|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 800 - [R820] Coupe szyby boczne i tylne
Matexx - Pon Lip 04, 2011 20:23 Temat postu: [R820] Coupe szyby boczne i tylne Witam zamierzam przyciemnić sobie szyby.. mianowicie mój kolega się tym zajmuje.. i robi to dobrze..Powiedział tylko żebym wyjął szyby. I moje pytanie jest następujące czy szyby są klejone? i jak nie są klejone to jak je wyjąć z samochodu?..Pozdrawiam. czekam na odpowiedź
Tomek1212 - Pon Lip 04, 2011 21:24
W sedanie tylne boczne szyby (te trójkąciki) są klejone i prze***bane jest je wyjąć. Nie wiem jak jest w coupe, ale podejrzewam, że może być podobnie.
Tylna oczywiście jest na kleju i wyciąga się ją jak w każdym innym samochodzie.
blue827 - Pon Lip 04, 2011 22:29
Nie jestem fanem przyciemnianych szyb, tymbardziej że jasne skórzane wnętrze dobrze wygląda z zewnątrz, upiększa samochoód. Pozatym fabrycznie wszystkie szyby w 800setce są już lekko na zielono przyciemnione.
Ewentualnie jeśli jest taka potrzeba, można z tyłu zamontować roletę, np jakaś elektryczna jak w obecnych luksusowych wózkach.
A tak przy okazji bocznych szyb w coupe.. czy też wam zaczynają wibrować powyżej ~150km/h ? To jest od opływającego pędu powietrza, szyby są bez ramek stąd nie dociskają tak mocno do uszczelek. Pewnie kiedyś w fabrycznie nowych coupe było ok.
Matexx - Wto Lip 05, 2011 06:27
blue827 napisał/a: | Ewentualnie jeśli jest taka potrzeba, można z tyłu zamontować roletę, np jakaś elektryczna jak w obecnych luksusowych wózkach.
A tak przy okazji bocznych szyb w coupe.. czy też wam zaczynają wibrować powyżej ~150km/h ? To jest od opływającego pędu powietrza, szyby są bez ramek stąd nie dociskają tak mocno do uszczelek. Pewnie kiedyś w fabrycznie nowych coupe było ok. |
Rolety dwie posiadam tyłu ale recznie wysuwane..;;)
U mnie takiego zjawiska nie odczułem aby przy tej prędkości co się działo nawet przy wyższej tylko świst powietrza wpadający przez wloty..;do środka..
Perez - Sro Lip 13, 2011 00:24
Nie wiem czy dobrze zaobserwowałem, ale jak jeszcze mechanizmy szyb mi działały to po zamknięciu szyb szyby się domykały pod uszczelkę.
Też mam z tyłu roletę, a jeżeli chodzi o temat to ja bym nie psuł wyglądu tego pięknego auta czarnymi szybami, poza tym jak poczytasz o trendach tuningowych to się dowiesz, że czarne szyby wyszły z mody i teraz chwalimy się wnętrzem, a to akurat w naszych autach jest cudne
|
|