|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Nasze auta - oSA - R75 - Titkutitku
oSA - Sro Cze 08, 2011 16:15 Temat postu: oSA - R75 - Titkutitku ROK: 2000
PRZEBIEG: 220102 km.
KOLOR: Granat
Auto zakupione w luty 2011 roku z przebiegiem ~216000 km. Po zakupie zrobiłem wszystkie przeglądy i naprawy. Zostało parę małych detali w silniku i wymiana przedniego zawieszenia.
Samochodu nie mamy w planach już sprzedawać. To warunek na wszystkie modyfikacje, wszystko co chcę zrobić może zająć mi nawet 2 może 2.5 roku. Całość jest jeszcze wyceniana.
PLANY:
- zmiana lakieru, kolor jeszcze nie wybrany, ale jest kilka propozycji. Granat metalic, biała perła, biały. Najbardziej pasuje mi granat metalic, wtedy odpuściłbym malowanie komory silnika i wyciąganie wszystkiego z kabiny. Pozostałe dwa bardzo pięknie prezentują się na aucie lecz mnie nie przekonuje wyciąganie wszystkiego.
Po całym lakierowaniu od razu będą wytłumiane drzwi i bagażnik. Całość robiona matami DYNAMAT. Okablowanie również będzie nowe.
- szyby, lusterka?
- system audio, na obecną chwilę jest robiony mały projekt na system 3-drożny w przednich drzwiach. Tył chociaż, że nie używam będzie 2-drożny, często jeździmy z kimś z tyłu to niech też jakoś to słyszy Przód tył będzie zasilany osobnymi wzmacniaczami. Radio CLARION legendarny model niestety nie pamiętam jaki...
- zmiana obić wnętrza, zamiast materiału na boczkach drzwi będzie dopasowana pod kolor beżowa skór, fotele również będą obijane z jakimś nietypowym wzorem. Zastanawiam się nad obiciem słupków, muszę kupić jeden i zrobić.Dywaniki robione na zamówienie z logo ROVER'a. Zmiana obicia kierownicy. Bagażnik jeszcze nie zaplanowany, ale będzie robiony.
Na obecną chwilę napiszę tyle
Pozdrówki
radomraptile - Pon Cze 27, 2011 22:36
zapodaj jakies fotki
xROnx - Wto Cze 28, 2011 09:35
No właśnie. muszę wiedzieć które auto mam "opipkać" na Grunbergowych ulicach
gierczol - Wto Cze 28, 2011 22:26
xROnx napisał/a: | No właśnie. muszę wiedzieć które auto mam "opipkać" na Grunbergowych ulicach |
Ja również!
xROnx - Sro Cze 29, 2011 21:22
oSA - Czw Lut 02, 2012 10:21
Na dniach podrzucę fotki
Dudek - Czw Lut 02, 2012 11:01
Po opisie efekt końcowy zapowiada się bardzo interesująco
Teraz pozostaje życzyć wytrwałości
P.S. No i ja również czekam na fotki
xROnx - Czw Lut 02, 2012 11:09
oSA napisał/a: | Na dniach podrzucę fotki |
o ho hooo. to Ty żyjesz?
oSA - Pią Lut 03, 2012 08:57
Żyję żyję
Trochę mnie tutaj nie było
xROnx - Pią Lut 03, 2012 16:53
to chyba mało powiedziane
dawaj fotki... już już już
oSA - Sob Maj 19, 2012 00:26
Tak więc nadchodzi dzień rozpoczęcia prac nad Titkiem
Jest auto zastępcze [VW Polo 1.9SDI 99'] ciekawe jak to jeździ przez najbliższe 2 lata dokładnie się przekonam...
R75 wjeżdża do garażu i spędzi tam trochę czasu, mam nadzieje, że uda mi się wykonać wszystkie modyfikacje, a prawie wszystkie zostało zmienione. No i kilka innych doszło.
Z czasem będę wrzucał jakieś fotki z prac.
No to mam nadzieje, że wytrwam i za około maks. 2 lata wszystko zostanie skończone
greg-si - Sob Maj 19, 2012 08:18
Dwa lata to szmat czasu. Co zostanie seryjne
oSA - Sob Maj 19, 2012 17:55
No szmat czasu... Jak skończę auto będzie miało 14 lat to już naprawdę sporo, momentami mi się wydaję, że to bez sensu...
Co zostaje seryjne? Hmmmmm nie wszystkie plany są skończone, ale parę rzeczy zostanie
|
|