|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [ r 200 ] NA CO ZWROCIC UWAGĘ PRZY ZAKUPIE 200 1.4 103 KM
najnowszy85 - Nie Maj 01, 2011 20:47 Temat postu: [ r 200 ] NA CO ZWROCIC UWAGĘ PRZY ZAKUPIE 200 1.4 103 KM Witam ! Proszę szanownych kolegów o poradę na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie 200 1.4 103 km . Dzieki z góry . Pozdro
imejdz - Nie Maj 01, 2011 22:11
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15124
najnowszy85 - Pon Maj 02, 2011 08:01
dzieki kolego ! wpisywałem w szukaj ale wyskakiwało duuużo telatów pośrednich . Dla ciebie " pomogł " .Pozdrawiam . Lece oglądać moje niby 200 silverstone
imejdz - Pon Maj 02, 2011 14:47
nie ma sprawy pochwal się jak zakupisz autko
najnowszy85 - Pon Maj 02, 2011 20:00
witam ! Wrażenia z oględzin auta MASAKRA ! Ludzie jak można chciec sprzedać taki ze szpachli ulepiony Pomnik.OSTRZEGAM PRZED TYM AUTEM :
http://allegro.pl/rover-2...1587030602.html
Po 1 primo : TO NIE JEST SILVERSTONE
Po 2 primo : STAN BPACHARKI ŻAŁOSNY , KAŻDY ELEMENT SZPACHLOWANY GRUBO - SPRAWDZNE MIERNIKIEM 140-480 , LAKIER POPĘKANY
Po 3 primo : rdza na wielu elementach ,ZATAJONE PRZED KUPUJĄCYM
Po 4 primo : AUTO PO DOBRYM GĄGU Z PRAWEJ STRONY ( WNĘTRZE KOM.SILNIKA NIEUDOLNIE POKLEPANE , LUB ULEPONE Z CZEGOŚ INNEGO )
Efekt : przejechane 300 km i w..rwienie na mojej twarzy
chce kupić żdrową 200 czy to możliwe w ogole ( 1.4 16 v )
kalisz - Pon Maj 02, 2011 22:14
najnowszy85 napisał/a: | chce kupić żdrową 200 czy to możliwe w ogole ( 1.4 16 v ) |
Można, ale na pewno nie za 4 tys. zł
imejdz - Pon Maj 02, 2011 23:00
dołóż ze 1.5tyś złotych, szukaj i myślę że trafisz coś konkretnego. Zanim kupiłem srebrnego to obejrzałem cztery... w każdym przypadku na aukcji było wszystko pięknie, super zdjęcia, auto idealne a w rzeczywistości padaka. Dopiero srebrny spełnił moje wymagania także czekaj, szukaj i bez pewności nie jeździj na marne. Wrzuć linki na forum, jeśli daleko masz to poproś kogoś żeby sprawdził czy faktycznie to wygląda tak jak na aukcji Po aktualne auto musiałem jechać 200km, wiec poprosiłem o dokładniejsze zdjęcia. Sprzedający wysłał mi ze 30 zdjęć każdego elementu auta. Wtedy uznałem że raz się żyje. pojechałem i jestem zadowolony Także powodzenia w szukaniu auta które spełni Twoje wymagania
bonus89 - Pon Maj 02, 2011 23:08
najnowszy85, kolega kalisz, pisze bardzo mądrze a ja to wspominam każdemu który chce kupić 2 setke jak 7 nie wyłożysz na zarejestrowanego w polsce to każdy będzie taki śrut jak ten którego oglądałeś, za tą cene golfa 3 kupisz w lepszym stanie i to tylko w benzynie. Jak masz za tą kase kupić 2setke to sobie odpuść bo potem będziesz przeklinał że to awaryjne auto!
leszczu - Wto Maj 03, 2011 09:47
Popieram kolegów wyżej.
