|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - Proszę oceńcie ten samochód [Rover 75]
Szczepan - Nie Cze 19, 2011 17:29 Temat postu: Proszę oceńcie ten samochód [Rover 75] Witam, poszukuje Rovera 75.
Zainteresowała mnie poniższa oferta z bydgoskiego komisu:
http://otomoto.pl/rover-7...-C19426985.html
Jest ktoś w stanie na podstawie zdjęć powiedzieć mi coś o aucie zanim tam pojadę? Mam spory kawałek, więc nie chciałbym jechać w ciemno. Może ktoś już widział ten samochód na żywo?
krzychu.b - Nie Cze 19, 2011 18:42
Zdjęcia słabej jakości.Na drzwiach kierowcy jakiś refleks lub wgniotka .Żaden R75 nie ma ESP.
bolcik - Nie Cze 19, 2011 18:53
drzwi faktycznie pukniete ale nie uwazalbym to za duzy problem. warto ogladnac silnik ale skoro to handlarz na 100% bedzie sie blyszczal jak psu ... dobrze jak poszukasz opinii o tym dilerze. z tych zdjec ciezko sie wyznac
leklisek - Nie Cze 19, 2011 21:26
Jak dla mnie za tani, aby wierzyć w dobry stan techniczny. Proponuję dokładnie sprawdzić - czy nie ma oznak ubytku płynu chłodniczego, wentylator chłodnicy, przepływomierz, sprzęgło i przebieg komputerem no i oczywiście zawieszenie - to elementy dość kosztowne w naprawie...
haszczyc - Pon Cze 20, 2011 08:11
auto już dobre parę miesięcy stoi do sprzedania, jest też lekki wgniot na progu od strony pasażera, najlepiej sprawdź wszystko to co ci Leklisek piszę i roczniki szyb sprawdź poproś kogoś z forum kto jest z Bydgoszczy by ci go sprawdzili
leklisek - Pon Cze 20, 2011 11:15
Proponuję przyjrzeć się bliżej temu egzemplarzowi:
http://otomoto.pl/rover-75-cdt-C19397330.html
Klaudiad - Wto Cze 21, 2011 14:19
Jeśli chodzi o ogłoszenie to jest nieaktualne. Dzisiaj byłam z zamiarem oglądania. Auto poszło do Krakowa - sprzedane. Widziałam tam za to inną 75. Samochody pod maską nie są specjalnie czyszczone raczej tak jak przyjechały tak zostały postawione. Facet sam dokładnie mówi i pokazuje każdą rysę na samochodzie więc nie trzeba go "ciągnąć za język" ale też nie wciska samochodu więc raczej robi dobre wrażenie. Sam o Roverach praktycznie za dużo nie wie bo ma dopiero 2 sztukę. Samochody sprowadza z Niemiec. Ale nigdy nie wiadomo co w tym siedzi do końca
Szczepan - Wto Cze 21, 2011 18:46
Czarne roverki prezentują się fenomenalnie Wiem, że nie rocznik jest najważniejszy, ale gdyby był przynajmniej ze 2 lata młodszy to pewnie już byłbym na jego oględzinach
Klaudiad napisał/a: | Jeśli chodzi o ogłoszenie to jest nieaktualne. Dzisiaj byłam z zamiarem oglądania. Auto poszło do Krakowa - sprzedane. Widziałam tam za to inną 75. Samochody pod maską nie są specjalnie czyszczone raczej tak jak przyjechały tak zostały postawione. Facet sam dokładnie mówi i pokazuje każdą rysę na samochodzie więc nie trzeba go "ciągnąć za język" ale też nie wciska samochodu więc raczej robi dobre wrażenie. Sam o Roverach praktycznie za dużo nie wie bo ma dopiero 2 sztukę. Samochody sprowadza z Niemiec. Ale nigdy nie wiadomo co w tym siedzi do końca |
Jeszcze raz dzięki za próbę pomocy Widocznie ta sztuka nie była mi przeznaczona. Mam nadzieję, że ten mój wymarzony rover gdzieś już na mnie czeka, abym go odnalazł
Oskar - Wto Cze 21, 2011 20:25
leklisek, Czy to przypadkiem Twój?.. Tak czytam, że ta sama miejscowość. Diesel z 2000 roku z przebiegiem 168 tys.km... Miałem identycznego R75 czarnego w Dieslu sprzedałem dwa lata temu mój był z 2001 roku a sprzedając go miał przebieg 260 tyś. Więc ten 11 letni Diesel mógł dużo w warsztacie stać i nikt nim nie jeździł. Osobiście nie polecam słabo wyposażona wersja a cena z kosmosu 20 tys za rovera. Ten srebrny dużo lepszy fajniejszy lepiej wyposażony, młodszy szkoda, że sprzedany.
leklisek - Pon Cze 27, 2011 21:20
Oskar napisał/a: | leklisek, Czy to przypadkiem Twój?.. Tak czytam, że ta sama miejscowość. Diesel z 2000 roku z przebiegiem 168 tys.km... Miałem identycznego R75 czarnego w Dieslu sprzedałem dwa lata temu mój był z 2001 roku a sprzedając go miał przebieg 260 tyś. Więc ten 11 letni Diesel mógł dużo w warsztacie stać i nikt nim nie jeździł. Osobiście nie polecam słabo wyposażona wersja a cena z kosmosu 20 tys za rovera. Ten srebrny dużo lepszy fajniejszy lepiej wyposażony, młodszy szkoda, że sprzedany. |
Zwróciłem na niego uwagę bo znam to auto. Czy cena duża... hmm na tle innych tak. Ale dzisiaj zauważyłem że jest jeszcze wyższa. Sprzedawca podniósł cenę.... Dlaczego???
|
|