|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Nasze auta - Lisus - R200
Lisus - Wto Maj 24, 2011 12:34 Temat postu: [Lisus - R200] Roverka zakupiłem w 2009r. Jest to wersja silverstone. Silnik 1,4 16V. Planów co do jego późniejszego wyglądu było bardzo dużo, ale niestety jako młody człowiek jeszcze i braku stałej pracy, wszystko dzieje się bardzo powoli
Tak wyglądał zaraz po zakupie: (nie patrzcie na date na zdjeciu)
Poźniej ogarnąłem nadkola (było troche rdzy), wymieniłem rozrząd, wywaliłem katalizator i powymieniałem inne duperele.
Tutaj jakaś mała sesja zimowa z kumplami:
Później wleciały nowe fele 16' z oponkmi Dunlop SP Sport 01 195/55 . Wiem wyglądają na balony
Po pewnym czasie bardzo tanio wpadła mi lotka od ZR'a, lakiernika też miałem za grosze wiec szybko wyladowała na aucie, a wygladało to tak:
Wleciała do środka jeszcze bardzo fajna gałka:
Aktualnie auto prezentuje się tak:
Krzysi3k - Wto Maj 24, 2011 12:52
Fajny R
Opony Ci nie szorują przy tym rozmiarze?
adamsky - Wto Maj 24, 2011 12:52
gałeczka faktycznie miodaśna jest co do oponek to faktycznie przydałoby się chociaż 195/50... taki kompromis między niebalonowatością a komfortem
i jeszcze wracając do zdjęcia z kumplami to jeszcze nie widziałem 25, jak ta pośrodku, w kolorze Wedgwood blue
p.s. masz jeszcze jakieś plany co do modzenia ?
leszczu - Wto Maj 24, 2011 12:56
Bardzo ładny eR.
Jakie masz ET tych felg
Lisus - Wto Maj 24, 2011 13:23
Krzysi3k napisał/a: | Opony Ci nie szorują przy tym rozmiarze? |
Jak jest zapakowany cały (5 osób + bagaże) to zdarzy się przytrzeć o tylne nadkole. adamsky napisał/a: | i jeszcze wracając do zdjęcia z kumplami to jeszcze nie widziałem 25, jak ta pośrodku, w kolorze Wedgwood blue |
to mało jeszcze widziałeś
adamsky napisał/a: | p.s. masz jeszcze jakieś plany co do modzenia ? |
Z planów to:
-zmiana tych opon
-pomalowanie wszystkich plastików pod kolor
-obszycie kierownicy skórą
-przyciemnienie wszystkich szyb (prócz przedniej)
leszczu napisał/a: | Jakie masz ET tych felg |
Nie jestem pewien ale bodajże 37.
adamsky - Wto Maj 24, 2011 13:34
Lisus napisał/a: | to mało jeszcze widziałeś |
dzięki za uświadomienie
powodzenia w planach...
bonus89 - Wto Maj 24, 2011 15:08
felgi jak i auto w dobrą strone, tylko tak jak piszesz balona bym wrzucił innego
Pływak - Wto Maj 24, 2011 17:01
Lisus napisał/a: |
-przyciemnienie wszystkich szyb (prócz przedniej)
|
Nie zapomnij, ze przednie boczne też mają określoną minimalną przepuszczalność światła.
Lisus - Wto Maj 24, 2011 20:51
Pływak napisał/a: | Nie zapomnij, ze przednie boczne też mają określoną minimalną przepuszczalność światła. |
Wszystko wiem... Ale szczerze - nie obchodzi mnie to
Pływak - Wto Maj 24, 2011 20:55
Ciebie może i nie ale diagnostę i policje tak
Lisus - Wto Maj 24, 2011 22:03
Szybko spuszcza się szyby w dół i nic nie widać, tak samo na przeglądzie.
Kumpel w focusie jezdzi juz 2 lata i nie miał żadnych problemów... Ale wiadomo, jak to jest z tym niektórym się udaje a mnie mogą po tygodniu złapać i zabrać dowód...
Kozik - Wto Maj 24, 2011 22:08
Lisus napisał/a: | Szybko spuszcza się szyby w dół i nic nie widać, tak samo na przeglądzie.
Kumpel w focusie jezdzi juz 2 lata i nie miał żadnych problemów... Ale wiadomo, jak to jest z tym niektórym się udaje a mnie mogą po tygodniu złapać i zabrać dowód... |
Prawda jest taka, że praktycznie każdy diagnosta widzi ale nie zwraca uwagi bo to dla niego pieniądz, zawsze może powiedzieć że nie było jak było auto u niego.
Kolejna rzecz, w tym momencie nie wolno nawet przeźroczystej folii przyklejać na przednie boczne, podobno jakiś nowy przepis wszedł (nie sprawdzałem - to zdanie diganosty).
michfra88 - Sro Cze 08, 2011 17:35
Lisus, gdzie kupiłeś tą elegancką gałkę? Bo mój siostrzany R też się takiej domaga
leszczu - Czw Cze 09, 2011 16:07
michfra88, szukaj od ZR, też jest fajna.
Lisus - Czw Sie 04, 2011 20:43
michfra88 napisał/a: | Lisus, gdzie kupiłeś tą elegancką gałkę? Bo mój siostrzany R też się takiej domaga |
Musisz napisać do Pana mscartec z alledrogo. Robi je na zamówienie ręcznie.
