|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Silniczek krokowy zbyt wolno reaguje?
wpietruszewski - Nie Lip 03, 2011 16:26 Temat postu: [R400] Silniczek krokowy zbyt wolno reaguje? Witam,
Jak szybko powinien poruszać się ten trzpień w silniczku krokowym? Wykręciłem sam silniczek pozostawiając go podłączonego do kostki, odpaliłem silnik i regulowałem obroty przepustnicą. Zauważyłem, że silniczek bardzo wolno pracuje, a problem z autkiem mam takowy, że gaśnie mi czasami silnik podczas wciskania sprzęgła -> silniczek nie zdąża się cofnąć.
Pozdrawiam,
w.
leszczu - Nie Lip 03, 2011 17:36
Ja pamiętam jak swój silniczek krokowy rozebrałem i chciałem sprawdzić czy działa i po przekręceniu kluczyka na pozycję II, trzpień momentalnie wyskoczył.
sknerko - Nie Lip 03, 2011 19:19
instrukcja montażu krokowca
http://forum.roverki.eu/v...p=638659#638659
slax - Nie Lip 03, 2011 19:57
Ja chyba tez mam problem z krokowcem, ponieważ sporadycznie przy wciśnięciu sprzęgła obroty spadają prawie do zera i zaraz potem wracają na normalne położenie, tak jakby silnik krokowy nie nadążał
leszczu - Pon Lip 04, 2011 15:35
slax napisał/a: | Ja chyba tez mam problem z krokowcem, ponieważ sporadycznie przy wciśnięciu sprzęgła obroty spadają prawie do zera i zaraz potem wracają na normalne położenie, tak jakby silnik krokowy nie nadążał |
Ja miałem tak podobnie jak zmieniłem przepustnice metalowa tą od Poldka. Myślałem, że to też wina krokowca, pojechałem nawet na szrot no i na trasie "przedmuchałem" roverka. Później okazało się, że krokowca na szrocie nie mieli i po zajechaniu do domu patrzę na obroty a tu wszystko w porządku.
wpietruszewski - Pon Lip 04, 2011 20:45
Możliwe że przepustnica jest źle wyregulowana, za bardzo się zamyka, a krokowiec nie daje rady? Gmerałem kiedyś z przepustnicą, ale wartości ustawiłem takie jak powinny, jednak niewykluczone, że się coś "poluzowało"
slax - Pon Lip 04, 2011 22:38
leszczu, kurcze, ale na plastikowej przepustnicy miałem tak samo... chyba poszukam krokowca na podmianę
borsi - Wto Lip 05, 2011 08:54
Mój krokowiec najpierw się ciut schowa odłączam aku załączam i dopiero za drugim razem się wysunie
Inny objaw to taki że jak odpalam szybko ruszam to wysokie obroty podkakuja i 1500 obrotów. :"/
|
|