|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 216] niezidentyfikowane luźne przewody
pavello200 - Pią Maj 13, 2011 14:16 Temat postu: [R 216] niezidentyfikowane luźne przewody witam panowie zobaczcie czy się nieorientujecie od czego i do czego mogą iśc takie przewody zeby podpiąć???
znalazłem je luźne pod filtrem powietrza i śledziłem gdzie idą mniej wiecej i idą w stronę przodu auta i zakręcają bardziej w środkową część auta (zdjęcie trzecie) jeden wyżej drugi niżej idzie.
oto zdjęcia:
http://img815.imageshack.us/g/28511449.jpg/
dzieki z góry za podpowiedzi co to może być
pistolet - Pią Maj 13, 2011 21:19
Wyglądają jak przewody od filtra paliwa, ale to by było nie możliwe, żebyś jeździł bez puchy z luźnymi przewodami...
keczu - Pią Maj 13, 2011 21:59
pistolet napisał/a: | Wyglądają jak przewody od filtra paliwa |
Mi tez sie tak wydaje
xtek - Sob Maj 14, 2011 12:06
Jak dla mnie, to sa przewody od chlodnicy oleju do skrzyni CVT. Moze ktos wywalil skrzynie CVT i zamontowal normalna.
Szczegolnie gora weza i to plastikowe laczenie:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
greg-si - Sob Maj 14, 2011 12:23
pavello200, jeśli masz silnik hondy to jest tak jak xtek, napisał.
Jeśli masz silnik rowerowy to bardzo możliwe że masz samochód po kompletnej zmianie silnika i skrzyni.
Warto użyć dekodera VIN może coś się wyjaśni.
pavello200 - Sob Maj 14, 2011 13:02
panowie dzieki wielkie za odpowiedź!!!! mam silnik rovera ale okazuje sie ze kiedyś w tym aucie był automat!!! bo sprawdziłem ten VIN
mam pytanie to się nic nie dzieje ze te kable sobie tam wiszą??? nie są potrzebne już teraz???
i pewnie dlatego nie działa mi licznik prędkości i nie bije mi kilometrów jak jade bo jak ktoś zmieniał skrzynie to nie podłączył mi kabla do czujnika świateł cofania to sobie sam podłączyłem i pewnie kabli od prędkościomierza też nie podłączył!!!!!
panowie nie wiecie jak w tych skrzyniach się mierzy prędkość jazdy i kilometry bo chciałbym sobie to naprawić, co gdzie podłączyć??
jeszcze raz dzieki za podpowiedź!!!!
[ Dodano: Sob Maj 14, 2011 14:02 ]
http://imageshack.us/phot...ztytuumciv.jpg/
xtek - Sob Maj 14, 2011 16:49
W skrzyni powinienes miec w tym miejscu:
cos takiego:
czyli impulsator.
Na nim powinien byc jeszcze zamontowany taki cudak:
i do tego kabelek.
Jesli miales inna skrzynie, to moze byc problem, bo pewnie kabli nie bedzie...
A przewody od tej starej skrzyni i sama chlodnice oleju mozesz wyjac, bo niepotrzebnie to tam zostalo, a przewody moga dzwonic i sie obijac o siebie niepotrzebnie Zawsze mozna to gdzies sprzedac.
pavello200 - Sob Maj 14, 2011 18:25
wlazłem do kanału zeby znależć na dole skrzyni ten impulsator i patrze jest:) o dziwo jest wtyczka, są trzy kable wpięte wyjąłem go zeby zobaczyć czy jest cały i niby wszystko tam w porządku, impulsator cały, wtyk czysty niezaśniedziały kabelki podpięte... tylko licznik kilometrów i prędkościomierz dalej stoją nieruchomo:):/
leszczu - Sob Maj 14, 2011 18:29
Cytat: | tylko licznik kilometrów i prędkościomierz dalej stoją nieruchomo:):/ |
A może ten impulsator jest do wymiany.
pavello200 - Sob Maj 14, 2011 18:30
kurde właśnie żebym ja to wiedział jak go sprawdzić. trzeba pewnie kupić gdzieś zamiennik ale się jeszcze wstrzymuje może ktoś mądrzejszy ode mnie coś jeszcze podpowie:)
|
|