[ Dodano: Czw Sie 04, 2011 21:43 ]
Dzisiaj odebralismy takze brata samochod od lakiernika z zamontowaną lotką Wygląda o wiele lepiej
lisieckiw - Sob Sie 13, 2011 18:15
uP.
leszczu - Sob Sie 13, 2011 18:20
A ta końcówka tłumika w czarnym R200 za mocno nie wystaje
Lisus - Sob Sie 13, 2011 21:24
Hmm... Na zywo wyglada fajnie.
A moj niestety na zimowkach teraz z przodu, bo ktos zyczliwy mi pocial opony narazie nie mam kasy na kupno opon. Wiec posmigam na tych stalowkach troche..
No i jak widac wyzej na szybach zagoscil napis 'www.ROVERki.pl'
adamsky - Sob Sie 13, 2011 21:34
już lepiej przełóż sobie z tyłu na przód koła a na tył daj te zimówki.
Zimówki na przód w taką pogodę to trochę tak jakby samobójstwo...
komik88 - Sob Sie 13, 2011 22:45
jak byś potrzebował oponki to mam dwie 195/50/16 6mm Continental, stan bdb.. jct pisz na priv, wszystko do dogadania co do roverka to bardzo miły
Lisus - Wto Paź 11, 2011 15:58
Wczoraj wpadł nowy tłumik od ZR'a, bo poprzedni mial końcówkę jak kran i miał taką jape, że możnaby tam nogę wsadzic
Tu poglądowe zdjęcie starego tłumika (sory za jakość, ale robione kalkulatorem )
Zdjecia nowego tłumika jeszcze nie mam.
Oraz wymieniona została skrzynia biegów, na ZR'owską z przebiegiem 55tys. km. Wymiana musiala nastąpić, bo juz tamta była na skraju wyczerpania, "prawie" nie miałem juz wstecznego
Tutaj wielkie podziękowania dla kolegi kamax_19 za ogarnięcie tematu, siedzieliśmy z tym wczoraj do 1 w nocy..
Poglądowe foto :
I jeszcze na koniec zdjęcie, jak sie aktualnie prezentuje Roverek
leszczu - Czw Paź 13, 2011 09:10
No i jak teraz biegi wchodzą A jak wsteczny poprawili trochę go w ZR ?
Lisus - Pią Paź 14, 2011 16:58
leszczu napisał/a: | No i jak teraz biegi wchodzą |
Wyśmienicie
leszczu napisał/a: | A jak wsteczny poprawili trochę go w ZR ? |
Nie wiem czy poprawili, ja po prostu miałem juz tak, że żeby cofnąc parę metrów to musiałem wsteczny 10 razy wrzucać bo mi wyskakiwał.. A teraz wszystko chodzi malinowo
kamax_19 - Pią Paź 14, 2011 20:17
Tłumik był naprawdę masakryczny takiego jeszcze nie widziałem jak chcesz Lisus, zrobi dla ciebie lepsze foty....
Lisus - Czw Kwi 26, 2012 18:52
kamax_19 napisał/a: | Tłumik był naprawdę masakryczny takiego jeszcze nie widziałem jak chcesz Lisus, zrobi dla ciebie lepsze foty.... |
Jak mozesz to wrzuć, by zobrazować tą jape
A tu jeszcze, taki gość do mnie dzisiaj zawitał i za nic nie chciał wyjść z samochodu. Czuł się jak u siebie
[ Dodano: Nie Lis 06, 2011 14:51 ]
Dzisiaj jeszcze troche pogrzebałem i wymieniłem troche żarówek oraz konsole środkową, bo w poprzedniej były właściciel zastosował dziwne patenty, co mnie drażniło np. Na środku przy przyciskach od szyb elektr. była wkręcona śrubka trzymająca mieszek , troche sie pobawiłem i juz jest okej Jedyne co mi nie pasuje to nie mogę do konca wsadzic gniazda zapalniczki (nową konsole mam od ZR'a), otwor jest mniejszy i sie nie miesci..
[ Dodano: Czw Kwi 26, 2012 19:52 ]
Ostatnio dopadło i mnie nieszczęsne HGF I Roverek ma teraz nową, wzmocnioną uszczelkę pod głowicą. oraz pare nowych innych części:
-Nowe tarcze hamulcowe
-Nowe klocki
-uszczelka głowicy
-uszczelka kolektora ssącego i wydechowego
-uszczelka pokrywy zaworów
-sieringi wałków rozrządu
-Świeży olej półsyntetyk
-filtr oleju
-świeży płyn chłodniczy
-nowy pasek alternatora
Coś też ostatnio wariował przy odpalaniu i dostał nową Kopułke rozdzielacza razem z paluchem i jeszcze pare pierdół..
I teraz smiga aż Miło!
Jak umyje fure to wrzuce jakieś foty
leszczu - Czw Kwi 26, 2012 19:03
Dawaj te foty.
Lisus - Sob Kwi 28, 2012 21:30
Obiecane kilka fotek:
[ Dodano: Sob Kwi 28, 2012 22:30 ]
Dzisiaj jeszcze z okazji wiosny i ładnej pogody pomalowałem przednie zaciski na czerwono ( z tyłu mam bębny i w zeszłym roku malowalem je na czarno ), czerwień jaką wybrałem nie jest jakaś oczojebna bo w końcu nie ma sie zbytnio czym chwalić. Ale pomalowane zaciski bardziej cieszą oko, niż te wcześniejsze
Tak wyglądają zaciski:
Koło juz założone
I jeszcze taka działkowa fotka
|
|