?)

poza tym będzie to odpowiednim zabezpieczeniem przed podbieraniem samochodu przez ojca:twisted:
w przyszłości pewnie dorobię sobie jeszcze przycisk start ale to raczej dla zabawy ;)

Kozik - Sro Kwi 27, 2011 06:35

ja kupiłem zwykły mały wyłącznik na 230V i działa, nie przepala się ani nie przetapia. Z przekaźnikiem to o tyle kiepska sprawa, że to kolejna rzecz która może się zepsuć ;/ więc zrezygnowałem.