Na takiego w miarę zadbanego R200 trzeba dać od 7000 tyś w gorę.
kkkubekkk - Wto Maj 03, 2011 12:07
Miesiąc temu dałem 7,5 za R25 własnie stukonnego, choć bywały tańsze, no ale przynajmniej teraz nie musze narzekać że kupiłem padło
bonus89 - Wto Maj 03, 2011 12:15
kkkubekkk, za 25 7,5 tys? Chciał bym zobaczyć to "nie padło" bo taniej to już chyba sama karoseria goła....... dobra jak zwykle musze zakończyć oglądanie takich tematów bo mnie nerwa łapie nie dacie sobie wytłumaczyć że za darmo nikt nikomu nic nie odda i wszystko jest warte swojej ceny w czasach handlarzy i allegrowych cwaniaków. NC
tomi83 - Sro Maj 04, 2011 21:17
bonus89 napisał/a: | najnowszy85, kolega kalisz, pisze bardzo mądrze a ja to wspominam każdemu który chce kupić 2 setke jak 7 nie wyłożysz na zarejestrowanego w polsce to każdy będzie taki śrut jak ten którego oglądałeś, za tą cene golfa 3 kupisz w lepszym stanie i to tylko w benzynie. Jak masz za tą kase kupić 2setke to sobie odpuść bo potem będziesz przeklinał że to awaryjne auto! |
Ja swojego do opłat kupiłem za 4tys. z udokumentowanym przebiegiem 139k (faktury z Rzeszy z wpisanym przebiegiem+faktura za przegląd też z przebiegiem+ksiażka serw., ale nie zwracałem uwagi nawet na nią - faktury pewniejsze) i jestem zadowolony Może oprócz tego, że coś mi buczy pomiędzy 2,2k a 3k rpm ale i tego znajdę przyczynę (może poduszki silnika, może ktoś się wypowie...) W sumie auto wyszło ok. 6tys, więc chyba niedużo a stan bdb-...
bonus89 - Sro Maj 04, 2011 21:41
tomi83 napisał/a: | a stan bdb-... | pojęcie względne
tomi83 - Czw Maj 05, 2011 07:18
bonus89 napisał/a: | tomi83 napisał/a: | a stan bdb-... | pojęcie względne |
Pewnie jakbym napisał 7tys to by mi kolega pogratulował dobrego zakupu co??
har0 - Czw Maj 05, 2011 08:05
temat się zrobił o tym kto za ile kupił swojego R a przecież chodzi o to na co zwrócić uwagę przy zakupie. Jest na ten temat cały artykuł i dodał bym do niego żeby sprawdzać czy nie ma nieszczelności w okolicach klapy bagażnika i czy woda nie zbiera się w kole zapasowym
bonus89 - Czw Maj 05, 2011 13:05
tomi83, wiele ludzi pisało już o swoich autach że są w mega stanie, widziałem już takie wątki dlatego tak napisałem, nie płacz. Garażu nie masz a to tylko Twoje zdanie....
wlodi893 - Czw Maj 05, 2011 13:48
bonus89, dobrze mowi. I sam się o tym przekonałem... Za dość dobrze utrzymaną sztukę trzeba wyłożyć te 7tys. Ale za 2-setke, a nie 25-tke. Ale jak to się mówi- każda sroka swój ogonek chwali (czy jakos tak ; )
bonus89 - Czw Maj 05, 2011 14:30
dokładnie, każdy chwali swoje, ja swojego osobiście sprowadziłem w wizualnym stanie opłakanym za to mechanicznym dostatecznym, lecz też nie dobrym, a teraz śmiało moge powiedzieć że jest stan BDB i każdy może to zobaczyć ale włożyłem w to już ponad 10 tys. mase czasu i nerwów, dlatego tak pisze każdemu bo wiem że ten czas pieniądze i nerwy można zaoszczędzić kupując niższy/starszy model za tą kase w stanie lepszym
wlodi893 - Czw Maj 05, 2011 15:09
Nie ma co sie oszukiwac- samochody te nie są nowe. Także ideału nie mozna sie spodziewać... Bo praktycznie w każdym jest coś do podłubania/poprawienia/naprawienia. Ale kupowanie 2-setki za 4tys... Hmm, jak dla mnie cena mowi sama za siebie. I patrząc np na to nie spodziewał bym sie po niej zbyt wiele
bonus89 - Czw Maj 05, 2011 15:12
no i jest ktoś kto mnie rozumie, bo ostatnio w dziale chcę kupić roverka widze ogłoszenia 2 setek za 3 - 4 tysie, ludzie jeżdżą oglądają a potem piszą że śruty, ale czego się spodziewać za taką cene? Wstydził bym się narzekać jeszcze na jakieś ogłoszenie za tą cene że coś nie tak....
wlodi893 - Czw Maj 05, 2011 15:20
Trzeba być realista i tyle Normalne, ze klient nie sprzeda zadbajej i doinwestowanej sztuki za 3-4 tys. Także takie "okazje" raczej bym sobie odpuścił No cóż, może lepiej nie dyskutujmy już w tej kwestii, bo byc może ktoś może poczuć sie urażony etc...
Lukasz_Konin - Czw Maj 05, 2011 15:23
najnowszy85 napisał/a: | witam ! Wrażenia z oględzin auta MASAKRA ! Ludzie jak można chciec sprzedać taki ze szpachli ulepiony Pomnik.OSTRZEGAM PRZED TYM AUTEM :
http://allegro.pl/rover-2...1587030602.html
Po 1 primo : TO NIE JEST SILVERSTONE
Po 2 primo : STAN BPACHARKI ŻAŁOSNY , KAŻDY ELEMENT SZPACHLOWANY GRUBO - SPRAWDZNE MIERNIKIEM 140-480 , LAKIER POPĘKANY
Po 3 primo : rdza na wielu elementach ,ZATAJONE PRZED KUPUJĄCYM
Po 4 primo : AUTO PO DOBRYM GĄGU Z PRAWEJ STRONY ( WNĘTRZE KOM.SILNIKA NIEUDOLNIE POKLEPANE , LUB ULEPONE Z CZEGOŚ INNEGO )
Efekt : przejechane 300 km i w..rwienie na mojej twarzy
chce kupić żdrową 200 czy to możliwe w ogole ( 1.4 16 v ) |
kolego jest to mozliwe, mozesz kupic 200setke zdrowa wlasnie 1.4 16v, ja kupilem w styczniu wlasnie wersje Silverstone. A ten R w aukcji, to po samych fotkach widac ze to nie Jest silverstone, mogles predzej zobaczyc czym ta wersja sie wyroznia, to tez bys po fotkach zobaczyl
wlodi893 - Czw Maj 05, 2011 15:44
No dokładnie. I wtedy nie był byś zawiedziony oględzinami Ale jak dla mnie na pierwszy rzut oka cena daje dużo do myślenia... Rover z rocznika 98, w wersji silverstone (w przyzwoitym stanie) za te pieniądze to raczej nieosiągalne.
najnowszy85 - Sob Maj 07, 2011 16:39
WŁODI - Tu cię zgasze , kupiłem za mniejszą cene niż ten klient wystawł ten pomnik ze szpachli . AUTKO Z 1998 srebrne , silverstone w przyzwoitym stanie . Trzeba doliczyć opłaty za przerejstrowanie ( auto z niemiec ) . DA SIĘ CHOLERA - I nikt mi nie powie że nie
Pytanie i innej półki : gdzie dostać dekle do tych felg ? z tego co się zdążyłem dopatrzeć to są orginalne felcie od silverstone ( mogę się mylić , niemieckie forum rovera ) ":
http://forum.mg-rover-fre...p?topic=23047.0
wlodi893 - Sob Maj 07, 2011 17:06
najnowszy85, ja nie powiedziałem jednoznacznie, że to niemożliwe. Jak ktos trafi rzeczywiście na okazję to fakt- jest to osiągalne Ale co nie zmienia faktu, że jak widac po prostu trzeba mieć szczęście
bonus89 - Sob Maj 07, 2011 17:23
najnowszy85, to pochwal się fotkami, bo pisać potrafi każdy i nie od jednego słyszałem jaką to ma igłe.
kalisz - Sob Maj 07, 2011 17:44
najnowszy85 gratuluję zakupu i życzę bezawaryjnej eksploatacji, ale opinię o udanym zakupie przedstaw może dopiero po jakimś czasie użytkowania
maro - Sob Maj 07, 2011 17:51
najnowszy85 napisał/a: |
chce kupić żdrową 200 czy to możliwe w ogole ( 1.4 16 v ) |
Jedna srebrna 200 na sprzedaż stoi w Wawie przy 11 listopada od kilku dni, jak przestanie padać, to przejdę się obejrzeć czy warto się fatygować, a druga przy Galerii Rembielińskiej (jak będę w poniedziałek wracał z pracy, to oblukam, co to to, bo przy 30km/h przez okno prezentowała się niezgorzej
Edit: Nie zauważyłem, że temat ma drugą stronę
To gratuluję zakupu i życzę przyjemnej eksploatacji!
A ja i tak z ciekawości przejdę się zobaczyć co to tam stoi...
najnowszy85 - Sob Maj 07, 2011 22:23
Dobra dobra ! Miło poczytać przychylne opinie , ale wiecie BO POPADNĘ W SAMOZACHWYT .
Tak poważnie nidzie nie pisałem że moja 200 to SALONÓWKA .
Ma sowoje grzeszki , ale wybaczam jej to bo jest przecież 13-letnim autem .Tematy mam obcykane , gdyż miałem już 214 i , 25 2.0 iDT streetwise , A MAM 25 2.0IDT PO LIFCIE . A 2SETKA MA TO CO MNIE JARA JAK 18'LETNIEGO SZCZYLA KTÓRY PORAZ PIERWSZY WSIADL DO SAMOCHODU . JEST NISKO I DOŚĆ ZWINNIE .
WSTAWILBYM ZDJECIA Z AUKCJI ALE ZDĄŻYLI JA ZDJĄĆ JAK WYCZYSCZE TO SIĘ NAPEWNO POCHWALĘ . POZDRAWIAM .
bonus89 - Nie Maj 08, 2011 00:37
najnowszy85 napisał/a: | Tak poważnie nidzie nie pisałem że moja 200 to SALONÓWKA .
Ma sowoje grzeszki , ale wybaczam jej to bo jest przecież 13-letnim autem |
najnowszy85 napisał/a: | WŁODI - Tu cię zgasze , kupiłem za mniejszą cene niż ten klient wystawł ten pomnik ze szpachli . AUTKO Z 1998 srebrne , silverstone w przyzwoitym stanie . Trzeba doliczyć opłaty za przerejstrowanie ( auto z niemiec ) . DA SIĘ CHOLERA - I nikt mi nie powie że nie |
To wkońcu jest taki super stan za tą kase? Bo możesz powiedzieć że przecież ma 13 lat i to że brakuje jej podłogi to normalne...
wlodi893 - Nie Maj 08, 2011 12:25
Też chętnie zobacze to cudo I tak jak już ktoś wcześniej napisał wszystko okaże się jak troche będziesz w jego posiadaniu Ale kto wie... Może nie miałem racji z 2-setka za te pieniądze (w przyzwoitym stanie oczywiście ; )
najnowszy85 - Nie Maj 08, 2011 13:44
Chloapki , czegoś tu NIE ROZUMIEM . ... Kupiłem auto , jestem z niego jak na razie zadowolony , CHCE SIE NIM NACIESZYĆ a tu dwóch gości odrazu wjeżdza mi na ambicje i jedzie że sie nie da kupić auta za małą kase , że pewnie szrot , czy tam chce porównywać .... nie mam takiej poteby !
Rozumiem że każdy uważa że ma NAJLEPSZE .
Ja nikomu nie pisze że jego auto jest bleee bo ma zderzak z 25 kompetnie nie pasujący do całości , albo wymalował sobie wkłady w lampach bo go na ANGEL EAYS 'y nie stać CO MI SIĘ NIE PODOBA . Abicja nie zawsze idzie w parze z realiami .
) KAŻY MA WOLOŚĆ WYPOWIEDZI (
LUDZIE KONIEC TAKIEGO HEJTOWANIA .... JAK WAM SIE NUDZI TO UMYJCIE SOBIE SAMOCHÓD , WTEDY CISNIENIE SPADNIE .
Napisałem że gość chciał mi sprzedać coś czego nie można nazwać samochodem , a w rajchu kupilem samochód który mi się podoba i tyle !
TYCH NAJBARDZIEJ GŁOSUJĄCYCH W TYM POŚCIE MOŻE ZAPYTAM , BO JAKOŚ KAŻDY MILCZY APROPO FELG KTÓRYCH ZDJECIE WKLEIŁEM WYŻEJ .
leszczu - Nie Maj 08, 2011 13:53
najnowszy85, niezły pocisk.
A co do felg to one są mało spotykane i ciężko będzie dorwać takie dekielki.
bonus89 - Nie Maj 08, 2011 14:16
najnowszy85 napisał/a: | Ja nikomu nie pisze że jego auto jest bleee bo ma zderzak z 25 kompetnie nie pasujący do całości , albo wymalował sobie wkłady w lampach bo go na ANGEL EAYS 'y nie stać CO MI SIĘ NIE PODOBA . Abicja nie zawsze idzie w parze z realiami .
|
hahaha o stary pisze żebyś foto zarzucił a ty coraz bardziej się od tego wykręcasz stać mnie na AE ale mi się nie podobają w ogóle!, zderzak od 25 wielu osobom bardziej pasuje do 200 bo listwy boczne się zgrywają... Spinasz sie jak dziecko haha. Po za tym to troche dziecinne pisać na kogo co stać a na kogo nie, kupujesz auto za grosze a mi piszesz że na AE nie stać
Lukasz_Konin - Nie Maj 08, 2011 14:28
skonczcie sie klocic jak wrzuci fotki to obejrzymy sobie wszyscy
leszczu - Nie Maj 08, 2011 14:33
Lukasz_Konin napisał/a: | jak wrzuci fotki to obejrzymy sobie wszyscy |
Ale co z tych fot Samochód trzeba obejrzeć na żywo aby określić stan.
najnowszy85 - Nie Maj 08, 2011 14:41
Kolega ma klopoty z czytaniem ze zrozumieniem : W kwestii EA temat tyczył się MR.BONUS89. Nie mam zamiaru sie przepychać na forum bo to żałosne .....
POZDRAWIAM .
bonus89 - Nie Maj 08, 2011 16:14
możesz nie na forum zresztą Ty zacząłeś się spinać jak o fotki poprosiłem chodź tak jak pisze leszczu19901, z fot nic ustalić się nie da. więc do piaskownicy spowrotem
najnowszy85 - Nie Maj 08, 2011 20:49
Kolego jak ja miałem prawo jazdy to ty nocnikiem pod szafę wjeżdzałeś , wiec nie syp mi tu tekstami o piaskownicy to ci łopatke i samochodzik kupie ....
wklejam zdjęcia zeby nie którzy zobaczyli jak rover wygąda .
[ Dodano: Nie Maj 08, 2011 21:49 ]
oczywiście wersja SILVERSTONE chłopczyku ....
leszczu - Nie Maj 08, 2011 21:03
Ma on tą drewniana wstawkę w kierownicy , bo z tej fotki trudno się dopatrzeć.
wlodi893 - Nie Maj 08, 2011 22:21
najnowszy85, mowisz,ze ja czy bonus89, napinamy. A z tego co widze to jedyną osobą, ktora sie spina jestes Ty. Kazdy ma swoje zdanie i gusta (o ktorych niby dyskutowac sie nie powinno). Takze nie ma sensu sie unosic, ze ja czy ktokolwiek inny kupil idealne auto. Bo nie należą one do nowych, wiec do ideału napewno sporo im brakje. I praktycznie w kazdym jest cos do podłubania... A pisanie, ze kogos tam nie stac na AE czy cokolwiek innego jest troche nie na miejscu. Kupiles- fajnie, jestes zadowolony- tez mnie to cieszy. My tylko grzecznie poprosilismy o jakies zdjecia a Ty zaraz sie buzujesz, zupelnie niepotrzebnie
bonus89 - Nie Maj 08, 2011 22:47
wlodi893, ja odpuszczam, nie wiem ile lat temu czym jeździł ale chyba mało w rozwój poszło nie chce kolegi do płaczu doprowadzić więc się już nie wypowiadam
najnowszy85 - Pon Maj 09, 2011 05:51
leszczu , kierownica ma ala drewno , co do napinania się to jest tak : najpierw kolega prowokuje jakimiś głupimi :
- idz do piaskownicy tekstami :
- przepychac sie chce ze mna poza forum
- nie jeden pisał że ma igle
itp
a puźniej dziwi sie że bronię swoich racji .
NIE UPIERAM SIĘ ZE MOJE AUTO JEST NOWE , tylko w przyzwoitym stanie = mnie satysfakcjonuje .
APROPO CEN JA SPRZEDAŁEM MOJĄ 214 3 LATA TEMU ZA 6.5 TYS i klient kupil ja w 15 min . wiec od tego czasu ceny zeszły w dół . CHODZI MI O TO ŻE NIE MA CO PRZGINAC W KWESTII CEN TYCH AUT , BO NIE JEDEN UWAŻA ŻE WARTOŚĆ JEST WYŻSZA A POTEM SAMOCHÓD STOI Z KARTKĄ PRZEZ POL ROKU .
TEMAT UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY .POZDRO .
PAMIETAJMY JAKI JEST CEL FORUM I DO CZEGO POWINNO SŁUŻYC ,BO BYNAJMNIEJ NIE DO PODNOSZENIA SWOJEGO EGO .
bonus89 - Pon Maj 09, 2011 07:52
najnowszy85 napisał/a: | Kolego jak ja miałem prawo jazdy to ty nocnikiem pod szafę wjeżdzałeś , wiec nie syp mi tu tekstami o piaskownicy to ci łopatke i samochodzik kupie .... |
najnowszy85 napisał/a: | a puźniej |
nic więcej dodawać nie musze
|
|